28 Haziran 2011

Taner Yalçın İBB'de.!



Aslında sezona bomba gibi girdi. Teknik adamın güvendiği isimlerdendi lakin takım kötüye gidince teknik adam değişikliği sonrası tekrardan gözden düştü. Kiralanması ise çok doğru bir hamle..

Finke Taner Yalçın'ın Türkiye'de bir kulübe kiralık olarak gideceğini açıklamıştı ama hangisi olduğu konusunda bir şey söylememişti. O söyleyemedi ama Osman Altunterim sağolsun İBB olacağını bize Abdullah Avcı ile yaptığı görüşmeye dayanarak söylemişti.Gerçekten de duyumcu değil haberci olduğunu en azından bize göstermiş oldu sevgili Osman..

Taner'i çok uzun zamandır gözlüyoruz.. 2008'de şurada Taner'i inceledik ve 2010'un başında da Uğur Meleke dile getirdi. Yeteri kadar bilgilendiğinizi düşünüyoruz zira mesele daha başka burada.

Menajerinin açıklamasına göre Taner Yalçın hem Galatasaray'ı hem de Trabzonspor'u reddetmiş. Zira sportif açıdan buraya gelmesinin yegane nedeni oynamak olan oyuncu böyle riskleri almamış. Amacı geri döndüğünde yeteri kadar yeşil çimlere basmış olmak Taner'in..

Cenk Tosun'un da Galatasaray'ı reddettiğini düşünün ve şunu da biliyoruz ki hayatının en doğru kararını verdi. Taner de keza uzak duruyor. Kariyer planlaması içerisinde ne kadar doğru hareket edebildiklerini görüyoruz..

Bir aşağıdaki postta Ronaldinho o yeteneğine rağmen Dortmund'u o anki konumu için 'fazla büyük' yani uygun değil diyerek reddedebiliyor. 1997'de Şampiyonlar ligini 98'de kıtalar arası kupasını alan Dortmund'u.. Daha uygun daha iyi koşulları olan Fransa'nın PSG'sini tercih ediyor.

Bizde ise durum çok basit. Plan program filan hikaye. Dört büyük teklif ederse varını yoğunu bırakıp oynayıp oynayamayacağına bakmadan gelişimi adına ne kadar doğru yere gittiği ayrıntısına değinmeden 'evet geliyorum' demek.. Türkiye'deki gençlerin asli problemi eğitim elbette ama sanki biraz da kendisini dev aynasında görmek gibi başka başka sorunlar da var. Sorsan hepsi Messi olur biraz üzerinde durulsa..

Taner bana göre de doğru kararı vermiştir zira Abdullah Avcı'nın geçmişi bu gibi yetenekleri ne kadar güzel yeşerttiğinin belgesidir. Her iki tarafa da umarım hayırlı olur. Güzel bir transfer daha..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

''Ronaldinho o yeteneğine rağmen Dortmund'u o anki konumu için 'fazla büyük' yani uygun değil diyerek reddedebiliyor.''

Türkiye'den avrupaya gitme adaylarının bahaneleri.Avrupadan teklif aldık ama istediğimiz seviyede ki takımlardan değildi teklifler o yüzden gitmedik.hem selçuk hemde gökhan'ın söylemleri

e baba yol geçen hanı değil ki barça-real-manu hepiniz o fantezi desiniz. Arada bir basamak olmadığı sürece çıkamazsınız daha yukarı.
Biz daha uzun zaman Almanyada yetişen Türklerle gurur duymaya devam ederiz.Yıllardır yabancılar bizden fazla para alıyor dertleri vardı artık o da kalmadı.

pclion dedi ki...

Orhan hocam, İstanbul BB'nin opsiyonu yok diye biliyorum ben, okuduğum haberlerin tamamı da paralel. Hatta öyle ki Eskişehirspor bitirmeye daha yakınken geçen hafta opsiyon koyduramadığı için kiralamıyor Taner'i, Galatasaray ve Trabzonspor'un da benzer istekleri olmuş. Senin bilgin nereden?...

Mehmet(Galaleon) dedi ki...

Didier Drogba peşinde koşmak taraftar heyecanı açısından önemli. Ancak Bony Wilfried adında 88 doğumlu fildişili var. Drogba nın adının dünyada kült olmaya başladığı yaşta değil bile. Drogba 26 sında adını yerküreye ezberletti. Witesse ye yeni transfer olmuş olsa da wilfried vizyoner bir bakışla mutlaka alınmalıdır. Hatta Drogba bile alınsa bony alınmalıdır. Temel sorunumuz kendini ispat edecek oyuncuları bulmamız değil, onları almaya yönelik vizyon sunamayışımız. Cenk Tosun la da bony ile de geçtiğimiz sezonun devre arasında ilgilendik. Her neyi söyleyemiyorsak alamıyoruz bu tür adamları. Mehmet Akyüz de aynı örnekten bir oyuncudur. Floryaya kadar gelmiş, belli ki ben GS de oynamak istiyorum diyor, ama kulup Tavşanlı Linyitspora 900 bin euro vermeyi yediremiyor. Aynı paranın 5 katını manajer komisyonu olarak Forlana vermeyi gözden çıkarabiliyor. Adnan Polat ile Ünal Aysal ın tek farkı var. Sadece isimleri. Yönetim tarzı ve yönetim listeleri aynı kugunun aynı düşüncenin temsilcileri. Adnan Öztürk ün ilkeleri ile Aysal ın ilkeleri birbirinden bu kadar ayrı iken aynı bünyede devam etmeleri mucize olacaktır. Öztürk Ribery i türkiyeye getirdiğinde Fransa 1.liginde 6 aylık bir geçmişi vardı. Bugün 25 mil euro luk bir değer. Akyüz, Bony, Tosun > Forlan, Drogba, ReYES. Bakmasını bilene....

Borges dedi ki...

pclion: Ben o ayrıntıyı sonradan koydum oraya. Şurada okuduğum için..

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/43276/ibb-taner-yalcini-kiraladi

Menajerinin açıklamasına göre Taner Galatasaray ve Trabzonspor'u reddetmiş ki bu çok olasıdır. Zira adam satılmayacak ve deneyim kazanması adına buraya geliyor. GS ve Trabzonspor'da oynamayamama şansı çok fazla. Kiralık olduğu için böyle. Satın alma opsiyonu varsa GS ya da diğer kulupler çok daha mantıklı.

Ben de böyle bir opsiyonun olduğunu düşünmüyorum ve bir kontrol edeyim Alman tarafını..

Borges dedi ki...

NTVSpor bizi yanıltmış. Kicker'e göre şöyle:

'Für den Mittelfeldspieler erhalten die "Geißböcke" eine Leihgebühr von rund 150.000 Euro, eine Kaufoption wurde nicht vereinbart.'

150 bin avro kiralama bedeli ve satın alma opsiyonu yok.. Zaten bu yüzden İstanbulspor ya.

pclion dedi ki...

Aynen öyle... Ben de ilk Osman abiden değil, Alman futbolu üzerine İngilizce yazan bir yazardan öğrenmiştim transferi. Orada altını özellikle çiziyordu opsiyonu yok diye. Buralara ben hiç güvenemiyorum bu konularda, şekilde de görüldüğü üzere...

Yalnız Taner ve İBB olabilecek en iyi birlikteliklerden biri. Buralarda parlarsa Köln'ü zengin edebilir İstanbul ahalisi. Taner de İstanbul'a alışırsa cazip bir teklifte illa köyüme döneceğim duruşunu bırakabilir kenara...

Celal Abbas dedi ki...

Türkiyede Futbolculara o anki şartlar içinde yurtdışından daha fazla para verildiği sürece özellikle büyükler bizim futbolcularımız gelişmez.

Kültürel farklılığımız ve Duygusal ve sosyal zekamızın düşüklüğüde ayrı bir konu.