22 Temmuz 2011

Bizim Başgan.!



Kim ? Walther Seinsch.. 2000 yılından bu yana FC Augsburg'un başkanı oluyor kendisi. Dördüncü ligden aldığı takımı tarihte bir ilki gerçekleştirip birinci Bundesligaya çıkaran adam. 2009'da açılışını yaptığı İmpuls Arena'yı da yaptıran.. Değerli bir futbol adamı şu oturduğum kasabamsı şehirde.. En önemli özelliği ise başkan olmasına rağmen sık sık kale arkası taraftar grubunun içerisinde de gözükmesi. VİP'den daha fazla burada keyif alması etmesi. Korkmuyor musunuz taraftarların arasında olmaktan diye sorduklarında verdiği cevap bana göre önemlidir:

'Bu kısa bir süreydi. Ben size ikinci lig zamanlarından bir örnek vereyim. Paderborn deplasmanındaydık ve çok kötü bir maç çıkardık. Diyebilirim ki o güne kadar gördüğüm en kötü performanstı. Trene bindik ve yaklaşık bir buçuk saat boyunca kimseden tek kelime ses çıkmadı. Sonrasında trenin barına gidip birer bira içelim dedik ve taraftarlar da beraber geldi. Augsburg'a kadar 4 saat boyunca şarkı türkü söyledik. Kötüydük ama tutkuluyduk. İstesem bile size bu zamanda yaşanılanları tarif edemem ben.. Birlik ve beraberlik kokuyordu her yanımız. Misal bu zaman dilimi benim bu mesleğin içerisinde geçirdiğim en güzel zamanların içerisinde yer alır her daim. Bu gibi skorkar ve acılar da bu güzel oyunun içerisine aittir. '

4 yorum:

MaX CadY dedi ki...

Abi yeme bizi Tayyip Erdoğan bu bıyıkları kestirmiş sadece.

caveksk dedi ki...

Türkiyede bi takım için de böyle bi haber okuyabilecekmiyiz acaba bigün.

g7mor dedi ki...

futbolu gerçekten seviyorlar ve keyif almaya çalışıyorlar, bizimkiler gibi kötü niyetleri için kullanmıyorlar.
kötü niyetliler mutlaka vardır ama azınlıktalar sanırım.

delorean dedi ki...

Dortmund'un bu son vuruş beceriksizliği ne olacak abi? 5'lik edeceği maçta kupayı Schalke'ye verdiler. Barrios'un yanına forvet şart bana göre.Lewandowski yetenekli olsa da çok gol kaçırıyo ve bu da böyle gidecek gibi.