25 Temmuz 2011

4 yıldız 111 yıl: FC Bayern München.!



Huh.. Bayern 111.yaşını kutlar iken 111 yıllık sırları da açığa vuracak şekilde şu 28 kg ağırlığında 70 santim uzunluğu ve eni de 50 cm olan 'kitapçığı' yayınlamış.

İçerisinde daha önce bu blogda işlenilen pek çok konu ayrıntılarıyla yer edinmiş. Tekrara girsek de bir kez daha hatırlatmakta fayda var.



Misal Sepp Meier'in kaleye geçişi..

Aslında o forvet idi. Bayern'e karşı oynanılan bir maçın içerisinde kaleci Göschl Ludwig'in eli kırılır. Sepp Maier biraz da zorunluluktan kaleye geçer. Takım 10-1 yenilir ama yine de Maier kalecilik yeteneğini keşfeder.. Sadece o değil Bayern de ona bu maçta göz koyar ve başlar efsanenin doğuşu.. Efsane olacağı varmış adamın.



Sene 1964.. Fünftausend yani beş bin mark karşılığı Gerd Müller'in Bayern'e geçişi. Beckenbauer ile benzer bir hikayesi vardır. Siz de 'artık' biliyorsunuz ki Bundesliga kurulduğunda Bayern ikinci ligde başlar iken ezeli rakibi 1860 München ise şehrin en büyük futbol kulübü idi. Beckenbauer portresinde ayrıntılarıyla işlediğimiz gibi Kaiser 1860 ile oynanılan maçın içerisinde rakip oyuncudan yediği tokat sonrası fikrini değiştirip Çocukluğunun rüyası 1860 yerine ezeli rakibi Bayern'e imza atmıştı. Gerd Müller'in 16 yaşında olmasından dolayı imza hakkını elinde bulunduran annesi Karoline ise hem Bayern'e hem de 1860'a aynı gün randevu verir ve ilk söz aslında 1860'ındır.. 1860 menajeri o randevuya geç kaldığında iş çoktan bitmiştir ve Gerd Müller 5 bin mark karşılığı Bayern'e imza atmıştır.

Sonrasında ise Gerd Müller Bayern'in en çok kazanan futbolcusudur ve hatta ikinci sırada olan Franz Beckenbauer de bu duruma yer yer tepki göstermiştir her ne kadar 'O bugünkü Bayern efsanesinin doğumundaki emeği en çok olan en önemli isim' dese de..



İki konuyu birden aradan çıkaralım. Bu 2001 son saniye şampiyonluğu sonrası Kahn'ın sevinç göstergesi. Schalke rakibini yenmiş ve maçını bitirmiş bir şekilde bekler iken son dakikaya Bayern 1-0 yenik giriyordu Hamburg karşısında. O 94.Dakikada gelen beraberlik golü Schalke'yi şampiyonluktan eder iken Hamburg deplasmanında da böyle bir görüntü ortaya çıktı. Benzerini Neuer Bayern galibiyeti sonrası Arena'da yapınca Neuer nefretinin bir kısmı bu şekilde doğdu. burada Kahn'laşma eğilimi olarak da işlemiştik.

Uli Hoeness ise bu galibiyetin önemli ayrıntısının Hamburg kalecisinin Barbarez'in golü sonrası onu tebrik etmek için tam saha koşması olduğunun üzerinde duruyor. O koşuyu gerçekleştirince konsantresi kayboldu ve bizim Ujfalusi'nin geriye doğru ittiği topu öne doğru vurmayıp tutarak geri pas kuralına yenik düşüyor ve arkasından gelen frikik de Bayern'e şampiyonluğu getiriyordu..

Hoeness 2001 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu sonrası bırakmayı düşünmüş. E tamam daha ne demiştir içinden zira 1999 ŞL final oynadı. 2000 yarı final ve 2001 Şampiyonlar Ligini alması. Eğer Alianz Arena Stat Projesi olmasaydı menajerliği o gün bırakıyormuş Bild'in geçtiği özetlerin içerisinden anladığımız kadarıyla..

Bunu biz de alalım desek öyle kolay iş değil. Ağustos sonrası piyasaya çıkacak olan bu büyük eserin fiyatı: 2999 avro.!

4 yorum:

Burak Eren dedi ki...

3000 değil en azından abi, 2999 avro iyiymiş :)

Borges dedi ki...

pazarlama statejisi. 9.99 başka 10 avro çok başka :)

admin dedi ki...

Ücret anormal mi yoksa bana mı öyle geldi?

eaglemre dedi ki...

hayır 2999(3000 değil :) ) euro verip alsan kitabı taşımak ayrı dert. 28 kilo kitap mı olur?

4 yıldız demişkende bu yıldız sisteminin en saçma olduğu ülke Almanya'dır herahlde. 3 şampiyonluğu olan hamburg'un tek yıldızı varken 21 şampiyonluğu bulunan bayern'İn 4 yıldızı var.