27 Temmuz 2011

Yunus Mallı.!



Gladbach yurtlarından gelmedir. Almanya'nın yetenek avcısıdır burası. Deisler'in hikayesinde değinmiştik biraz. Borussia tarafı 1.5 yıldır onu ikna etmek için çabaladı ama kararını Tuchel ve Mainz'den yana kullandı. Doğru bir seçim zira burası pek çok genç ve isimsiz yeteneği üst seviyeye taşıdı. Özellikle isimsiz oyuncuların yıldızlaştığı bir takım Mainz.. Bugün Schürrle'sinden Holtby'sine kadar pek çok on numaravari yeteneği bir üst aşamaya ulaştırdı ve yeni hedefi bir Türk genci: Yunus Mallı..

Çok teknik çok kıvrak bir zeka ve İsviçre'ye attığı o güzel gol..

Neden üzerinde duruuyorum ? Gladbachlılar bu yeteneğin gidişi sonrası resmen yas tutuyorlar. Ellerinden geleni yaptılar ama Tuchel kopardı onu buradan. Dahası bu sene ilkonbirde 1992 doğumlu olmasına rağmen yeri garanti gibi..

Tam bir on numara. Güçlü tekniği hızlı oluşu ve içerisinde barındırdığı potansiyelin çok ama gerçekten çok fazla oluşu onu gündeme taşıyor.

Bu senenin bana göre sürpriz yapacak gurbetçisi Yunus Mallı'dır. Tuchel orada durduğu sürece baskıyı hissetmeyecek sürekli rotasyona girerek üzerindeki yükü de hafifletecek ve kesinlikle bu senenin sonunda Schürrle gibi iyi bir transferi gerçekleştirmesi ihtimal dahilinde. Milli takım yetkilileri şimdiden mercek altına alırsa fena olmaz.zira..

..an itibari ile Almanya U 19'da..

birbirlerinden bağımsız on farklı insanın hakkındaki ortak görüşü şudur: Çok ama çok çok yetenekli. Fark yaratıcı..

Mainz menajeri Christian Heidel şöyle diyor: 'Antrenmanlarda öyle iyi bir performans gösterdi ki onu aldığımızda bu kadar çok yetenekli olduğuna inanmamıştım'

Merak ediyoruz gelişimini ve buradan sıklıkla incelenecektir performansının ayrıntıları.

Hiç yorum yok: