26 Temmuz 2011

Alexis Vidal.!



Galatasaray transfer yapıyor ve ben Muslera hariç herhangi bir transfere aşırı tepki veremiyorum. Öyle bir konumdayız ki bütünün içerisinde yeniden kendisini varettiği parça şeklinde oyuncuyu görmeden herhangi bir sevinç ya da üzüntü yaşamıyorum. Futbolcu artık içerisine yerleşip yeniden kendisini yaratacağı bütünün üzerinden değerlendirilmek durumunda. En azından Galatasaray için bu böyle ki her takım için geçerli. Kağıt üzerinde İbrahimoviç de çok ama gerçekten çok iyi bir futbolcu ve transferdir ama Barça için değil gibi.. Artık pek çok futbolcu için bu geçerlidir.

Yine de tüm bu söylemlere rağmen geçenlerde tivitırdan şunu yumurtladık:

'Bugün herhangi bir takımın başında olsam alacağım iki oyuncu Vidal ve Alexis Sanchez'dir.'

Biraz daha yakından tanıyabildiğim Vidal'ı tanıtmak gerekirse eğer: Savunma sanatını sonuna kadar çok iyi bir şekilde gerçekleştirebildiği gibi on numara pozisyonunda da sırıtmadan oynayabilir. Kondisyon üst seviyede.. Dahası onu sol ya da hiç farketmez sağ beke yerleştirdiğinizde aldığınız verim de çok değişmeyecektir. O kısa boyuyla güçlü kafası tekniği ve çok yönlülüğün bokunu çıkartmasıyla her takım ve sistem içerisinde yer alır. İşte bu yüzden takımın nasıl bir dizilim ve taktik ile sahada olduğuna bakmadan onu hemen transfer ederdim..

Öyle güzel bir oyuncudur.

Alexis Sanchez ise unutmaya yüz tuttuğumuz nadir bulunan messigil familyasından. Dar alanda çalımları hareketliliği ve golcülüğü ile ön alanın hemen her yerinde sorunsuz oynar. Biraz da bu gibi futbolculara karşı zaaf biraz fazla..

Alexis Barça'nın ihtiyacı olan yetenek ve fakat sıkı bir eğitimden geçmelidir. Bana göre ön alanda Messi'den sonra yeri en garanti olabilecek bir oyuncudur. Yaş burada önemli bir ayrıntı. Barça sistemi içerisinde dönüştürülebilir. Messi'den Xavi'den çok şey öğreneceğim diyen adamın geleceği de parlaktır.

Messi kenar ve forvette olduğu kadar bu takımda Xavi ve İniesta'nın yokluğunda onların yerlerini doldurabilecek kadar dönüşüm sergiledi. Dolayısla onun çıktığı anda onun kadar kenarda etkili olabilecek bir isim Alexis..

Vidal ise orta sahadaki bütün boşlukları doldurabilir. Eksik olan ne varsa ona dönüşecektir. Özellikle Andrea Pirlo'yu tamamlayacaktır diye bekliyoruz.

Hülasa her ikisi de bir transfer gerçekleştirdi. Leverkusen'de yetenek çok (Sidney Sam'im var daha orada.. Eren'im Derdiyok'um ) lakin Udinese'deki kan kaybı çok fazla. Napoli sonrası bu sezon Juventus ve Roma'yı takip edeceğiz gibi bir görüntü var. Hadi bakalım..

2 yorum:

alperensaylar dedi ki...

vidal'in juventus'a gitmesi hiç ama hiç iyi olmadı kendi adıma. halbuki ne hayallerim vardı arsene wenger paraya kıyıp onu alacak ve alex song ile diaby bugün saçmalayacak mı diye dert etmeyeceğiz artık diye :D

Celal Abbas dedi ki...

Wengerin scoutlarının takip listesinde değilmiş. yada wengerde öyle düşündüğümüz kadar bazen kaliteden anlayamıyor olabilir. vidal müthiş bir oyuncu çok saağlam ve enerjik.

Sancheze dünya kupasında hayran olmuştum. Bielsalı Şiliyi çok sevmiştim dünya kupasında. Alexis sanchezin son vuruşlarınında kalitesi artmalı. Son vuruşlara çok ihtiyacı olacak. Son vuruşlarıda kalitelileşirse messinin dünyanın futbolcusu unvanına bir rakip gelmiş olacak.