29 Temmuz 2011

Sabri.!



Galatasaray taraftarları arasındaki değer yargısının oluşumu konusunda çözemediğim bir kaç futbolcudan birisidir Sabri.

Futbol dışı üçlü çektirmesinden tuhaf davranışlarına kadar olan kısmı bir kenara bırakalım. Çok sevilir ya da dalga geçilir burasıyla şimdilik ilgilenmiyoruz. Ben basit bir gerçekten bahsediyorum. Performans..

Rijkaard beklenilenin aksine oyuncu gelişimi konusunda bir devrim yaratmadı ve fakat Sabri hariç..

Rijkaard'ın takımın başına geldiği günden bu yana sürekli bir gelişim içerisinde. Keita ile kurduğu muazzam birliktelik bir yana her maç hemen herkes dökülse dahi o bana göre beklentinin hep yukarısına çıkmayı başarmıştır. Üstelik bazen bek bazen orta saha gibi farklı mevkilerde sürekli git-gellerin yaşatıldığı bir kaosun içerisinde..

Bir Galatasaraylı olarak Arda'dan çok daha fazla 'perofmans' açısından güveniyorum ben ona. Ki bana kalsa bu takımın lideri değil ama kaptanı bu adamdır. Lideri de Selçuk İnan olacaktır yakın zaman içerisinde..

Futbolu her ülkeden her yerden izliyoruz. Sabri'nin şut seçimleri ya da bir kaç tuhaf duruşu dalga konusu yapılabilir belki ama hiç kusura bakmayın en ala ligin en ala takımında da rahat rahat oynayabilir. Gökhan Gönül ile beraber bu ülkenin sağ beki konusunda sıkıntı yaratmayacak ender güzel futbolculardan bir tanesidir. Üstelik devamlılığı da işin içerisine girdiğinde belki de en iyisi..

17 yaşında iken Lucescu onu yukarıya çıkardığında otoriteler her mevkide oynayabilir diyorlardı. Bu çok yönlülük aslında kimileri için dezavantajdır. Halil Altıntop için de aynı şeyi söyleyebilirim. Forvet harici yerlerde ortalama performans göstermesi nedeniyle zamanla tecrübe ile çok iyi bir ceza sahası içi golcüsü olacak iken sıradanın da ötesine geçip vasatlaştı gitti. Sabri de kim bilir belki en başından bu yana orta sahada olsaydı her şey çok başka olabilirdi. Geldiği nokta Türkiyenin dev bir kulubünün tartışılmaz sağ bekidir o başka..

Hülasa kadro oluşturulduğunda sağ bek Sabri denildiğinde gerçekten içinizde bir şüphe korku mu oluşuyor yoksa güven mi?

İsterdim onu şu Bundesligada izlemek... Değeri çektirdiği üçlülerden ya da tuhaflıklarından ziyade futboluyla belirlenirdi ve bugünkü konumundan çok çok daha iyi olurdu en azından saygınlığı açısından..

Henüz Selçuk'a filan alışamadık daha ve bu yüzden an itibari ile takımdan hangi yerli giderse çok fazla üzülürsün sorusunun cevabı benim için Sabri'dir..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

4. paragrafın son cumlesinde selçuk şahin demişsiniz selçuk inan olacaktı galiba.

Borges dedi ki...

düzelttik. Sağolasın..

Alışamadık daha dedik ya:)

onur dedi ki...

Aman "romantik futbol" ulemaları duymasın, ipe dizerler sonra! Şöyle Servet, Hakan Balta, Sabri tukaka, Kewell & Neill ilahtır yazısı olasymış neyse de bu fena yani :)

sedat dedi ki...

Gökhan Gönül ile beraber bu ülkenin sağ beki konusunda sıkıntı yaratmayacak ender güzel futbolculardan bir tanesidir. Üstelik devamlılığı da işin içerisine girdiğinde belki de en iyisi..

Hocam bu kısım pek gerçekci olmamış sanki

Borges dedi ki...

sedat: Saf futbol açısından bakarsak G.Gönül daha iyidir. Devamlılık konusunda biraz da hep milli takımda sorun yaşadığından böyle bir benzetme yapıldı. Aslında düşünülürse Sabri de GS'da sakatlandığı olmuştur çokca.

Onur: O nedir ? Kimler girer onun içerisine ben anlamadım bir türlü. İnan anlamak da zor. Romantiği filan yok. İnsanların bir kısmı farklı diğer kısmı farklı bakıyor ve diğer kısmını belki de birleştiren daha başka ayrıntı yok gibi..