27 Temmuz 2011

Dede Eskişehirsporda.!



Vay vay kimler gelmiş kimler yeniden buluşmuş efendim.

Dede Eskişehirspor'da. Ayrıntılı analizi daha sonra yaparız belki ama bu bir yeniden buluşmadır. Dede'nin 1998 yılında Atletico Mineiro'dan transfer olduğunda hocası Michael Skibbe idi. İlk Bundesliga maçında onu sahaya süren Skibbe idi. Dortmund'un yaşadığı tüm kaosa rağmen ayakta kalmayı başaran iki futbolcudan birisidir Kehl ile beraber.. Efsane olmuştur geçirdiği 13 yıl sonrasında.. Dortmund'u o kadar çok seviyordu ki bir sene daha yarı maaşla çalışmaya bile razı olmuştu ama onun yerine gelen bence Almanya'nın milli takıma da geçecek olan Marcel Schmelzer sonrası kalması zorlaştı ve boşa çıktı..

Bugün yeniden Skibbe ile beraber çalışacak ve şunu demiş kicker'e:

'Skibbe ile yeniden çalışmak rüya gibi. Bu transfer gerçekleştiği için çocuk gibi seviniyorum'.

Sol bektir ama açıktan fazla iş yapar kenarında.. 33 yaşında. iki yıl daha güzel bir performans sergiler ola ki bir sakatlık sorunu yaşamazsa.. Lakin o zor günler ligin sonlarına doğru bitmişti.

322 Bundesliga maçında 12 gol 45 asist yapan adam Türkiye ligine geldi. hayırlı uğurlu..

Çok güzel bir transfer.. Hayırlı uğurlu olsun derken akla gelen soru şudur: Kankasını da getirir mi yanında ?

5 yorum:

delorean dedi ki...

Adamdır adam! Türkiye'de izlemek güzel olacak.İnşallah sakatlık problemi çıkmaz

mre dedi ki...

Lincoooooln Lincooooooln Lincooooln Lincooooln... Gelsin bu adam hem de bize karşı TT Arena çimlerinde topuğuyla sektirsin, razıyım...
Bu arada Dede süper transfer. Belki yaşı biraz geçti ama soldan soldan yardırır gibi geliyor. Kazma stoper/beklerden bolca olan ligimize renk katar. Skibbede yavaş yavaş kendi takımını kuracak herhalde. Bülen Uygun'un izlerini silmek kolay olmasa da.

Celal Abbas dedi ki...

yaşı ne olursa olsun Dortmundun efsanesi Dede Süper bir oyuncudur. Böyle bir oyuncunun kıymeti bilinmelidir.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Kafaları çekerken konuşmuştuk :) Gerçek oldu. Bu arada abi sen Dortmund şampiyon olunca Dede'ye jest yaptılar gibi bir şey anlatmıştın neydi tam olarak unuttum ben onu

Borges dedi ki...

Extensor: ist'de iken konuşmuştuk ki söyledik biz Skibbe ile ilgilenildiğini. Dede'nin son maçında onun formasını giydi taraftarlar ve futbolcular. Güzeldi balkon muhabbetimiz:)