27 Temmuz 2011

Urs Meier Nefreti.!



Efsane bir foto değil midir bu ? İkinci kez yayınlıyoruz bunu..

Urs Meier'i ben çok sevmem. 2008 Avrupa şampiyonasında Jürgen Klopp ile beraber alman kanalında yorumcuydu ve hep yorumlarında bir tuhaflık kötü niyet sezmişimdir. Klopp Türkiye hakkında ne kadar objektif ise bu da o kadar.. Mesele o değil daha çok o meşhur 2004 Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçı.. İngiltere- Portekiz.

Owen atmış Portekiz beraberliği sağlamış iken 89.Dakika'da ingiltere bir gol daha bulur hakemin geçersiz saydığı ve İngiltere'yi uzatmalarda atılan iki gol sonrası penaltı atışlarına doğru sürükleyen..

Çok sevmem hakemi ama doğru kararı vermişti. Sol Campell yükselir ve kafayla topu içeri sokarken Terry kollarıyla kaleciyi engelliyordu. Ama bu kimin umrunda?

'The Sun' olayın içerisine dahil oldu. Neler yaşandığını bugünkü telefon dinleme skandalı üzerinden bir daha anlatıyor ki inanılmaz aslında.. Hani biz kendi medyamızı vahşilikle şuçluyoruz.. Bir de şuna bakın.

The Sun, Urs Meier'in mail adresini yayınlıyor ve İsviçreli hakem yaklaşık 16 bin tane protesto maili alıyor.

The Sun 14 yaşındaki oğlunu her gün takip edip okul yolunda sıkıştırıyor. İngiltere'de hangi takımın taraftarı olduğunu soruyorlar ve eğer oğlu babası hakkında konuşursa o taraftarı olduğu takımın maçına götüreceklerini vaat ediyorlar.. Tacizi görüyor musunuz ne boyutta?

Karısına güzel bir hikaye için 30 bin paund teklif ediliyor. Mesele hakemi halkın tepkisine uygun bir biçimde hikayeleştirip linç etmek..

Gazete çalışanları olayı abartıp 30x15 metre büyüklüğünde bir ingiltere bayrağını Würenlos'daki evine asıyor. Meier'in ifadesine göre ikinci dünya savaşında bombalanacak olan hedefin gösterdiliği şeklinde..

Binlerce ölüm tehtiti.. O bayrağın asılması sonrası polis korumasında geçen günler, haftalar..

Üstelik hakem kurulu tarafından onanan doğru bir karar sonrası...

Avrupa'da bu yok derken biraz daha dikkat..

1 yorum:

Feridun Bitir dedi ki...

hem bunu hemde bizim yabanci damat markus u hic sevmem!