7 Temmuz 2011

Şikesel Günler.!


# Bir maçın içerisine şikenin karışmış olması şikeyi yaptıranların mutlak zaferiyle sonuçlanacağına dair bir garantiyi içermiyor. Takımın bütün oyuncularının elbirliğiyle yenileceğiz demediği takdirde şike yapan futbolcunun başarısız olması sonucunda şike yapılsa dahi o maç kaybedilir. Dolayısla bir maçı nasıl zar zor aldığınızın göstergesi o maçın içerisinde şikenin olmadığının kanıtı değildir. Şike yapacak olan bir ya da iki futbolcunun maç içerisindeki iki ya da üç kritik hamlesinin dışında maç olağan seyrinde geçer. Barça'nın misal iki futbolcusu dahi şike yapsa siz yine Barça'yı yenemeyebilirsiniz gibi. Alex'in şike açıklamalarını anlıyorum ama bir mantığı yok..

#Bu ülkede taraftarların yüzde doksandokuzu şikeye karşıdır. Aynı şekilde taraftarların yüzde sekseni ise doğru bulmadığı şikenin kendi takımı tarafından yapılırsa içten içe o şikenin tuttuğu takımların geleceği adına yakalanmamasını ister. Şike olmasın ve fakat benim takımım yaptıysa da mümkünse yakalanmasın genel taraftar tavrıdır: FB’li GS’Lisi diye ayırt etmeden..

# Çok açık ve net. Şike yapıldıysa kanıtlanırsa o takım küme düşürülmelidir. Lakin ben Fenerbahçe’nin küme düşmesinden asla ve asla keyif almayacağım zira benim futbol keyfimin içerisinde rakip takım taraftarlarıyla dalaşmak çok büyük bir kesmi oluşturmuyor. Egom da FB küme düştüğü için değil Kadıköy'de Fenerbahçe'yi Galatasaray yendiği zamna.. Onları da arkada bırakıp şampiyon olundu vakit.

#Bugün Fenerbahçeli sonuna kadar şikenin olmadığına inanmak istiyor ve karşısına çıkan her kanıtı görmemezlikten gelecektir. Galatasaraylı’sı Beşiktaş’lısı ‘TEK BÜYÜK’ olarak bu soruşturmaya alınsaydı hemen hepsi aynı tavrı sergileyecekti zira bu olağan taraftar refleksidir.

#Ben kanıt yoktur demiyorum ve inanıyorum ki çok ciddi deliller söz konusu ve fakat bugüne kadar teknik takibe yakalandığı söylenilen konuşmaların dışında çok ciddi bir kanıt göremedim. Fenerbahçe küme düşürülecekse çok net deliller ortaya konulmalıdır. Bu şikeye konu olmuş takımların taraftarlarının değil her futbolseverin talebi olmalıdır. Temiz futbol kadar temiz soruşturma da istiyoruz.

#Birilieri artık bu gizli içeriklerin nasıl ele geçirildiğinin de üzerine gitmelidir.

#Mehmet Yıldız bugün serbest bırakıldı ve büyük ihtimalle üzerine yapılan suçlamalar düşmüştür. Eskişehirspor ise sözleşmesini feshetti. Teknik takibe takılan konuşmanın yanlış anlaşılması varolan sözleşmesini kaybettirdiği gibi aynı şekilde toplumun nezdinde şikeci olarak algılanması da söz konusu. Bir an için kendizini Mehmet Yıldız’ın yerine koyun.. Hiçbir şey yapmıyor ve fakat sonunda şikeye karışmış kadar her türlü cezaya çarptırılıyor. Hakkını nerede arasın ve bunun sorumlusu kimdir?

#Lube Ayar toplum nezdinde şikeye taraflı yaklaşması nedeniyle güvenilirliliğini kaybetmiştir. Eğer siz çıkan her kanıta bir kulp bulma ve yer yer görmezden gelerek tek taraflı bir savunma içerisine giriyorsanız taraf olduğunuz yerde isminiz geçer belki ama toplamda bu konuya dair söylemlerininiz yüzde yüz doğruyu dile getirseniz dahi ciddiye alınmayacaktır. Taraftar sitelerinin dışında Fenerbahçe adına yorum yapan muhabirinden yazarına kadar taraflılığını ve şikeye karşı olan tavrını kaybetmeden yorumlarını yapmalıdır. Böyle olursa ancak davaya dair söylemleri geçerlilik kazanır..

#Bu süreçte Fenerbahçeli futbolcular ağır yara almıştır. Aykut Kocaman.. ama onların yerine kendimi koyamıyorum. En çok Fenerbahçeliler..

#Taraftar ve Futbolsever bence iki farklı ayrıntıdır insana dair. Taraftar futbolu sever ve fakat önceliği taraf olduğu yerdir. Futbolsever futbolu sever ve bu doğrultuda taraf da olabilir. Bizim ülkemizin insan profilinin futbol kısmının içerisindeki kısmın yüzde sekseni taraftarlık yüzde yirmisi futbolsever.

#Adnan Polat ile Aziz Yıldırım arasındaki temel fark birisinin her dokunuşu her şekilde tartışılır iken Aziz Yıldırım eylemlerinden dolayı krallığını ilan etmişti. Artık Fenerbahçe’yi kendisi olarak görecek kadar kulubün içerisine girmişti. Birisi iyi diğeri kötü değil ama bu fark önemlidir.

3 yorum:

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

lube ayar'ın gazeteciliğini şuradan da görebiliriz http://youtu.be/T6JQvmbNX-s

Uğur dedi ki...

İşin garip tarafı Emniyet'in ortada dolaşan bilgi kirliliğine bir son vermesi yerine, yaptığı açıklamalarla daha çok karışıklık yaratmasıdır. 19 karşılaşmada şike yapıldığı delillendi diye bir açıklama geldi. Şike ya oyuncu kaynaklıdır yada hakem kaynaklıdır. Şuan bakıyoruz serbest bırakılmayan 2 futbolcu var. Gözaltında olan hakem ise hiç yok. Oysa ortada delilli bir şike varsa her maç için şuan tutuklu futbolcu veya hakemler olmalıydı. Emniyet çıktı 19 maç dedi ama nerde bu 19 maçın sorumluları, nerde bu 19 maçta şikeye karışanlar?
Şike var veya yok kimse ne olup bittiğini tam olarak anlayabilmiş değil. Şuan ortalıkta tiraj peşinde koşan yayın organlarının yayınları var. Öyle ki %1 şüphe de bile küme düşürülmesi gerektiği haberini bile yapanlar oldu.
Bir futbolsever olarak pisliklerin temizlenmesi için büyük bir fırsat olarak gördüğüm operasyon, büyük bir hızla büyük bir fiyaskoya doğru yol alıyor.

Celal Abbas dedi ki...

Federasyon Son Verdiği Kararla Şike Yapmıştır. :)))