21 Ağustos 2011

45 dakikada 4 farklı Taktik.!




Elbette o.. Başka kim olabilir ki?

Bir takımın başarısının pek çok etkeni vardır. Oyuncular, teknik direktör, gelenekleri, tarihi, koşulları v.s. Lakin Mainz tek başına antrenör üzerinden yürüyor. Bir meydan okuma var çok iyi bir şekilde algılayabildiğimiz..

Bizzat Tuchel yıldız yapmıştır aslında Schürrle'yi.. Holtby'i.. Szalai'yi ve fakat bir süre sonra sanki bu güçlü kadro nedeniyle başarı gelmiş gibi alglanmaya başladı. Geçen sene başarı göstermiş takımın bütün yıldızları gitti . Artık Schürrle,Holtby,Fuchs yok Szalai de sakat.. Değişen bir şey var mı? İki de iki galibiyet ama nasıl..

Liderlik tartışmalarında Kahn'a hak veriyor sadece o karakterin illa ki sahanın içerisinde yer alması gerekmediğinin üzerinde duruyor. Mainz'da lider futbolcu yoktur zira bir iki oyuncu hariç üst üste forma giyeni dahi bulamazsınız ki otursun da liderlik etsin. Herkes hocasına güvenir.. Nasıl güvenmesin ki?

4-2-3-1 ile çıktı Freiburg karşısına.. İkinci yarı ise baklava 4-4-2'ye döndü. Arkasından dört orta sahalı 4-4-2.. Son çeyrekte ise defansif 4-4-1-1'e geçiş yaptı. 45 dakika içerisinde dört farklı taktik ile sahada yer alıp en önemlisi iki maçta ikinci galibiyetini elde etti.

Yarın Schalke karşısına çıkıyor ve fakat hemen herkes bunun usta-çırak karşılaşması üzerinden değerlendiriyor. Bizzat onu hocalığa yönlendiren ve hatta Mainz'dan önce Hoffenheim'e yardımcı yapacak iken son anda elinden kaçıran Rangnick ve onun başarılı talebesi Tuchel..

Hoffenheim'in başında iken Tuchel galip geldi.. Bugün ise Mainz kendi sahasında kendisi gibi Avrupa Liginde madara olmuş ustasının karşısına çıkıyor..


37 yaşında ve bugünkü açıklamaları sonrası da kendisini Bayern'e hazırladığını söyleyebiliriz. Onu çok çok başarılı bir taktisyen olarak görsem de maççı bir hocanın sabit bir sistem olmadan bu şekilde büyük bir kulupte yapamayacağını söylerim. Amma velakin düşük bütçeli bir takım ile büyük başarılar kazanmak isteyenin de gözü burada olsun.. Bir Tuchel bir Slomka.. Mainz ve Hannover. Yüzde doksan beş teknik adam üzerinden yürüyen "teknik direktörlük" mesleğini sonuna kadar üzerine basan başarılı adamlar.. Yarın sahaya nasıl çıkacak bilmiyorum ama onca Mainz maçı izledim yenildiğini gördüm ama ezildiğini bir kez olsun çaresiz kaldığına şahit olmadım..

Hiç yorum yok: