23 Ağustos 2011

Maximilian Beister..



Podolski'dir Diego'dur gidiyor. Bana kalsa bu 20 yaşındaki çocuğu transfer ederim.

Solak. 1990 doğumlu. Her iki kenarda da iş yapıyor. Düsseldorf ile oynadığı beş maçta iki gol üç asist ki hepsi puan getirici..Hızlı, teknik, çalımcı. Üç doksan dakika seyrettim ve muhteşemdi.

Dedim ya bana kalsa 20 ve üzeri 24'den küçük yıldız adaylarını alır oynatırım. İş bize kalmıyor ve aslında teknik adama da değil sadece.. Size,medyaya ona buna. Bu ülkenin koşullarını oluşturan her bir parçaya..

Diyelim ki Beister'i aldı Galatasaray. Sonrası tamamen şans.. İlk üç maçında ekstrem işler yaparsa ne ala yapmazsa bitti gitti kariyeri.

Yıldız olacak.. Keşif olmayan yani. Genç olacak.. Da o zaman neden size gelsin? Ya karakteri bozuk olacak ya kronik sakatlığı ya da mutlaka sizin tamir edip yola devam etmesini sağlayacağınız bir özellik.. Ve hepsinde her şeye rağmen ederinin üç beş katı para vermelisiniz..

Melo geliyor bir şekilde. Elmander keza.. Ujfalusi.. Podolski-Diego-Forlan bekleniyor. İsimsiz tek bir oyuncu üzerinde dahi durmuyoruz.

Yönetime de kızamıyorsunuz zira bu ülkenin medyası daha maç oynamadan isimsiz olmasından yola çıkıp gencecik çocuğu bitirir.. İsim teknik adamdan ziyade sus payı olarak önce medyaya sonra da taraftara..

Beister'a dönecek olursak her iki kenarda oynamasına rağmen gole yakınlığı cezbedici.. Kaliteli bir takımda da oynadığından dolayı geleceği de parlak diyoruz..

2 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Böyle gelecek vaad eden çocukların türkiyeye gelmesini istemiyorum. Hemencecik harcarız bozuk para gibi.

söylenir mesela Kakanın antebe geleceği ama bonservisini fazla buldukları için antep vazgeçmiş.

Kaka farkındamıdır yada ne kadar gerçektir bilmiyorum ama bu transferin gerçekleşmemesi Kaka için bence en büyük dönüm noktasıdır. Bence transferinin gerçekleşmediği günü kutlamalıdır hayatının dönüm noktası olarak.

muyek dedi ki...

Orhan baba kendin guzel yazinda nedenlerini yazmissin iste. Bizim medyamiz, bizim dedikoducu mahalle kadini dilli taraftarimiz sayesinde zaten basarili olmak istese bile basarisiz olur insan. Melo ornegin kotu oynasa bile gecmisteki kariyerinin hatirina Elano misali sabir gosterilir ama su adami yerin dibine sokar sokar cikartirlar.

Garibim Culio gecen sene devre arasinda geldi herkesten cok calisti cabaladi ama sene sonu Ayhan kaldi Culio'nun eline verdiler bavulu tesekkur olarak.

Biz vefasiz , is bilmez boktan zihniyetle yonetilen insanlariz. Gosterisi , marka isimleri severiz ve kicimizdan kan gelerek ulkeye giren dovizi sokaga atariz millet olarak. Podolski gelsin, gelsin de ne yapsin senin kalitesiz 4. sinif liginde, ama iste ismi var PODOLSKI , adam Almanya milli takiminin en bas oyuncusu, ama maksat iste birileri desin ki aa GS kimi transfer etti .