29 Ağustos 2011

Edin Dzekoo.!



4 gol attı Tottenham'a.. Bunlardan ikisi kale önü bitiriciliği.. Önemli olan kısım o diğer ikisi.

Kafayla attığını bir kaç kez izledim. Şansa filan değil bilgiğin adam terse yakalanmış iken kafası ile kaleciyi gafil ağlayacak şekilde tersine gönderiyor topu, muazzamdı.. Bilinç işi.

O son jeneriklik golünün ayrıntısı ise soluyla atmış olması. Adamın solu ve sağı aynı ölçüde tehlikeli. Geçen sene mayıs ayında yazılan yazıda onun en güzel on golünü buraya almıştık. Orada da soldan sağ ayakla sağ uzak köşeye aynı şekilde kesiyor doksana.. Bir adam her iki kenarda da farklı ayaklarıyla aynı şekilde doksanı görebiliyor.. Kafası var, bitiriciliği var, uzaktan şutu var, fizil var, oyun zekası yerinde.. Eksiği nedir ki?

Edin Dzeko: Gollerin kralını atan adam.!

Düne kadar takip etmeye devam ediyordum ama gelin görün ki Bundesliga maçlarıyla çakışmaya başladı. Kötü oldu.. Şimdilik Götze- En iyisi- , Reus, Müller, Kagawa, Son,Schürrle,Hunt,Marin filan daha var neyse ki burada izlenecek oyuncumuz..

Biz besliyoruz valla diğer ligleri. Mesut'u, Nuri'yi İspanya'ya.. Dzeko'yu Demba Ba'yı Premiere Lig'e.. Boateng'i Vidal'i İtalya'ya.. Ernst'i dışarıda bırakırsak bi TSL'ine yetemedi Bundesliganın gücü.

5 yorum:

sozcelyk dedi ki...

rahat 30 milyon avro eder demişsin 32.5'a aldı city. doğru tahmin.

city'nin bütün maçlarını izlerim bikaç senedir ,dzeko bazen laubali oynasa da (swensea maçında tam konsantre değildi) konsantre olduğunda her şekilde gol atabilen bi adam.

united maçında sağ ayağıyla yerden sol köşeyi buldu , tottenham maçında tabanla kafayla sol ayakla sağ ayakla 4 ayrı gol attı , saf yetenek , harika transfer. muhtemelen rooeney ve takım arkadaşı aguero ile gol krallığı yarışında olacak.

Borges dedi ki...

sozcelykk: İlk maçlarını hemen hemen doksan dakika izledim. Kolay kolay bırakamıyorum ben sevdiklerimi:) Mesut'un doksan dakika olmak üzere izlemediğim maçı bir ya da ikidir Madrid'de.

Sorun şu ki Premiere lig'in temposu çok çok üst düzeyde. Günlerce Bundesliga izleyip de şöyle bir Premiere lig maçına bakınca görüyorsun.. Fark çok büyük. Sanırım 1.8 ile 2.5 arasında bir şey topun ayağıjndan çıkma hızı. Dzeko'nun buna alışması gerekti ki bitikti ilk maçlarda.. Ama alışınca da..

On numara golcü yahu. Yalnız ileride onu sorunlar bekler, bu kadro elbet onu da yedek bırakır ve Dzeko bunu nasıl halleder orası merak konusu işte. Değişik bir adam:)

delorean dedi ki...

Dzeko Real'e veya Arsenal'e çok güzel uyar demiştim zamanında.City'ye gittiğinde üzülmüştüm doğrusu.Malum City'nin futbolcu öğütme politikasından ötürü.Ama şimdi bakınca takım özellikle Nasri'nin de gelmesiyle şampiyonluk adayı da olmuş gözüküyor bu sene.Güzel işler yapacak Dzeko.Çok büyük yetenek çok.

sozcelyk dedi ki...

sorun üstüne sorun yaratan balotelli ve tevez varken dzeko bence mümkün değil yedek kalmaz , o yüzden bunun acısını çekeceğini zannetmiyorum :)

nasri ve silva barcelona'daki xavi iniesta etkisini yaratıyor dzeko'nun üstünde son maça baktığımızda.

takım içi ilişkileri de çok iyi, çok seviliyor hem taraftar hem mancini hem de takım arkadaşları tarafından.

çok iyi bi seçim olmuş hem dzeko hem de city için , zevkle seyrediyoruz.

CaRtMaNtR dedi ki...

city'de onun kadar net hedef santrafor rolünü oynayabilecek kimse olmadığından sakat olmadığı sürece adı ilk onibre yazılır.

ayrıca tevez, agüero ve nasri gibi adamlara alan açabilmesi nedeniyle onlarında çok efektif bir sezon yaşamasına neden olacaktır.

zaten nasri ile çok iyi anlaşmaya başladı gibi :)

bu arada kafayla attı gol hakikaten muazzam o fizikte bir adamın o şekilde topa müdahele edebilmesi inanılmaz.