28 Ekim 2011

İlkay gözden düştü..



İlkay Dortmund'a transfer olduğunda ben onun oynatılacağı bölge konusunda yanıldım. Şurada yapılan analizin içerisinde Nuri'nin bölgesinden ziyade öndeki üçlünün içerisinde yer alacağını düşündüm. Jürgen Klopp ise onu dönüştürmeyi düşündü Pirlo misali.. Sezon başından bu yana alınan kötü sonuçlara rağmen üzerinde durdu ama bu biraz da gereksiz bir zorlamaydı. İlkay o bölgeye en azından bugüne kadar olan süreç içerisinde oynanılan maçlarda oturmadı. Olmadı.. Geçen hafta şampiyonlar ligi mağlubiyeti sonrası Kehl ile Bender'i oynatıp onu yedek bırakınca takım Köln'ü darmadağın etti.. Hafta arası kupa maçında ise yedeğe değil kadroya dahi giremedi. Stuttgart karşısına ise muhtelemelen yine Kehl-Bender ile başlayacak..

Dortmund sezon başı doğru transferleri yapamadı. İlkay yerine Mehmet bu bölgeye çok daha güzel bir şekilde oturabilirdi. Daha da önemlisi ilkay savunmadan muaf tutulacak şekilde ön bölgenin üçlüsünden herhangi bir yerine de monte edilebilir ama burası onun için uygun değil.

Nuri ile İlkay'ı kıyasladığınız vakit farklar mevcut. Özellikle Nuri'nin saha görüşü, oyun zekası inanılmaz. Dahası topu aldığı vakit onu ayağından çıkarma seviyesi Premiere lig temposu seviyesinde.. İlkay belki biraz daha ağır ve mücadelesi Nuri gibi değil ama derinlemesine atılan paslar konusunda Nuri'den daha başarılı. Dortmund onu daha garanti pasları daha doğru ve en önemlisi daha hızlı şekilde atması için dönüştürdü ama olmadı..

Umarım Klopp inadından vazgeçer ve onu ön bölgenin içerisinde dener.. yoksa hem Dortmund'a hem İlkay'a yazık olacak..

8 yorum:

uğur şenel dedi ki...

bizimkiler el atsın Galatarayda her halükarda cok iş yapar..

delorean dedi ki...

Dortmund Krasic'i kiralayacakmış diyorlar.Bana pek gerçekçi gelmedi.Var mı böyle haberler?

Borges dedi ki...

net bir bilgim yok ama işte dedikodu kıvamında dönüyor ortalıkta.. kiralık olarak geçiyor ki o zaman neden olmasın? Sonuç itibari ile özellikle deneyimli forvet transfer etmedikleri için çok fazla eleştirildi, bir transfer yapabilir ileride.

delorean dedi ki...

Dortmund'un orta sahayatransfer yapması şart bana göre.Takım biraz toparladı ama zor maçlar geliyor.Ekonomik istikrar açısından şampiyonlar ligi'ni kaçırmamak lazım.Hedef ilk 3 olmalı bu sene için.

Borges dedi ki...

ilk üç olur. Kehl oynarsa sorunlar da azalır lakin her an ve her an sakatlanabilir oluşu ciddi problem. Da Silva ancak maç içerisinde yedekler, ilkay ise tam anlamıyla dönüşmesi beklenecek... hayırlısı.

Götze'yi Kagawa'yı o bölgeye koy dönüşür, ilkay zor benim düşüncem.

Celal Abbas dedi ki...

ilkay keşke nürnbergde kalsaydı. herhalde kendiside böyle düşünüyordur. Daha bir olgunlaşırdı oynadığı rolde. kendini öyle kabul ettirip ona göre transfer yapardı.

tearkan dedi ki...

yazıda da belirtilmiş zaten ilkay'ı bremen, mehmet'i dortmund alsa çok daha iyi olurdu. ilkay mesut'a, mehmet de nuri'ye futbol tarzı olarak daha yakın oyuncular bence.

krasic'i de dortmund alır mı bilemem; ama böyle giderse juve'den ayrılması yüksek olasılık.

Almira dedi ki...

İtici bir tipe sahip. Evlat olsa sevilmez. :D