10 Kasım 2011

Christian Eriksen!


14 Şubat 1992 doğumlu. Danimakarlı yetenek.. Sevgililer gününde futbolseverleri sevindirmek için doğmuş gibi. Özet görüntülerden izleye izleye hayran kaldım ve haliyle yakın takibe girdi. Maç trafiğim biraz da iş gereği çok sıkışık ama fırsat bulursam Ajax maçlarını kaçırmamaya özen gösteriyorum. Muhteşem asistleri bir yana güzel ve yerinde çalımlarıyla dans ediyor yeşil çimlerin üzerinde. Çok teknik, çok klas ve şutları da bir hayli etkili. Ofansif orta saha ya da yeni model ön oyuncusuna dönüştürülebilecek konumda..

Yeteneği çok ortada.. Danimarkalı oyuncuyu hemen herkes istemiş zaten. Barça'sıdır Çelsi'sidir ama o Hollanda Ligine gitmiş ve bu son derece bilinçli bir seçim. Hem oynayabileceği bir lig ve aynı zamanda bu gibi yetenekleri parlatan bir takım Ajax.. Buradan geçiş yapmak, eğitimi açısından da önemli.

Yakın zamanda büyük bir transfer gerçekleştirir.. Takip edin, ettirin..

7 yorum:

el fenomeno dedi ki...

Dahası oyun görüşü ve oyun disiplini yaşıtlarının üstünde.2 sezondur istikrarlı oynuyor.Çok iyi yerlere gelebilir gerçekten de.Geçen seneki İngiltere-Danimarka maçından sonra Ferdinand çok övmüştü onu,takipteyiz

Borges dedi ki...

sol kenarda yedirdiği bir çalım, beş kişiyi oyundan düşürecek pası ve şutları. Bunları istikrarlı bir şekilde başarıyor. Tekniği ve hızı olan pek çok oyuncuda eksik kalan bitiricilik sorununu da hallederse tadından yenmez. Sadece izlemekten çok keyif alıyorum ben bu çocuğu.. Devamını getirir umarım zira futbolun ihtiyacı var bunlara, azaldıkça azaldılar.

BasitOyna Blog dedi ki...

ayrıca danimarka'da yılın futbolcusu seçildi bu yıl. müthiş yetenek kesinlikle.

Borges dedi ki...

yılın genç yeteneği diye biliyorum ama o da olabilir sevgili Muhammet..

BasitOyna Blog dedi ki...

hayır abi, yılın genç yeteneği nicolai boilesen seçildi. kendisi ise yılın futbolcusu. ikisi de 92'li. şuraya da bakabilirsin :)

http://english.ajax.nl/News/Archive/Article/Eriksen-is-Danish-footballer-of-the-year.htm

Borges dedi ki...

doğruymuş.

Bu video da eksik.. Geçenlerde göstermiştim attığı çalımları. Çok şık hareketlerin ve gollerin adamı. Kim alacak merak ediyorum..

el fenomeno dedi ki...

Tam olarak yeni Brian Laudrup diyebiliriz onun için,stili çok andırıyo küçük Laudrup'u