7 Kasım 2011

Yunus Mallı şansızlığı!



Yeni prensim bu benim. Tam anlamıyla ikinci Mesut Özil.. Lakin çok şansız.

Mainz kötü gider iken hocası Yunus'a sarıldı. İlk on bir çıktı bir kaç maç ve kötü de oynamadı. İnceci.. Misal dört kişiyi oyundan düşürüp Choupo-Moting ile kaleciyi karşı karşıya bıraktı ama gel gör ki oyuncu atamadı. Yine Yunus yine benzer bir pas ama yine aynı oyuncunun kaleciyi geçememesi.. Ne denilebilir ki buna şimdi? Daha da fenası bu hafta sonu yaşandı.

9 maç sonra evinde alacağı ilk galibiyete çok yakın Mainz.. Oyunun son dakikalarında kontraları doğru bir şekilde yönlendirmesi için oyuna giriyor ve fakat 6 dakika sonra çıkmak durumunda kalıyor zira kırmızı kart sonrası galibiyeti koruma refleksi içerisinde ilk çıkacak oyuncu konumuna geliyor.

Maç sonrası bu durumun oyuncunun moralini bozmayacak mı diye Tuchel'e sordular. O da şunu söyledi:

"Böylesine önemli bir karşılaşmanın önemli bir zaman diliminde onu oyuna sokarak ona olan güvenimi gösteriyorum. O çok akıllı bir çocuktur ve çıkmak zorunda kalmasının kırmızı kart sonrası savunmanın gücünü arttırmak zorunda olmamla ilgisi olduğunu bilir.. "

Yakındır onun piyasaya çıkışı. Oyun anlayışı ve futbol karakteri nedeniyle bir yılı daha var. Özellikle fiziğini geliştirmesi gerekir. İlerleyen zamanda adını daha sık duyacağız muhtemelen..

4 yorum:

Batistuta35 dedi ki...

Milli takım tercihi nedir peki bu arkadaşın?

QuaresmA dedi ki...

çok hızlı parlamasa da bize kalsa bari.

Gunner dedi ki...

Maçı canlı izliyordum Yunus gerçekten bozuldu ama bence Tuchel gönlünü alır,ayrıca gerçekten yetenekli bir oyuncu sahadaki duruşundan bile anlaşılıyor,inşallah türk milli takımının özili olur

Borges dedi ki...

Şu an için Almanya u19.. ama belli mi olur? Bekleyelim