7 Şubat 2012

Shaqiri Bayern'de!



Galatasaray ne yazık ki hep doğru isimlerle ilgilendi ama transferi sonlandırma başarısı gösteremedi. Üstelik çok ilginçtir ki çok zor isimleri, "gelmez la bu oyuncu" dediklerimi dahi en azından "oyuncu" bazında ikna etmeyi başardı. Tek sorun bonservis pazarlığında sonunu getirmekti ama bunu bir türlü başaramadı. Klose'de bonservis de yoktu ama olmadı. Podolski,Klose,Diego ve son olarak Shaqiri..

Bayern'in çoooook uzun zamandır gündemindeydi ki ben bunu her yerde söylemiştim. Bild haberi geçti -yüzde doksan beş bu konuda haklı çıkar- Bayern Shaqiri ile anlaşmış. Sözleşme 2016 yılına kadar. Shaqiri'nin menajeri dün Münih'teydi. Bonservis ise yaklaşık 9 milyon avro ama bunun içerisinde Shaqiri ile beraber kazanılacak kupalar sonrası ekstra ödemeler de söz konusu.

Şöyle bir tablo oluştu:

Galatasaray Klose'yi almadı, adam Lazio'da ve harikalar yaratıyor gol atmanın son derece zor olduğu bir ligde.

Galatasaray Podolski'yi almadı ve adam kariyerin zirvesine çıktı, tek başına Köln'ü küme düşme potasının uzağına yerleştirdi. Milan,Arsenal istiyor.

Bu ikisi Avrupa'nın en iyi milli takımlarından birisi olarak addedilen Almanya'nın değişmez iki oyuncusu konumunda.

Galatasaray Diego'yu almadı ve Ateltico'nun her maçında forma giyiyor on numara. Henüz bir disiplinsizliği onu bunu da yok ve yazdığım gibi de sorunsuz bir şekilde oynuyor.

Galatasaray Shaqiri'yi ikna etti ama alamadı ve şimdi bu oyuncu Bayern Münih'te oynayacak..

İsimler doğru, kalite ve yaş ortalaması çok iyi lakin işbitirici yönetici eksikliği ya da oyuncunun ortalama değerini ölçebilecek akıl yoksunluğu söz konusu. Zira zor olanı başarıp bu oyuncuları ikna edebilmişti Galatasaray yönetimi. Misal Shaqiri'ye Zenit 12 milyon verdi ama oyuncu gitmek istemedi Rusya'ya.. gibi.

5 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

bayern 9+bonuslara bitirdiyse transferi o zaman cidden bizde bi eksiklik var demektir. çünkü basına yansıyan rakamlarda 10+şampiyonlar ligi katılımında 2 milyon avro şeklinde bir teklif reddedildi.

e oyuncuda galatasaray'ı ve şu anda teklif edilen tutardan fazlası basel'e teklif edilmişken bu işin olamamasını beceriksizlikle açıklamak mümkün sanırım.

umutation! dedi ki...

Merhaba,

dün şöyle iki tweet atmıştım, üstüne bu yazıyı görünce paylaşmak istedim.

https://twitter.com/#!/umutation/status/166481306488811520

https://twitter.com/#!/umutation/status/166482612246945793

bu rakamlarla klose'yi alamamanın (ki bence alamamak değil almamak, bir seçim söz konusu) başarısızlık olarak gösterilmesini haksızlık olarak görüyorum. çünkü bu yazıda shaqiri'yi aldığı için işbilen yöneticiler olarak gösterilenler yine klose'ye az maaş önerip onun kulüpten gitmesine neden olanlar, bir nevi "elinden kaçıranlar" diyebiliriz. ama bu da bayern'in başarısızlığı değil, seçimidir.

bizim ocak'ta kadromuza katmak istediğimiz shaqiri'yle bayern'in sezon sonu için anlaşmış olması da kritik bir detay. basel onu vermek için daha istekli olacaktır böylece.

bazı şeyleri başarı-başarısızlık ekseninde değerlendirmek yerine, yapılanın bir "tercih" olduğunu düşünüp saygı göstermek gerekiyor.

oynanan kumar sezon sonu tutar ya da tutmaz, ama iş bir noktaya geldikten sonra başarı ekseninden çıkıyor.

görüşmek üzere.

cisco dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Borges dedi ki...

Öncelikle şu konuda anlaşalım: GS bu sene transferlerde büyük oranda başarı sağladı. Arda'nın zamansız gidişinden ve az zamanda hızlı iş görme nedeniyle Riera konusunda en azından şimdilik başarı sağlandığını söylemek zor.

Lakin ben genel performans başarısının yanı sıra bütüne baktığımda yaratıcı oyuncu eksikliğinin çekildiğini de düşünüyorum. Tüm başarısına rağmen Eboue yerine ofansif ve kenarlarda da oynayabilecek etkili bir ön oyuncusunun alınmaması o tüm presi, baskıyı ve üçüncü bölgeye getiren mukemmel işleyisi sonuca dökememesine neden oluyor.

Klose Serie A değil de TSL için bir milyon fazla istemiş sanırım. verilmeyebilir, çok büyük sorun değil zira Elmander v.s. boşluğunu doldurur.

Lakin Podolski hem ileride satışından kar yapılması hem de performans açısından önemli bir kayıptır. Shaqiri'yi alamazlar ikna edemezler derdim ama ikna edip de alamıyorsunuz hem podolski de hem Shaqiri'de oyuncuların değeri konusunda doğru değerlendirme yapılmadığına kızıyorum zira ona 3.5 buna 2.5 vererek ve hala 10 kusur milyonlu transferin peşinden koşulabiliyorsa para var ama kullanımı sorunlu diyorum.

umutation! dedi ki...

Eboue banko sağ bek'te oynasın diye alınmadı, ama şansa sabri'nin bu kadar berbat oynadığı bir sezonda takımı kaldıran adam oldu, bence sabri oynasa fb'yi yenemezdik. bu açıdan bilerek yapılmış olmasa da çok iyi bir transfer gibi gözüküyor.

klose'ye serie a +1 milyon diyoruz, 3 veren 4 de verir gibi, burger king'de "sadece 1 tl farkla büyük boy menü" alır gibi telaffuz ederken kolay ancak 4x3=12 milyon euroluk bir gider demek bu ki lazio'yla zaten finansal olarak kapışabileceğimizi düşünmüyorum.

onun dışında klose'ye sene başında 4 milyon verilse, bugün shaqiri ikna edilebilecek miydi, bence onu tatmin edecek rakama çıkamazdı galatasaray.

yönetimin hataları yok mu, tabii ki vardır, podolski çok büyük hatadır misal. ancak bugün kimse olcan'ın neden alınmadığı konusunda fikir sahibi değil, birisi çıkıp dese ki 200 bin tl fark yüzünden alınmadı, o zaman çıksın eleştirsin herkes.

klose'den shaqiri'ye kadar olan süreçte bir kelebek etkisi durumu var ve konjonktürel açıdan tam bir durum değerlendirmesi yapmadan bu seçimleri eleştirmek bana biraz acımasızca geliyor.