28 Mart 2012

Marsilya - Bayern Münih 0-2



Bayern tuhaf ve doğrusunu söylemek gerekirse istikrarsız bir performans çizelgesi söz konusu. Dolayısla ne kadar güçlü olursa olsun Marsilya'nın Bayern'i eleme şansı vardı. Deplasmanda 2-0 galip gelse de muhteşem bir oyun da ortaya koymadı. Lakin Marsilya bitmiş.. son 7 resmi maçı kaybetmesi üzerine tribünün yarısı boş yarısı da tepkiliydi. Bu ortamda konsantre olup kendi adına güzel bir sonuç alması mümkün değildi zaten.. Gomez'in golü, Robben'in fişi çekmesi ile hepten işler daha da kötü oldu.

Marsilya maça başlar başlamaz ceza sahasının önüne yuvalanıp kendi sahasında oynadığına aldırmadan savunma düzenini kurup kontra futoluna yöneldi. Bayern delicesine yüklenmedi, yan tarafta Barça'nın bulduğu pozisyonların onda birini bulabildi ama ikisi gol oldu işte. Her şeye rağmen tehlikeli pozisyonları bulan Marsilya da Neuer'e takılınca gitti gülün keten helva..

Sonuca, Marsilya'nın kotra futboluna şaşırmadım ama taraftarının bu kadar önemli bir maçta tepki koymasını biraz yadırgadım her ne kadar taraftar tepki koyacak kadar kötü sonuçlar alsa da döşamps'ın takımı. Bir mucize olmazsa Bayern yarı final'de ve rakibi mucize ihtimali dahi olmayan Apoel'i eleyecek olan Real Madrid.

Şimdi Şampiyonlar Liginin en güçlü takımı tartışmasız Barcelona. Hemen yanında Real Madrid bulunuyor.Bugünkü veya dünkü Bayern'in muhtemel rakibi Real'i elemesi bugün çok zor. Bunun da en büyük nedeni son 30 dakikaya istediği sonuç ile girse dahi topluca defans yapabilecek savunma kurgusundan yoksun olmasıdır. Başka açıdan Alman devi Real ve Barça ikilisinden birisi ile karşılasıya kadar topluca savunma yapıp skoru korumak gibi bir gereksinimi de yok ama bu rakipler karşısında ihtiyacı olan takım savunması Badstuber'in yanına Badstuber'dan daha deneyimli bir defans şefinin eksikliği nedeniyle başarması çok zor. Bugün Dante burada olsa belki her şey çok başka olabilirdi, en azından şansı var derdik.. Schweinsteiger'in yokluğu da keza aynı şekilde savunma organizasyonu ve topun geri kazanımı konusunda sıkıntı yaratıyor ama yüksek ihtimal yarı final maçlarında Alman oyuncu sahada olacak..

Diğer açıdan Bayern'in hücum gücünün nerelere kadar çıkabileceğini kestirmek çok zor. Rib-Rob ikilisi bir yana Mario Gomez'i beğenmemek nankörlüktür, 11.golünü attı adam şampiyonlar liginde. Ribery ve Robben kenarı olduğu vakit bu oyuncuların kenarda ikilenip zor durumda kalmasının önüne geçer, yarattığı tehtit inanılmazdır aslında. Rakibin, kalecinin hülasa karşısındakinin şansı sanılandan çok daha azdır mevzu bahis konu o topları kendisine doğru geldiğinde.. Dolayısla Gomez iki aşağıda incelediğimiz Huntelaar gibi aslında gole giden en basit ve en kolay yoldur. Modern "Gerd Müller" diyebiliriz. Başka açıdan bu oyun tarzına Nistelrooy'un gençliğini getiremiyorsanız daha iyisi yok..

Hülasa Bayern yarı finale kalarak bence potansiyelini sonuna kadar işletti. Bundan sonrası gelirse -çok güzel- gelmezse de sezon sonu sağlam transfere girişilecek. Önce stoper sonra Lahm'ın durumuna göre sol ya da sağ bek ve elbette Gomez olmadığında onu yedekleyecek en az onunu kadar değerli bir forvet.. (Pizarro misal..)

Hülasa Real-Bayern karşılaşmaları da klasiktir, keyifli olacak. Benzer tarz oyun yapıları olan iki eski dost tekrardan kozlarını paylaşacak.. Merak ve keyifle bekleniyor..

4 yorum:

4 dedi ki...

Dante yok demissin ya borges,harbi dante o kadar onemli bir adam mi?deneyimli stoper eksikligi demissin ve burada benim aklima carvalho,ferdinand,vidic,lucio,samuel gibi adamlar gelir eger bayerne lazimsa bu deneyimli stoper.yani neden dante?fena adam degil ama dedigin kadar onemli mi yani?niye taktim bu konuya bilmiyorum ama merak ettim.saygilar.

Borges dedi ki...

Dante güzel adam.Onun geldiği sezondu sanırım ilk defa Nürnberg maçında görmüştük.Maça giden üç kişiydik ama hepiniz Dante'den etkilenmiştik, ben buraya da yazdım rahatlıkla defansif orta saha da oynar diye. Fizik, teknik kendine güven ve yaş da var hani. Bayern'in stopere ihtiyacı var sorunsuz stopere. Dante değil carvalho da olur daha iyi olur belki:)

Ice-Man dedi ki...

real'in kadrosu daha iyi ve geniş olmasına rağmen münih'in şansı hiç de az değil. yeterince iyi savunma yapabilirseler, kötü real savunmasına mutlaka golleri bulacaklardır. tabi ilk maçın nerede olduğu da önenmli.2 takım da özellikle içerde çok etkili.bu yüzden ilk maçtan avantajlı skoru alan takımın çok büyük oranda turu geçeceğini düşünüyorum. umarım bu takım münih olur.

Batistuta35 dedi ki...

lucioyu geri alsın keyfine baksın bayern