15 Mart 2012

TV görünlerinden ceza!



Pizarro'ya TV görünlerinden dolayı şu hareketi nedeniyle maç sonrası 2 maç ceza verildi. Bu bana ilginç gelir.

Hakemin görmediğine sonradan sen TV'den görerek ceza veriyorsun. Bir açıdan doğru ve fakat göremediği penaltıya cezayı kesiyor musun? Olmayan golü verdiğinde kesiyor musun? Aslında Helmer'in olmayan golü verildiğinde Almanya'da Bayern - Nürnberg maçı tekrar edilmişti ama bu bazen oluyor bazen olmuyor ve nasıl oluyor işte ben onu tam anlamıyorum.

Ha bunu yapıyorsun ha üç saniye içerisinde hakemin kulaklığına maçı izleyen diğer hakem direktif verip maçı yönetiyorsun, çok bir fark yok aslında.

Bir açıdan güzel.. oyuncular biliyor ki hakemi kandırsak da TV'den milyonlarca insanı kandıramam ve bu yüzden biraz daha dikkatli olayım diyebilir ama toplamda kuralın uygulanışı itibari ile bir sakatlık var..

Pizarro yok bu arada iki maç ve bu da Bremen için hiç ama hiç iyi değil.!

3 yorum:

Gençay Ergez dedi ki...

olan olmayan goller, fauller, penaltılar hakem hatasıdır TV'den izleyip karışılmasın bence ama bu tarz centilmenlik dışı hareketlerin cezası kesilsin ki bu tarz görüntüler sahalardan azalsın.

Borges dedi ki...

Centilmenlik dışı hareketler diye bir sınırlaması olsun ama duruma göre maç tekrar bile ediliyor olmayan gol verildiğinde.. bazen olmayan gol verildiğinde öylesine geçiştirilip gidiyor. Berlisizlik söz konusu.

M.Cagdas dedi ki...

Kural hatasi mi soz konusuydu acaba o verilen golde?

Bir de bu sonradan goruntulerden bakip boyle seylere ceza vermenin dogurabilecegi haksizlik da kameranin o an cekmedigi noktada olan bir olaya ceza verilememesi. Yani mesela ben kufur ediyorum ve o an kameralardan biri beni almis, fakat baska bir noktada ayni kufuru edeni hic bir kamera almamis. Burda piyango bana vuruyuor.