15 Mayıs 2012

121 Gol 100 Puan 1 Şampiyonluk



Real Madrid kupayı kaldırdı.

Bana göre Jose Mourinho, kendisinden bekleneni gerçekleştirdi. Barça'yı durdurdu. Barça'yı evinde yendi, Şampiyonlar Ligi'den elenme pahasına bunu yapmaktan çekinmedi. Takım içeride ve dışarıda makina düzeninde işledi. İspanya'nın şampiyonu olmayı da başardı. Bayern maçını da ise penaltılar sonucu kaybetti.

Porto, Chelsea, İnter derken şimdi de Real Madrid ile bir şampiyonluk daha kazandı Jose Mourinho.

Kısaca şu şekilde özetleyebilirim durumu: Nasıl ki bu Barça'yı canlı canlı izleyebilme şansına sahip olup gelecek yıllarda anlatılacak olan futbol masalını bire bir yaşadığımız için seviniyorsak Mourinho için de aynı şeyi düşünüyorum. Guardiola için bir başka takımı beklemek durumundayız.. Barça başarısını bir başka takım ile tekrarlarsa Jose'nin dahi önüne geçer, bu çok başka.

Tebrikler Real Madrid ve Jose Mourinho'ya..

2 yorum:

Akkavak dedi ki...

Siz de aynı yanlış algılara kapılmışsınız gitmişsiniz.Barça'nın artık motivasyonunu yitirdiği,son 3 sezonun açık ara en kötü deplasman performansını ortaya koymuş bir takım,elbette geriye düşecekti.Bu Mourinho'nun bir mahareti değildi.Sadece uygun bir konjonktüre denk geldi,zaten herzaman şanslı bir adam olmuştur Mou.Diyeceksiniz ki "bu kadar puan,bu kadar golü nasıl açıklıyorsunuz".Ben de derim ki eğer geçen senelerdeki gibi motive ve aç bir Barça olsa bu yine yetmezdi.Pellegrini dönemindeki yarışa bir göz atın isterseniz.O takım yine yüz gol barajını aşmış,96 paun almıştır.Son maç formalite olduğu için puan kaybetmişlerdi,yoksa yine puanları 98 olacaktı.Ama kimin umrunda bunlar...Kır saçlı,şovmen adam kendini güzel pazarlıyor,siz de güzel satın alıyorsunuz.



"Abi işte Mourinho geldi bitirdi işi".Evinde Barça'yı yendiği maçta Barça'nın durumu zaten kötüydü.Real hep bir gün dinlenerek çıktı maçlara.Barcelona'nın ŞL ve ligde oynadığı üç hayati maçın hiç birini kazanamaması size bir fikir vermiyor mu? Herkes Chelsea'ye şans dedi,ama yine takımı geriye yaslayıp Guardiola'nın üçlü defans ile geride bıraktığı 35 metrelik boş alana adam kaçıran Mourinho yine "fatih" oldu çıktı.Barça'nın fit ve 4-3-3 düzeninde çıktığı bir maçı Mou'nun ve Real'in alma ihtimali yüzde kaçtır acaba?

Mourinho bir şov adamıdır,kendini çok iyi pazarlar.Bütün hüneri oyuncuları üzerinde kurduğu psikolojik rehabilitasyon üzerinedir.Motivasyon ustasıdır yani.O kendinden geçmiş oyuncuların vurdulu-kırdılı oyun yapısı da tam olarak bundan kaynaklanıyor.Teknik-taktik bilgi çok sonradan gelen şeyler.Her teknik direktör aşağı yukarı aynı bilgiye sahiptir zaten.Bütün o Saha içi-saha dışı ayak oyunları da "kazanma" ve "kariyer" amaçları için birer bütünleyici yardımcı kuvvetleridir.

Morinho için sayfalar yazılır,zihin yapısı,futbola bakışı(!) bakımından.Başarılı bir TD olduğu kesin.Ama asla bir İNSAN değil.Futbol ve Mourinho çok farklı kelimeler.Futbol onun için sadece ve sadece bir kariyer aracıdır.Kişiliğini gerçekleştirme amacıdır.Son şampiyonlukta "7" diye işaret yapması son dışavurumdur.Oynanan oyun futbol hiç bir şey onu ilgilendirmez.Tek şeye odaklanır "KAZANMAK" "KAZANMAK" "KAZANMAK"....

cio26 dedi ki...

başarıyı üst düzey liglerde yakalamış birisi kesinlikle "özel" sıfatını hakediyor.dünyanın en iyi topçusuna sahip kulübün dünyanın en iyi antrenörüne sahip olması şaşırtıcı değil..