24 Mayıs 2012

CND!



Çok yoruldum. Bu sezon yorucuydu ama bir o kadar da keyifliydi. Üç günlüğüne Cunda'ya atıyorum kendimi. Gerçi yetiştirmem gereken iş bir hayli fazla, orada da çalışacağım ama mekan değiştirmek güzeldir. Çok önceden planlamıştım ve sanırım hava pek de güzel olmayacak. Olsun, çok da önemli değil.

Prag'a gittim, Paris'e, Münih'e ,Amsterdam ya da Viyana'ya.. Sadece ikisi bunlardan farklıydı. Prag ve Cunda.. Bu ikisi için farklı hayallerim var. Yaz harici bir zamanda bir ay bu iksinden birisinin herhangi bir otelinde kalıp yazmak.. Benim hayatımın en büyük tutkusu. Üstelik insanların anlamakta zorlandığı şudur ki bu tarz tutkuyla bağımlı olduğum eylemlerin halka yönelik bir sonucu olması da gerekmiyor..



Beni en çok kendime getiren şey budur. Bilmediğin bir yerin bilmediğin bir cafesinde bir kahve içmek..

İşte bu benim tüm yorgunluğumu alır.

Buraya geldiğim günden beri içeride bir yerde ermiş gibi hissediyorum kendimi. İnsanları dinlemiyorum, olağan tavsiyelerini sallamıyorum ve iyi ki de öyle yapmışım diyorum zira inancımı köreltemediler bu sayede. Biliyorum, çok yazmadım ya da yazdıklarımı burada yayımlamadım ama fazlasıyla biriktirdim. Kısaca özet geçmek gerekirse ben kendi hayal ettiğim yerlerde keyifli anlar geçiriyorum. Size tavsiyem şudur ki inanın ve yürüyün.. Çıkan seslere aldırmayın.



..otobüsüm birazdan kalkacak ama hazırlanmak yerine şurada bunları yazıyorum. İnsan değişmiyor belli bir yaştan sonra. Bu yüzden bana dair herhangi bir şey uymadığı zaman sıklıkla kendimi değil o "şeyi" değiştiriyorum. Birincisi artık mümkün değil çünkü. Bu bazen koca bir ülke dahi olabiliyor.. "Gidebilmek" gibi doğuştan sahip olduğum bir gücü arkama aldığım zaman da..

Euro 2012 yazıları orada okuyup değerlendirmeye ve yayınlamaya devam edeceğim..

11 yorum:

Bjk_KnightS dedi ki...

bizde senin her mekanda yazdığın yazıları zevkle okumaya devam edecez. çok bilmediğim alman ligini sayende ingiltere ligi ve ispanya liginden daha çok sever oldum. tuttuğum takımlara birde dortmund eklendi. sağol...

xray dedi ki...

Geçen sene küçük bir Ege turu yapmıştım ve en çok aklımda kalanı Cunda olmuştu.Hele ki Çataltepe çok güzeldi:)
İyi yapmışsın abi kesinlikle iyi geliyor,benim gibi klostrohobisi olana bile iyi geldiğine göre ...:)

dinazor dedi ki...

Biraz tuzlu olabilir ama Bay Nihat'a gidip mezelerinin tadına bakmadan olmaz

LaCatolica dedi ki...

Borges, bir süredir bloguna girmiyordum. Bunda Aceto Balsamico bloguna git gide değişmeni neden olarak gösterebilirim.

Yani pek yazı yayınlamıyordun. Arada bir yayınladığın yazılara da mutlaka vaktim yok, zamanım yok klişeleriyle başlıyorsun.

Şimdi yine tatile gitmişsin ve orada da çok yoğun olacağını söylüyorsun.

Gerçekten çok merak ediyorum Borges, Bütün bu yoğunluğun kaynağı Misli.com ve Hayatım Futbol dan mı kaynaklanıyor.

Haftada 1 gün tahmin yollanan bir site ile henüz okuyucu kitlesi azınlık olan bir dergi mi bütün bu yoğunluğun kaynağı? veya bilmediğimiz işler mi yapıyorsunuz?.

İyi tatiller. Umarım bu yoğunlukta rahatça dinlenirsiniz.

Borges dedi ki...

LaCatolica: Bilmediğin bir iş değil üç post aşağıda Milliyet'in haftada iki kez çıkardığı iddaa ekibinin hem yorumcusu olarak hem de dergiyi çıkaran ekibin içerisinde çalıştığımı söyledim. Dahası bugünlerde haftada bir yazdığım Birgün'e dahi vaktim yok. Dahası şu an başka bir Euro 2012 projesiyle ilgilieniyoruz ki yetiştirmem çok zor ama sabah akşam bununla ilgileniyorum şu zamanda. Şu an burada bana yazı göndermiş yazarlara cevap veremiyorum v.s.

Ve fakat ben sana bunları açıklamak zorunda mıyım? Ne iş yaptığımı, vaktimin nerede harcayacağımı belirtmek durumunda mıyım? Şu an beş dakikam bile yok ama bundan sana ne? Veya bir başkasına? Böyle gerzekce bir hesap sorma ve hadsizlik nasıl mümkün oluuyor ki?

İkincisi.. Bu bir pause postu filan değil ki? Ki canım istersen iki güne bir gidiyorum diye post atarım, gelme sen de. Ne işin var burada..? Neden geldiğini sordum mu ki neden gittiğin benim umrumda olsun? senin beğenilerine, estetiğine göre mi hareket etmem gerekiyor? haber vereyim mi bir dahaki sefere kime nasıl benzemem gerektiği konusunda? Senin onayını alayım olmazsa..

3- Lütfen gelme. Ben bu kadar absürd eleştiri yapan insanı istemem zaten, gelmediğinde üzüldüğümü filan mı düşünüyorsun? Sence biraz abartmıyor musun?

Şimdiden uyarayım 982 tane daha "gidiyorum şuraya" postu atmak en büyük hedefim. Umarım ki o kadar çok yere giderim, benim derdim budur daha çok.

LaCatolica dedi ki...

Borges; gerzekçe, hadsizce, absürd, sanane vs gibi hakaret içeren yorum yapma hakkını sana kim veriyor?.

Gerçekten bu kadar kısa bir sürede böyle büyük bir egoya dönüşmeniz türk filmlerindeki karakterleri andırıyor.Muhsin bey filmini kesin izlemişsinizdir veya izlememişseniz de izle belki bi yerlerde dank eder.

Bir yerlere gelmeni o saydığın hasbel kader iddaa eklerinde iş bulmanızı bu bloga borçlusunuz.Bu blog olmasa sizi kimse tanımazdı.

Ben açıkçası blog yazarı Borges'le tartışmayı yeğlerdim iddaa eki yorumcusu Borges'le tartışmak yerine...Ama siz iddaa yorumcusu olarak bayağı bir sınıf(!) atlamışsınız.

Borges dedi ki...

LaCatolica: Demogojiye hiç gerek yok arkadaşım. Ben burada eskiden daha da beter ahkam keser, herkese de "gerekli" cevabı verirdim. Şimdi de veriyorum ama siz canınızın istediği şekilde çarpıtıp yok egoymuş oymuş buymuş taraftar toplama derdindesiniz.

Sen ahkam keseceksin abuk subuk hesap soracaksın, bu sorun değil ama cevabı ben verince ego v.s.

Thomas Müller postunda Bremen'de yatman benim suçum değil. Bunu artık aşmalısın arkadaşım. Biliyorum üç ay sonra yine bir başka postta yine bruadaki hıncını çıkartmak için abuk subuk bir eleştiri ile gelecek ve yine ben cevap verince "egom şişmiş, o bu olmuş" olacak.

Sen iddaa yazarı dersin "ne işin var la böyle yazmıyorsun" gibi ince ince deşecek alaya alacaksın ama ben cevap vermeyeceğim?

Bir daha altını kalın kalın çizerek belirteyim; Haddine düşmez bu ve benzeri hesap sormak.

İstersen oku istemezsen okuma. Bende bu en başında da böyleydi bugün de böyle. Bana değil kendi yaptığın "densizliğe" eğil. Yukarıdaki cümlelerini de oku. Ben iddaa yazarıyım, bunu ne inkar ederim ne de bu ve benzeri şeyler beni küçültür. Ego filan vardır da burada konu bu değil.

Hadi eyw.

LaCatolica dedi ki...

Borges; Bremen maçıa vurgu yapman gerçekten çok komik. Benim hala o maçta mı kaldığımı düşünüyorsunuz?.Ben geçen sürede bir sürü para kaybettim, kazandım.. Bahis,poker oynuyorum evet ama benim için bunlar geçim aracı değil sadece eğlence aracı...

Haddine düşmez, densizlik gibi insanın yüzüne söyleyemeyeceğin şeyleri burada yazman hoş değil.

Hani dava etsem, ceza alabilecek konumdasın.2 postta hakaretler savurduğun için...Sırf çok basit bir soru sordum diye.

Her yazıya zamanım yok, vaktim yok, vs ile başlıyorsun. Bende bunun nedenini sordum. Gerçekten sizi yarım saat bir post atamayacak kadar meşgul eden işi merak ettim.Sonuçta insanların ilgisi sonucu bir yerlere gelmişseniz bu insanlar size soru yönelttiğinde aslan, kaplan kesilmenin anlamı yok.

Borges dedi ki...

LaCatolica: Ya Sabır.. 1500'ün üzerinde yorum var bu blogda. sayısız soru cevapladım ben. İstediğin yere şikayet edebilirsin.

Bu blogun konusu olmamasına rağmen gelip burada alakasız bir postun altına Misli.Com'da yaptığım bir yorumun hesabını dahi soran adam gider beni mahkemeye de verir buna hiç şüphe yok. İstediğini yapmakta özgürsün arkadaşım.

çarpıtma.

Burada ben hangi işim varmış da yazı yazmıyormuşum'un hesabını verecek konumda değilim. Canımın istememsi dahi yeterli bir nedendir. Neden beni takip etmiyorsun diye ben sana hesap soruyor muyum? Kafan esince Aceto'ya benzemiş (ki güzel bir şey bu) ona benzememiş çek git. Neden gittin diyor muyun? Bunlarla ilgileniyor muyum? Senin de benim ne zaman canımın isteyip istememesi, ne zaman yazıp yazmamamla ilgilenmen, dahası bunun hesabını sorman doğru değil.

Bu sorulursa "densizlik" olur. hakareti sen kendi kendine yapıyorsun.

Bu kadarı açıklama, fazlası da yok.

Görüşmemek üzere, iyi günler diliyorum efendim:)

LaCatolica dedi ki...

Gerçekten burada böyle mahalle kabadıyısı tarzıyla ayar verdiğinizi düşünüyorsunuz galiba...Burası sanal ortam sonuçta, istediğin hakareti, küfürü bas pek birşey olmuyor.

Milliyet iddaa ekinde de başarılar sayın iddaa yazarı.Sayfalarca Uğur Meleke methiyeleri dizmenizin de ne anlama geldiği şimdi daha iyi anlaşılıyor.

Borges dedi ki...

LaCatolica: Her türlü kötü niyeti, saçmalığı içinizde barındırırsınız sonra da dışarıya karşı odur budur. Ben Uğur Meleke'yi ilk defa ne zaman bu blogda konu ettim, hakkında neler söyledim? Onunla tanışmam bu sayısız yazılardan çok sonradır. Dahası yazılan son yazı zaten onun bana anlattığı hikayeden yola çıkılmıştır. Tek iş yaptığım insan Uğur Meleke değil hemen hepsiyle bir şekilde.. ama bunların arasında yeri başka olan adamdır.

İleride bir gün daha detaylı yazarım, bak o zaman ne nasıl olmuş görüşürüz.. ama mümkünse bir daha görmeyeyim bu niki burada.

Eyw..