22 Mayıs 2012

Eier!


Lan hala açıp açıp izliyorum, manyak gitti penaltıyı kullandı o anda. Helal olsun ki bin kere helal olsun. Robben'e maç içerisinde penaltı kaçırdığı için kızmıyorum daha çok burada da üzerine gidip yeniden çekmemesine ifrit oluyorum. Kroos'a.. O bizim köylü Müller, zorladı Anatoli Timoschuk'u ama yok olmadı, adam atmam dedi penaltıyı, Müller de delirdi. Robben daha çok Gomez'i ikna etti filan.. Lahm ve Schweinsteiger zaten bu konuda eleştiriliyordu ve atmasa linç edilirdi medya tarafından.. Kahn bu ikisinin üzerine bir hayli yüklenmişti ki sonuna kadar da haklıydı..

Effenberg bu yüzden başka. 23 yaşında Dünya Kupası finalinde kimse gitmeyince korkusuzca topu eline alan Breitner belki de gelmiş geçmiş en baba lider futbolcudur bu alemde. Ben futbolcunun taşaklısını severim aga. Şimdi sen bana alınıyorsun bu şekilde ifade ettiğim için ama Luca Toni neden gitti bilir misin sen?

Louis Van Gaal bir gün tartıştığı Toni'ye karşı soyunma odasında yaşına başına bakmadan indiriyor pantolonu aşağıya.. Ellerini de götürüyor o bölgesine.. Bende var diyor, sende de var mı?

Van Gaal da öyledir. Koyar 18'lik genci şampiyonlar ligi finaline.. Kluivert'i hatırlayın, Badstuber'i, Müller'i.. Bunu yapıp arkasından da sonuna kadar savunmaktır. Benzerini burada komik hikaye diye anlatmıştım Trapattoni yapıyor da Taşak'ın almancasını bilmeyip Elber'e almancasını sorma hatasına düşüyor. O da " Eier" yerine tam tersini söyleyince iş geyiğe vuruluyor elbette..

Yüreklisini, cesaretlisini diyoruz.. Finali ne taktik, ne oyuncu ne de başka bir şey; Bu oyuncular kazandırmıştır her daim. Büyük finallerin herhangi birisinde bu cesareti gösterecek bir başka kaleci çıkmaz.

Yaşamda da böyledir bu. En ufak bir baskı karşısında sinen, fikrini söylemekten vazgeçmeyi bırakın fikrini değiştirenler.. Yanar döner insanları sevmem. Herhangi bir fikri savunuyormuş gibi yapanları sevmem. Bir öyle bir böyle olanları, aynı fikirde olsak dahi sevmem. İki söze fikri, zikri ve hatta tüm değerleri değişenleri.. Ona buna yaranmak için her yola gelenleri.. bunlar bir insanı sevmeyi dahi beceremezler. Bu yüzden olsa gerek futbolcunun dahi ahlaklısından çok ahlaksızına tav olmuşumdur. Zira kolay değil ortalama değerlere karşı gelip tepki alacağını göze alarak "düşündüğünü" samimice eylemek.. Burada da durum çok başka değil. O baskı o tepki korkutmuyor, neysem oyum demektir bir bakıma.

Futbolcu söylemleri ünlüdür burada. Möller'in " Madrid mi Milan mı olur bilemem ama kesin İspanya" gafına gülünür ama en babası da Kahn'dan gelmiştir.


.- Eier..

-Takım son dönemde gösterdiği performanstan uzaktaydı bla bla

-Bizim "Eier" e ihtiyacımız var. Biliyorsunuz herhalde bunun ne demek olduğunu?

Bilmeyenlere:

Eier: Taşak..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Neuer, o penaltıyı kullandıktan sonra adama bakışım değişti.Çok İyi kaleciydi ama nedense bir türlü sevmezdim kendisini. Zaten penaltılarda -daha 3. penaltıda- topun başına geçtiğini görünce şok oldum.
Atarsa arkadaşları için müthiş özgüven kaynağı olur ama kaçırsa bile "helal olsun" diyeceğimi biliyordum.

Dünyanın en iyi kalecisi benim için İker Casillas'tır ama bu adamı şimdiden onun yanına koydum. Yok böyle bir davranış... ŞL finalinde hayatı boyunca doğru dürüst penaltı kullanmamış bir kaleci takımın özgüveni için kalkıp penaltı kullanacak ve atacak, delilik bu. başka açıklaması yok...

mre dedi ki...

Kahn'ın röp.da yaptığını Türkiye'de kimse yapamaz. Harikaymış.

delSolar dedi ki...

@yedincisamuray

ayni sekilde, bende hic sevmem neuer´i ama o mactan sonra saygi duydum adama

CaRtMaNtR dedi ki...

tüm şu muhabbetlerden sonra final sonrası nette gördüğüm drogba resmi ve altına yazılan "en az 10 kilo" yazısı aklıma geldi :)

mehmetkholl dedi ki...

bir takım bir final mac boyunca hakim bir oyun sergilenmis fakat sonuc alınamamıs ve penaltılara gidilmis fakat o da ne oyuncular penaltı kullanmak istemiyo en kolay gol sansını kullanmak istemiyolar neden diye sorunca ''yemiyo aga bende o kadar yok'' diyolar bi komedi filmine konu olabilir gercekte trajikomik bir olay takımın gol ayaklarına özgüvenini kaleci kazandırmak istiyosa :S

Nerd dedi ki...

Bu "eier" ile ilgili bir de bir Trapattoni gafı vardı galiba.