8 Mayıs 2012

Euro 2012 Almanya kadrosu!



27 kişilik kadro açıklandı. 4 kaleci 3 forvet olması en ilginç detay. 29 Mayıs'ta bu kadrodan 4 kişinin üzeri çizilecek. 27 kişilik aday kadro şu şekilde oluştu.

Kaleciler: Manuel Neuer, Marc-Andre ter Stegen, Tim Wiese, Ron Robert Zieler.

Defans:Holger Badstuber, Jerome Boateng, Benedikt Höwedes, Mats Hummels, Philipp Lahm, Per Mertesacker, Marcel Schmelzer

Orta Saha: Lars Bender, Sven Bender, Julian Draxler, Mario Götze, İlkay Gündoğan, Mesut Özil,Sami Khedira, Toni Kroos, Thomas Müller, Lukas Podolski, Marco Reus, Andre Schürrle, Bastian Schweinsteiger

Forvet: Mario Gomez, Miroslav Klose, Cacau

4 kişi çıkacak. Bunlardan birisi kaleci olacak. Neuer garanti ve Wiese'nin yanı sıra ter Stegen ile Ron Robert Zieler.. ben Gladbach kalecisi ter Stegen'in çıkacağını düşünüyorum. Gerçi üç kaleciden hangisini çıkarsanız sonuç değişmez. Neuer birinci kaleci. Üçüncü kaleci de geleceğe yönelik olduğu için bu ortamı soluması adına gençlerden birisi olacak. Neuer-Wiese-Ron Robert Zieler gider şampiyonaya.

Defansta ise anlaşılan o ki Lahm sağda oynayacak. zira Boateng, Höwedes sağ bek opsiyonu olarak alınır iken (her ikisi de stoper de oynayabiliyor) solda Schmelzer ve Lahm'dan başka aday yok. Elbette Badstuber hatasını bir daha tekrarlamak istemezse.. Oysa doğru olan ise Lahm sağda Schmelzer solda oynamasıdır. Bu şekilde de olabilir zira işin doğrusu budur. İki bekin de yedekleyicileri aynı zamanda stoper özellikleri olan oyuncular. Gerek Boateng gerekse de Badstuber.. Burada ben ufak bir yanlış yapıldığını düşünüyorum. Eğer Schmelzer sakatlanır ve Lahm sağda oynarsa sol bek sorunu yaşanılabilir. Ben Hummels'in artık Mertesacker'in önüne geçmiş olması gerektiğini düşünüyorum. İdeal stoper ikilisi Hummels-Badstuber ama bu daha çok ileride yapılacak Almanya analizi içerisinde değerlendirilir.

Defanstan birisi eksiltilemez gibi geliyor bana. Çıkacak diğer üç kişi de orta sahadan olacaktır.

4-2-3-1'in "2-3" i için beş futbolcu gerekir. Yedekleriyle beraber bu 10 kişidir. Burada 13 futbolcu var ve muhtemelen 13'ün 3 tanesi dışarıda kalacaktır. Kalmayacaklar bellidir; Mesut,Schweinsteiger,Kroos,Müller,Podolski,Khedira. Yenilerden de yerleri garanti olan seçimler söz konusu;Reus, Schürrle. Diğerlerinden üçü kadronun dışında kalır ama daha teknik bir inceleme yapalım.

Schweinsteiger'in yedeği Kroos. Başka da bir yedek yok ki Kroos aynı zamanda Khedira'nın da yedeği ya da Khedira yerine de oynayabilir. Dolayısla buraya bir Bender eklemesi olacaktır. Burada Leverkusen'deki Lars Bender'in öne çıktığını söyleyebilirim. Olur da Kroos-Schweinsteiger ikilisi tutarsa Schweini'nin yedeği Lars Bender olacaktır. Sven Bender ise kalecilerden birisinin dışında çıkarılacak üç aday futbolcudan birisidir.

Tam da bu noktada İlkay'ın durumu nedir diye bakmak gerekiyor. 4-2-3-1'in "2"sinin tam olarak neresi için düşünülüyor? Kaleye daha yakın olan Schweinsteiger tarafına mı yoksa forvete daha yakın Khedira tarafına mı?

İlkay son dönemde muazzam bir performans gösterdi. Lakin ben İlkay'ın Alman milli takımında Schweinsteiger'in yerine monte edileceğini düşünmüyorum. Dortmund'da da Nuri'nin yerine monte edilemedi, daha başka bir oyun sistemi içerisinde o bölgenin sorumluluğu diğer defansif orta saha ve stoperlere bölüştürülerek farklı bir görev dağılımı içerisinde oldu. Daha çok Schweinsteiger'in önündeki pozisyon için düşünülüyor olmalı.

Schweinsteiger-Lars Bender. Önlerindeki isim ise Khedira ile Toni Kroos. Burada diğer bir alternatif ise İlkay Gündoğan olacak. Diğer bölgenin içerisinde Bender'in önüne geçemezse burada İlkay ancak kadro genişliğinin yaratacağı kontenjandan buraya eklemlenebilir. Ki zor..

İlkay kadroda ancak Schweinsteiger'in alternatifi olarak düşünülüp iki Bender'i de kenara atabilirse kadroya girebilir. Bender'i geçebilir lakin Schweini'nin önünde yer alan futbolculardan ne Kroos'u ne de Khedira'yı geçer. Bence işi gerçekten zor.

Edit: Şöyle bir şansı var. Eğer Schweinsteiger'in yedeği olarak Kroos düşünülürse Khedira'nın yanı boşalır. dolayısla defansif orta sahanın forvete bakan kısmına iki değil üç aday söz konusu olur. Zira Toni Kroos aynı zamanda Schweinsteiger'in yedeğidir Löw'e göre. Bu açıdan bakarsak Schweinsteiger-Kroos ve Khedira-İlkay olur. İlkay defansif orta sahanın forvete bakan kısmında her iki Bender'i de devre dışı bırakabilir. Elbette Löw böyle düşünüyorsa bu mümkün..

Julian Draxler ise Schürrle'nin önüne geçemez ve ikinci çıkarılacak oyuncu Julian Draxler'dir.

Löw'ün Götze'yi merkezde oynatmam inadının bittiğini düşünerek; Mesut-Götze, Podolski-Schürrle, Müller-Reus yedeklemeleriyle Avrupa Şampiyonasına gidileceğini düşünüyorum.

1 merkez forvetle oynayan Almanya 3 forvet alarak gidecek ve buradan bir oyuncu çıkartılamaz. Zaman zaman 4-4-2 oynadığı vakit bu Podolski ile olacağı için forvet azlığı gibi bir durum olmaz.

Çıkarılacak adaylarım;

Marc-Andre ter Stegen, Julian Draxler, Sven Bender ve maalasef İlkay Gündoğan ya da Lars Bender..

Gerçi ben geçen Dünya Kupası'nda da Sami Khedira için de aynı şeyi söylemiştim. Ballack, Traesch v.s. filan sakatlanınca adamın hayatı farklılaştı. Umarım İlkay kalır, biz yanılırız..

4 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

Çok iyi analiz. Biz sizin kadar teknik ayrıntısını bilemesek de biz de İlkay'ın çıkacağını düşünüyoruz.

Bu arada Khedira'nın şansının döndüğü turnuva 2010 Dünya Kupası olacak :)

Borges dedi ki...

avrupa şampiyonası yazmışım:)) Sağolasın düzelttik.. Blog ikinci Avrupaq Şampiyona'sını görecek:)

hakkitasci dedi ki...

Löw'ün işi çok zor, kadro muazzam. Draxler'e üzülürüm ama, 1994 Dünya kupası şampiyonlugunda Brezilya takımında takla atan 18 yaşındaki Ronaldo gibi olabilir. Almanya'dan şampiyonluk bekliyorum.

Unknown dedi ki...

İspanya'nın doymuş ve eksik, Hollanda'nın da yine defansif zaaflı bir takım olduğunu düşünürsek. Yukarıda yazdığınız gibi Dortmund, Bayern Munchen ve Real Madrid 3lüsünden oluşan birbirini tanıyan ve hiç olmadığı kadar yetenekli oyunculara sahip olan Almanya bu turnuvanın 1 numaralı favorisi diyebirlirmisiniz? Sizin gibi Almanya futbolunu ezbere bilen birisinin görüşünü çok merak ediyorum. Bu favori olma konusunda bir yazı gelir umarım.. Seviler-Saygılar...