14 Mayıs 2012

Ferguson Üç futbolcu istiyor!



Bild sanılanın aksine yalan haber yazmıyor. Elindeki kaynak Almanya'nın en iyisidir. bir telefonla herkese ulaşabilir. Daha iyisi yok. Sporun dışındaki kısımda "niyeti" kötüdür, dili ucuzdur, olabildiğince yüzeyseldir bu başka. Dil kursunda misal "Bild" okumayın, diliniz bozulur derlerdi. Bulvar gazetesi havası hakimdir, üçüncü sayfa haberleri ana içeriğidir, erotizm soslu haberleri her zaman büyük görür. Kısaca "saygınlığı" bu açıdan yoktur. FAZ ya da Süddeutsche gibi değil. Lakin bu ülkedeki transfer haberlerini verenlerin hepsinden çok daha dürüsttür. Spor kısmını ayırmak gerekir aslında..

Bunu tüm yaz sezonu boyunca bu şekilde belleyin derim ben. Bu haberden bağımsız transfer sezonunda dikkat etmenizi öneririm.

Bild'in haberine göre Ferguson 62 mily. avro veriyor üç futbolcuya.. Kagawa, Hummels ve Lewandowski. E olağan.. Freiburg'dan, Hoffenheim'dan giden rekor kırıyor, Dortmund'dan giden neler neler yapmaz doğru bir önerme midir? Burada Jürgen Klopp belki de işin asıl sırrı. Bu üç futbolcu gitse ne olur?

Dortmund Kagawa'nın yerini doldurur, zor olur ama bulur onun yerine bir ön oyuncusu. (Giovinco diyorum Parma'dan misal..) Lewandowski için biraz para harcamak zorunda kalır ama yine onun da yerini doldurur lakin bir tane daha Hummels bulamaz zira bu adam "bana göre" Almanya'nın değil Avrupa'nın en iyi stoperi. Neyi eksik diye sorabilirsiniz.

Nuri'nin gidişi sonrası oyunu kurma görevini dahi üstlenmiş, rahatlıkla defansif orta saha da oynayabiliyor. Hali hazırda bugün Basel'in başında olan Vogel onu Bayern altyapısında forvet oynatma hatasına düşmüştür. Çok yönlülüğü bir yana hem havadan hem yerden iyi olmasının yanınna atik, hızlı ve yerinde müdahaleleriyle çok seri.. Ayağı düzgün ve her bakımdan bana göre kusursuz..

Milli takımda tecrübesi nedeniyle Mertesacker'in onun önünde oluşunu da hiçbir zaman anlamadım.. Bu yaz bu da değişecek.

Kagawa ise maalasef Premiere Lig'e çok uygun. Çok hızlı düşünebiliyor, o tempoda sırıtmaz. Teknik ve daha da önemlisi son vuruşu da gayet iyi. Ferguson tercübesiyle de birleşirse tadından yenilmez kıvama gelir..

Dortmund'lu her oyuncu minumum 10 km koşar. Buradan Premiere Lig'e gidecek oyuncuların tempo sorunu olması mümkün değil. 125 km sınırı dahi geçti bu takım doksan dakika içerisinde..

Cisse ve Demba Ba coştuysa Lewandowski'nin neyi eksik? O merkez ve aynı zamanda "teknik" bir forvettir. Ben olsam isterim ama ısrarım olmaz böyle bir futbolcu için.. Yine de iş yapar.

Haliyle sözleşmelerini de düşünürsek Man U eğer zorlarsa Lewandowski ve Kagawa'yı alır. Hummels'i zor zira hem Şampiyonlar Ligi parası hem bu ikisinden gelecek parayla Dortmund'un durumu iyileşir.. Dahası 40 milyona Götze'yi vermedi, Hummels'i de vermez.. Umuyorum ki vermez..

Söylemeden geçemeyeceğim.. 1997'de Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu elde etmiş, maçlarını 80 bin kişi ile oynayan Dortmund bonservisi elinde (yetiştirme bedeli olarak 350 bin avro ödendi) Japon ikinci liginden transfer yapabiliyorsa, senin neyin eksik? Başarılı olursun ya da olmazsın ama bir Carrusca'nın bu transferlerden vazgeçirtmesi de ilginç. 8 yabancının birisi de binlerle anılsın milyonlarla değil,risk olsun.. olmaz mı?

2 yorum:

mre dedi ki...

Bizim At.Madrid paketine benzer bir hamle olmuş. Aman dikkat etsinler adamlar sonunda bizden Arda'yı almıştı :)
Bu arada Hummels ve Kagawa ok ama Lewandowski Manu ayarında mı? Çok emin değilim. Bana hep moralle oynayan bir futbolcu gibi gelmiştir Lewandowski. Yani öz güveni iyi olmadığında performansı da sürünüyor. Hoş benim bu tür tahminlerim hep yatar. Küme düşmeye oynadığı günlerde dahi Dortmund sever biri olarak kan kaybetmesini istemediğim, çok güzel bir takım. Umarım hata yapmazlar.

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

Kagawa'nın yerini Marco Reus transferi ile doldurdular zaten.