13 Mayıs 2012

Şampiyon



Galatasaray Türkiye Süper Ligi'ni şampiyon olarak tamamladı. Bu başarının hikayesi, yolculuğu önümüzdeki günlerde sayfalarca yazılacaktır zaten. Kestirmeden özet geçmem gerekirse Fatih Terim muazzam bir çalışma içerisinde başarıda en fazla payı olan insan olarak göze çarptı. O burada olup bunu başardığı için pek çok insan bundan faydalanacaktır ama biz gerçeği biliyoruz.

Melo'dur, Selçuk'tur benim için bu başarıda ikinci planda kalan etkenler. Terim değil burada bir başka genç ve hep istediğimiz geleceği olan yerli ya da yabancı bir başka teknik direktör olsaydı bugün Melo'dan başka şekilde bahsediyor olurduk.. Mesele budur.

Terim'i sevmeyebilirsiniz. Geçmişte yaptığı kimi ayrıntıları dile getirip eleştirebilirsiniz ve hatta yanınıza ben dahi eklenebilirim. Ama dürüst olmak, bir başka konuda herhangi bir şekilde fikrinizi belirtirken ciddiye alınmanızı istiyorsanız buradaki Fatih Terim katkısının altını çizmek zorundasınız.

Almanya'da Uli Höness derim. Tanımı oldukça net: Almanya'nın en başarılı spor adamı. İngiltere'de Alex Ferguson ve Türkiye'de ise Fatih Terim.

Eleştirilecek, verdiği her karar tartışılacak ya da hataları da olacaktır ama toplamda bu ülkede mevzu bahis konu futbol olduğunda üzerine çıkacak tek bir yerli ismin olduğunu düşünmüyorum, yabancısı da buraya kolay kolay gelmez.

Çok az insanı kıskanırım bu hayatta. Fatih Terim'in bu fotoğrafından etkilendim. Şunu diyor içinde: "Bu kadar insanı mutlu etmeyi başardım." Bundan daha değerli ne olabilir bu hayatta?

Tebrikler Galatasaray'a.. Hak ederek şampiyonluğu kucakladılar.

5 yorum:

Çağrı dedi ki...

Abi çok doğru yazmışsın ama dünkü taktiğini hiç beğenmedim :( Yakışmadı takımı topun arkasına geçirip fenerbahçe'nin hücum yapmasına izin vermek. Bütün emekleri boşa gidebilirdi fenerliler biraz becerikli olsa :(

Pandiani dedi ki...

Teşekkürler F.Terim, teşekkürler Muslera ve diğerleri. Küçük bir eleştiri: Beraberliğin düşünüldüğü bir maçta Elmander çıkarken yerine Baros'u almak hataydı bence.

Berkay Tetik dedi ki...

11 senede kaybedilen 9 final.

Açıkcası alıştık artık. Tebrikler GS.

xray dedi ki...

Eğer başka türlü olsaydı G.saray nasıl defans yapar diyebilirdik.Ama bir adım sonrası yok ve kimsenin umurunda olmayacak bu maçta g.saray ın gireceği onlarca pozisyon .Birşey dikkatimi çekti g.sarayda ideal 11'iyle gayet iyi defans yapıyor:)
Süper final ilk Beşiktaş maçının 2.yarısı ve bu maçta duran top pozisyonları var sadece.
Ama zaten biliyoruz ki g.saray karakter olarak pres ve hücum futboluna yatkın ve bu olacaktır yine:)
Ve artık şuna eminim Fatih Terim'i iyi yapan şeylerin en başında hatalarından ders alması var.Bu maçta ve bu sezon içerisinde saha içi ve dışında bunun örneklerini gördük.

erwim dedi ki...

Fotoğraf gerçekten muazzam ve kıskandırıcı :) Ama kıskanacaksak da kendi TD'mizi kıskanalım bu hayatta. Her nekadar gelecek yıldan itibaren yine ego patlaması yaşayacağını düşünüyor olsam da, bu yılın ve sonucun keyfini çıkarmak istiyorum...