22 Mayıs 2012

Yıkıldı..



Son ve belirleyici penaltı sorumluluğunu üzerine aldı mı? aldı.

Ama baskıyı kaldıramadı ki Madrid'de de kaldıramadığını belirtmişti zaten. Üst üste iki zorlu koşullarda o penaltıyı atmak zorunda kalması.. Talihsizlik..

Güzel de vurdu ama direk.. Misal Olic kötü kullandı, Robben keza öyle.

Kalede de Avrupa Şampiyona'sında benzer yıkımı yaşamış özel bir adam vardı.

Sevmem hiç penaltı atışlarını, kim kaçırsa üzülürüm onun için ve bunu başka yazıda uzun uzun anlatmıştım. Hak etmiyor kimse bir penaltıyla bu konuma gelmeyi.

Futbol bu işte..

Schweinsteiger bu moral bozukluğu esnasında Cumhurbaşkanı Gauck'un elini havada bıraktı. Ama Alman siyasetçi bu durumu anlayışla karşılaşıdığını dile getirdi. Schweinsteiger de sonradan özürünü de diledi zaten..

3 yorum:

EsseGessE dedi ki...

abi ben macı cok net izleyemedim ama aklımıza gelen 1-2 sey oldu macta..
evindesin finaldesin chelsea otobusu cekmis kaleye bekliyor ama bayern oyle bogucu bir baskı kuramadı rakip kalede. hele hele uzatmalarda penaltıdan sonra onunde rahat 20 dakika var tek kaleye dondurup isi saglı sollu gelmedi. penaltıları istediler bir yerde. ama hata yani %50 sansın var penaltılarda sonucta ya kazanırsın ya kaybedersin. üstüne üstlük kendi evinde "kazanmak zorunda olma" baskısı olur topun basıdayken.
bayernin oyun karakteri mi boyle yoksa yolunda gitmeyen biseyler mi vardı macta? (robben'in ayagının akordunun bozuk oldugunu tahmin ediyorum zira sag taraftan iceri girip 20 tane tribune yolladı.duran topları da cok sacma kullandı)

Burak Eken dedi ki...

Schweinsteiger'in penaltı tarzını oldukça beğenirim. Rastgele ya da ezbere vuruş yapmaz. Son ana kadar kaleciyi izler ve onun hareketine göre rahatça atar golünü.

Fakat cumartesi bir sorun vardı: Karşısındaki kaleci de penaltılar konusunda dünyanın en iyisiydi. Üstelik aynı tarza sahipti. Cech de penaltıda son ana kadar kıpırdamaz, rakibinin hareketine göre atlar. Bu yüzdendir ki maçta 6 penaltının 3'ünü kurtardı, bir tanesini tokatladı ama çelemedi; diğer 2'si de parmaklarının ucundan girdi.

Schweinsteiger her zamanki gibi yaptı. Ama Cech hiçbir tepki vermeyince aklından geçen köşeye vurdu. Aslında kötü de vurmadı. Direğe nişanlamadı topu. Cech parmaklarının ucuyla dokunup direğe gönderdi. Biraz şans, çokça çalışma ve yeteneğin ürünü...

Futbol böyle bir oyun. Her unsuruyla bir bütün. Parça parça değerlendirmek çok yanlış olur. Zaten kazananlar da genellikle parçalara değil bütüne önem verenlerdir.

delSolar dedi ki...

dfb pokal finalinde de artist artist hareketler yapti macin sonuna dogru, bilerek kasti fauller falan, bence yenilgiyi hazmedemiyor.