21 Haziran 2012

Çeyrek Final/1



Çok ilginçtir ki çeyrek finalin ilk iki karşılaşmasının içerisinde yer alan iki takımı ben turunuva öncesi en zayıf iki halka olarak belirtmiştim bir yerlerde..

Çekler ve Yunanistan..

Kadro yapısı olarak Yunanistan konusunda fikirlerimde çok bir değişme olmaz iken Bilek'in hamleleriyle altta bir yerlerde işlediğimiz Çekler'in o vites arttışı sonrası yarı finalde en az Portekiz kadar şansı var bugün diyorum.

Almanya her şeye rağmen eleştirilerimden kurtulamıyor ama Portekiz ve Bento tam da tahmin ettiğim gibi.

Üzerine basa basa belirtiyorum ki bu başarının baş mimarı Paulo Bento'dur.

Portekiz elemelerde Kıbrıs ile evinde dört gol yiyip berabere kalarak iki puan kaybetmiş, arkasından Norveç'e yenilmiş ve iki maçta beş puan kaybedildikten sonra Bento takımın başına geçirilmişti. Bu adam üst üste aldığı beş galibiyet sonrası Danimarka'ya yenilse de baraj maçı oynama hakkını kazandırdı Portekiz'e ve Bosna'nın üzerinden turnuvaya iştirak etti.

Almanya karşısında o Ronaldo'nun bahtsızlığı henüz çözülmemiş iken kaçırdığı gollerden dolayı yenilmiştir, daha kötü oynadığı için değil. Almanya'yı az çok bilir, tanır ederim ve bu takıma karşı nasıl oynaması gerekiyorsa o şekilde takımı kurdu. Geniş alanı elinden aldı, orta sahasının eksikliğini kapattı ve hızlı adamlarını hızlı hücumlarda kullandı; Sorun Boateng daha hızlıydı, Neuer iyi kaleciyidi ama skorlar da bu kadar yoruma etki etmemelidir, güzel oynadı..

Danimarka karşısında oyuna sonradan soktuğu oyuncu galibiyet golünü attı, diğeri de hazırladı. Portekiz sonuna kadar bu başarıyı hak etti ama Ronaldo'sunun katkısı olsa da daha çok teknik adamının güzelliğiyle..

Çekler karşısında daha güçlü kadrosu olmasına rağmen yine geride konumlanacaktır. Orta sahası oyunun kontrolünü ele geçirecek yetkinlikten yoksun olduğu gibi hücum ettiği takdirde yaratıcılık konusunda da sorunlar yaşıyor, defansındaki adamların konsantrasyon eksikliği ve disiplinsizliklerinden dolayı saçmalıkları olduğu gibi..

Tekniği üst düzeyde olan, ortalaması fazla ve topu dolaştırma konusunda sorun yaşamayan rakibini yine geride karşılayacaktır ve fakat dikkat etmesi gereken bu adamların merkez delici özelliği olmasıdır.

Almanya ise golü geç bulursa zorlanacaktır ama Yunanistan engelini geçecektir.. Daha ayrıntılı yorum bugün Milliyet Taktik'te. Sadece bu hafta Perşembe günü çıkıyor.. Normalde Salı-Cuma'dır vesselam..

Hiç yorum yok: