5 Haziran 2012

Euro 2012: Fransa


Fransa deyince akla ilk olarak fizik gücü ve kuvvet geliyor.Bunların yanına yetenek de eklenince ortaya güzel bir takım çıkıyor.Oyuncuları bireysel olarak ele aldığımızda çok iyi bir kadroları var.Takımın başında ise Euro 2000 kadrosunda da bulunan ve Bordeaux'la başarılar yaşayan Laurent Blanc var.Fransa ile geçtiğimiz aylarda siyasi alanda yaşadığımız gerginlik sonucu fazla akıllı medya organlarımız ve iddaa programlarından çıkarılması sayesinde Fransa Ligi Ligue 1‘e çok uzak kaldık. Gerçi Fransa lejyoner kelimesini futbola getiren takımlardan, major liglerdeki futbolcuları her zaman fazla olan ülkelerdendir. Fakat bu kez hiç olmadığı kadar Fransa Ligi ağırlıklı futbolculardan bir kadro oluşturmuşlar.Bu seneki turnuvada sahaya 4-2-3-1 e yakın bir dizilişle çıkmaları bekleniyor.


Fransa Euro 2012 kadrosu




Kaleciler:

Hugo Lloris——————Olympique Lyon

Steve Mandanda————Olympique Marseille

Cedric Carrasso————-Girondins Bordeaux

Fransa kaleci yönünden hiç sıkıntısı olmayan bir takım.Lloris dünyada ilk 10'da.Yaşına rağmen çok yetenekli ve tecrübeli.Genç yaşta formayı kapan Lloris uzun yıllar Fransa milli takımının kalesini koruyacak.Yedek kulübesinde ise Marsilya'nın kaptanı Mandanda var.Mandanda görev gelmesi halinde güven verecek kendisini ispatlamış bir tecrübe abidesi.3. kaleci pozisyonunda Carrasso var.O da tecrübeli bir kaleci ama Mandanda ve Lloris kadar yetenekli değil.



Defanslar:

Gael Clichy——————-Manchester City

Patrice Evra——————Manchester United

Laurent Koscielny————Arsenal

Philippe Mexes—————AC Milan

Adil Rami———————Valencia

Mathieu Debuchy————Lille

Anthony Reveillere———–Olympique Lyon

Mapou Yanga Mbiwa———Montpellier


Sol bek yönünden turnuvanın en rahat takımı takımı diyebiliriz Fransa için özellikle Evra çok önemli bir isim.Takımın kaptanlığını da yapan Evra 2010 Dünya Kupa'sındaki hareketleri nedeniyle ceza almıştı.Clichy'de çok yetenekli ve genç bir sol bek.

Stoper mevkiğinde sol bek kadar rahat değil Fransa.Abidal'in olmaması onları etkileyecek.Adil Rami Valencia'da iyi bir sezon geçirdi.Rami'nin partneri büyük ihtimalle Mexes olacak.Mexes biraz "el loco" olduğu için güven vermiyor.Yedek stoper olarak ise genç yetenek Koscielny olacak.Yetenekli bir oyuncu ama fizik olarak biraz zayıf yinede çabuk bir stoper.

Sağ bek'e baktığımızda Debuchy oynayacak gibi gözüküyor.Sagna'nın sürpriz sakatlığından sonra bu pozisyonda rotasyon biraz azaldı.Debuchy Lille'de çok ofansif bir oyun ortaya koydu.Yanga Mbiwa ise stoper ve sağ bekte görev alabiliyor ve müthiş bir sezon geçirdi.Ofansif yönü Debuchy'e göre zayıf.




Orta sahalar:

Yohan Cabaye—————Newcastle United

Florent Malouda————–Chelsea

Samir Nasri——————-Manchester City

Alou Diarra——————Olympique Marseille

Yann Mvila——————–Stade Rennes

Yoann Gourcuff————–Olympique Lyon

Marvin Martin—————Sochaux

Blaise Matuidi—————Paris St Germain

Fransa milli takımının turnuvadaki kaderini belirleyecek mevki orta saha.Üçlü orta sahada bir oyuncu genelde defansa dönük orta saha oluyor.Bu isimde Alou Diarra olacak büyük ihtimalle.Diarra fizik gücü ve defansif yönü kuvvetli savaşçı bir isim.Diarra'nın yerine Matuidi'de tercih edilebilir.Sol ayağıyla Diarra'ya göre daha teknik ve hızlı bir isim.Bu isimlerin birinin yanında Mvila oynayacak.Mvila iki yönlü orta saha tabirinin en somut örneklerinden biri.Hızı,tekniği ve ofansif gücüyle önemli bir takımın parçası olacak.Mvilla'nın yanında oynayabilecek diğer isim ise Cabaye özellikle Newcastle'da geçirdiği müthiş bir sezondan sonra Fransa için teknik anlamda büyük katkı sağlayabilir.Fransa'nın.ikili orta sahasının önünde ise Nasri oynayacak.Teknik kapasitesi üst düzeyde olan çok yetenekli bir oyuncu.Forvet ve orta saha arasındaki bağlantıyı kuracak olan Nasri takımın beyni konumunda.Nasri'nin yedeği olarak da Martin gözüküyor.Martin'de Nasri tarzı bir orta saha.Görev gelmesi halinde iyi performanslar sergiliyor. Chelsea'le Malouda ise görev alması halinde tecrübesi ve becerileriyle kanatlarda katkı sağlayacak bir isim.




Forvetler:

Hatem Ben Arfa————–Newcastle United

Karim Benzema—————Real Madrid

Franck Ribery—————–Bayern Munich

Olivier Giroud—————Montpellier

Jeremy Menez—————Paris St Germain

Loic Remy———————Olympique Marseille

Mathieu Valbuena————Olympique Marseille

Forvetler yazıyor ama bu 7'linin hepsi forvet değil.Forvet olarak Benzema ve Giroud gözüküyor.Tek forvetin yanında iki kanat oyuncusu olarak Ribery ve Remy'nin olması bekleniyor.Benzema için tam bir golcü diyebiliriz.İspanya La liga tarihinin en golcü Fransız oyuncusu oldu.Hızı ve son vuruşlarıyla takımın gol yükünü çekecek isim.Ribery çok hızlı ve teknik bir kanat oyuncusu.İki kanatda da oynayabiliyor.Ama Ribery çabuk küsebilen ve sinirlenebilen bir oyuncu.Diğer kanatda ise Remy hızı ve adam eksiltebilme yeteneğiyle önemli bir koz.Henry'nin gençliğine benziyor oyun stili.Forvetde de görev alabiliyor.Diğer yandan Menez ve Ben Arfa'da Remy'nin yerinde oynayabilir.Onlarda takımların iyi sezon geçirdiler.Özellikle Ben Arfa ayağı kırıldıktan sonra çok iyi toparladı ve bu sezon golleri ve asistleriyle dikkat çekti.Valbuena'ya gelirsek her takımda olması gereken yüreğiyle oynayan çok çabuk,fiziğine göre güçlü bir oyuncu.Sonradan girip performansıyla herkesi etkileyecek kapasitede bir oyuncu.Yedek golcü olarak Giroud'yu görüyorum.Bu sene Fransa'da Nene'yle birlikte gol kralı oldu.Hava hakimiyeti ve müthiş sol ayağıyla bizi gole boğabilir.



Teknik Direktör: Laurent Blanc


Laurent Blanc daha önce Çalıştırdığı Bordeaux'da gösterdiği performansıyla Teknik Direktör olarak kendisini ispatladı.Şimdi sıra futbolcuyken kaldırdığı Avrupa şampiyonluğunda.Henüz 46 yaşında olan Blanc genç oyunculara önem veren ve ofansif futbolu seven bir teknik adam.Futbolculuğunda 97 kez giydiği Fransa milli takım formasıyla 16 gole imza attı.Kadro olarak elinde 2-3 sakat dışında iyi bir kadro var ve hepsinden önemlisi bu kupayı daha önce kaldırmış. Ukrayna’ya gelen Fransa tekrar eski günlerine dönüş için bu genç kadro ile iyi bir derece elde edebilir.



Fransa'nın grubu için çok zor veya kolay bir grup diyemeyiz.Gruptaki en büyük rakipleri İngiltere olacak.Ev sahibi Ukrayna ve formda İsveç'i yabana atmamak gerek.İngiltere son turnuvalarda başarısız olsada kadrolarında önemli oyuncular var.Yinede Teknik direktör belirsizliği ve kadro uyumsuzluğu onları kötü yönde etkileyecek.İsveç ise başarıya aç bir ülke.Gruptan Portekiz'in Üstünde 1. olarak çıktılar.Çok genç ve yetenekli oyuncular var.En başta Kallström ve İbrahimovic takımın yıldızları olarak gözüksede formda Guidetti ve Bajrami gibi oyuncular patlama yapabilir.İsveç'in en büyük handikapı stoper pozisyonundaki sorun.Ev sahibi Ukrayna ise kadro olarak çok zayıf gözüküyor.Yunanistan'la birlikte turnuvanın en zayıf takımı diyebiliriz.Yarmolenko,Milevski ve Chygrynskiy göze çarpan isimler.Fransa'nın kadro kalitesiyle bu gruptan çıkmasını bekliyorum.Gruptan çıkan ikinci takım İsveç olabilir.



4-2-3-1


Lloris


Debuchy - Rami - Mexes - Evra

Cabaye - M'vila

Menez - Nasri - Ribery

Benzema

Not: Yazılar 23 kişilik kadrolar belirlenmeden gelmişti.

9 yorum:

ozy dedi ki...

haha mexes roma'daymış...

Taner dedi ki...

Mexes Roma'da değil ki, Milan'da oynuyor 1 yıldır..

Celal Abbas dedi ki...

yazı iyi ama bazı hatalar var. biride isveç eleme maçlarında portekizin grubunda değil hollandanın grubunda yer alıyordu. Portekizin grubunda 1.olarak şampiyonaya katılan takım diğer iskandinav takımı danimarka. isveç ise hollandanın grubunda yanlış hatırlamıyorsam en iyi 2.olarak direkt katılma hakkı elde etmişti.

Her Yol Roma dedi ki...

Kadro güncel değil.

Mesela Mapou Yanga Mbiwa kadroda yok, Reveillere var..

Borges dedi ki...

Büyük hata yapmış, cezası da veriliyor:))

Lakin kadronun güncel olmadığını, resmi kadrolar açıklanmadan önce bu yazıyı aldığımı sonunda belirttim Her Yol Roma:)

Osvaldo dedi ki...

Beyler açıklaması zor hatalar yapmışım; kusura bakmayın.

Her Yol Roma dedi ki...

Pardon Borges, o açıklamayı atlamışım.

Bilinç altında da olsa belki de amacımız üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Sana alışmışız biz :)

Borges dedi ki...

Aslında kızmıyorum. Hani itina, özen bekliyorum açıkcası. Yukarıda Milan demiş aşağıda Roma. Lakin burada önemli olan yorum gücü, verdiği emek v.s.

ben de hata yaparım takılmamak gerek bunlara desek de takılıyoruz genelde.

No:7 dedi ki...

Defansda Rami'nin yerine Koscielny oynayabilir, son maçlarda Koscielny'nin formu daha iyiydi. Sol bekte de Clichy'nin oynama ihtimali Evradan daha yüksek.

Orta alanda M'Villa şuan sakat, maçlar başyayınca anca düzelir, tahminimce ilk maçı belkide ikinci maçı kaçırır yerine PSG li Matuidi oynar.

Sağ açıkda ise, en muhtemel sistem bu, yani iki forvet başlamassa bence Ben Harfa yı tercih eder. İnşallahda Harfayı tercih eder çünkü çok iyi bir oyuncu. Son lig maçlarındada adeta çoştu eleman.

Azda olsa Giroud Benzema iki forvet başlama ihtimali var ama, ilk maç İngiltere zor diye düşünüyorum.