13 Haziran 2012

Scholl'un Gomez Eleştirisi



Arkadaş o kafa golü her şeyi değiştirir mi?

Mehmet Scholl bana göre doğru bir şekilde Gomez'i eleştirdi, neredeyse linç edilecek Gomez'in golü sonrası.. Ki bu adamın yorumları genelde beğenilir. Zeki, esprili ve keyifli olduğu kadar da cesur yorumlardır..Linç ediliyor desek yeridir.

Oysa oldukça doğru noktalara parmak bastı. Üstelik çok da yaralıyıcı değildi. Gomez daha önceden daha çok koşar, daha çok defansa yardım edip daha fazla arkadaşlarına yardım ederdi dedi ki haksız da değil.

Üstelik Gomez tam çıkarken golünü attı. Lakin Gomez'li Almanya önde kısırlaşıyor aynı zamanda ceza sahası içerisinde daha kolay gole ulaşabildiği gibi.. Avantajı olduğu kadar dezavantajı var.

Sonuca gelirsek; Klose ile Almanya kombinasyon futboluna daha yakın duruyor. Sağ kenardan Lahm'ı çekince Müller-Mesut-Lahm üçgeni bozuldu. Klose yerine Gomez girince keza aynı şekilde öndeki verkaçlar, üçgenler yara aldı.. Lahm etkilidir ama Podolski ile çok uyumlu değil. İkili varyasyonlar kapanan takımlara karşı yetmiyor.. Oraya Klose gelemiyor, Gomez bekleyen modunda ve toplamda Almanya Hummels ile Badstuber'in muazzam uyumu ile kazandı ama oyunu yara aldı..

Löw yine Gomez'le başlayacaktır ama Hollanda bugün eğer ilk golü rakibinden önce atmayı başarırsa sonuca gider.. Ama olur da Almanya, rakip yüklenirken -en tehlikeli olduğu zaman dilimidir bu- golü bulursa Hollanda'nın işi zor.

Futbol bu.. Bir korner, bir frikik tüm verileri, ön görüleri alt üst eder. Hele ki ilk golü atanın sıklıkla büyük avantaj yakaladığı bu maçlarda her şey olası. Hollanda'nın çıkaracağı kadroyu görünce daha doğru tahminler yapılacaktır belki ama Scholl bu ülkenin en zeki yorumcularındandır Oliver Kahn ile beraber..

Bu blogda özellikle bizim ülkemizde pek sevilmeyen Mario Gomez'i her seferinde övmüş, eleştirlierden korumuş ve beğenen bir futbolsever olarak yine de Klose ile başlardım. Lakin Gomez'e de yazık ediliyor bir başka açıdan.. Löw de denge kuruyor.. Şimdilik başarılı olsa da risk alıyor.. Bekleyip göreceğiz..

1 yorum:

g7mor dedi ki...

futbolu bırakınca birden yaşlanıyorlar galiba...