10 Haziran 2014

Rueda'nın Ekvador'u


Reinaldo Rueda

Ekvador'un antrenörü Rueda teknik direktör diplomasını Köln'de 1990/91 döneminde aldı. Akıcı bir şekilde almanca konuşabiliyor. Kolombiya U20'sine bronz madalya aldırarak dikkatlerini üzerine çekti. Geçtiğimiz Dünya Kupası'nda Honduras'ı çıkardı şimdi de Ekvador'u. Nihayetinde iki turnuvaya da takım götürmeyi başardı. Brezilya'da ses getirmesi çok kolay değil ama düştüğü grup içerisinde ilk maçında İsviçre'ye bir sürpriz yaparsa(istemiyoruz öyle bir şeyi) yakından tanıdığı Honduras'ı da geçeceğini düşünüyorum. 

Ekvador deniz seviyesinin 2850 metre üzerinde maçlarını oynadı. Haliyle evindeki 8 maçın 7'sini kazanırken 16 gol atıp 3 gol yediler. Net bir kontra takımı olarak 4-4-2 oynayacaklar. Valencia'yı kaçırmak asli görevi. İlginç olan sürpriz yok. Kenarlardan yüklenecek ve direkt oyunla kontradan fizik üstünlüklerini kullanarak puan koparma peşinde olacaklar. 

En azından Valencia'nın topu oyuncunun arkasına atıp geçmesini izlemek bile keyif verebilir. Ya da diğer kenardaki Montero'dan şık çalımlar izleyebiliriz. 

Ekvador hakkında diyeceklerim bu kadar. O grupta İsviçre'yi ateşli bir şekilde desteklediğim için umarım ilk maçta yenilir, kontra gücünü geride kalan maçlarda gösterir diyerek kapatıyoruz dosyayı.

Hiç yorum yok: