30 Aralık 2007

Kalli mi Zafer Koc mu ?

Ugur Meleke'nin Milliyet gazetesinde bugun yazdigi yazinin basligi. Kalli mi Zafer Koc mu ? Arkasindan Sevilla örnegini veriyor, basariyi getiren hocalarin arkasindan gelen hocanin yakaladigi basariyi dile getiriyor velakin bana göre cok önemli bir ayrintiyi es geciyor. Simdi bugün Sevilla'nin basarisini Galatasaray da hemen hemen ayni sekilde gerceklestirmistir Lucescu ile.. Bir baska örnek de Topmöller.. Leverkusen ile Daum muhtesem bir basari elde etmis, takimi kurmus etmis, arkasindan gelen topmöller onun da önüne gecmistir. Ligi son anda kaybetti, öyle ki son üc haftaya alti puan önde girmesine ragmen lig sampiyonlugunu kaybetti, hepimizin bildigi Samiyonlar ligi finalin de keza ayni sekilde. Biraz sansli olsalar idi, her iki kupayi da alabilirlerdi. Berabatov'un zorunluluktan dolayi oynadigi ve toyluk zamanina denk gelmistir son finaller.. Ama bu Topmöller'i basarili bir teknik adam mi yapmistir ? Lucescu da terim döneminden hemen sonra super kupa arti bir üst tura üstelik iki turlu zamanda cikip arkasindan Real Madrid'i yenip basarinin devamini saglamistir velakin sistemi kuran Fatih Terimdir, Leverkusen'de Daum'dur ve Sevillada da Ramos'tur..

Sistemi kurmak önemlidir ve yeniden yapilanma asamasinda genc bir hoca cok da iyi bir fikir degildir, kaldiramaz tüm bu olan biteni, hele ki bizim ülkemizde, bizim spor medyasinda.. Bakalim Ertugrul Saglam ne kadar dayanacaktir .. Bakis acisi cok yanlis degil, Fatih terim sonrasi olsaydi bir ihtimal cok yerinde de olurdu genc bir hoca.. Velakin simdi her seyi sil bastan yapilan bir dönemde cok da olasi basarisizliklarin arkasindan genc ve tecrübesiz bir hoca duramazdi.. mümkün degil. Bu yüzden Kalli dogru secim.

Yine de Meleke'nin su tespiti cok yerindedir. Abdullah Avci'nin ikinci adam olamamasi. Veyahut ikinci adamlik icin teklif edilen diger isimlerin bunu kabul etmemesinin manasizligi. bu adam zaten fazla dayanamayacaktir, her bakimdan...

Kalli cok buyuk sorun degildir, asil sorun Kalli sonrasinin muallak olusu, bunun düsünülmemis olunmasidir.

Hiç yorum yok: