30 Aralık 2007

Mesut Özil


Schalke'nin teklif ettigi seneligi 1,52 milyoin euro olan sözlesmeyi kabul etmemistir. Su anki anlasmasi 2009 yilina kadar, teklif edilen ise 2011 yilinda sona eriyor. Mevcut sözlesmeden iki yil fazla sadece. Söylentilere göre Arsenal ilgileniyormus.. Seneligi bir bucuk milyon eurodan bir sözlesmeyi reddetmesi icin daha iyi bir teklif almis olmasi gerekir. Baska türlü mümkün degil..

Sene basinda 35 bin euro aliyordu aylik. Oynadigi 30 macin ardindan 60 bin euro'ya cikarilmis, bu da yillik, primleri de hesaba kattiginizda 720 bin euro yapar.. Teklif edilen ise bunun iki kati. Bana göre iyi bir teklif almistir ve gidecek.. Ingilizler ve özellikle Wenger'in gözü hep Bundesligadadir. Hleb,Rosicky derken Mesut da olabilir. Bir baska acidan henüz buyuk bir takimda oynayacak durumda degil, pismesi gerekir. o da farkinda ve 2009'da ayrilmayi düsünüyor yüksek ihtimal.. Elbette bonservisi elinde cok daha iyi bir antlasmaya imza atacaktir.. Bu cocuk her bakimdan kendisini, gelecegini cok iyi bir sekilde düsünüp ona göre adimini atiyor, milli takim secimi ve sözlesme konusunda tek kriter; kendi cikari..

Hani ben cok yazdim, eksi sözlükte, cesitli web sitelerinde.. Böye bir cocuk var, cok iyi. Daha 15 yasindaydi ilk seyrettigim zaman.. Eurosport'un yayimladigi Galatasarayin da katildigi Daimler Crysler gencler futbol turnuvasinin yildiziydi su an Ankaraspor'a transfer olmus Tevfik Köse ile beraber.. Cok elestirdik, bu kadar ilgisiz kalinmasini ,milli takimin calisanlarinin takima belki de en buyuk futbolcu akisini sagladigi Bundesligaya olan ilgisizligi illalah dedirtti. Gecenlerde Kicker'e konustular, Mesut,Halil,Hamit,Serdar.. ikisi Türk milli takimini diger ikisi de Alman milli takimini secmislerdi. Alman milli takimini secengiller biraz da ilgisizlikten yakindi ve karar verme asamasinda "yaklasimin" önemli bir rol oynadiginin altini cizdiler..

Ama bugün görüyorum ki cikarlari her seyin üzerinde. Kesinlikle elestirmiyorum sadece anliyorum.. ve isterdim Türk milli takiminda oynamasini. Serdar Tasci ve Mesut Özil. her ikisi de ihtiyaci giderir.. Misal Halil Altintop cok iyi olsa da,Tuncaylardan, Nihatlardan pek sans bulamayacaktir.. Velakin Mesut, su haliyle dahi Emre'nin arkasinda tutulabilirdi. olmadi, kisfmet..

Hiç yorum yok: