10 Şubat 2008

Ah Ridvan Ah.!



6-3 gibi bir skor var.. Simdi boyle bir macin skoru bu olsa da aslinda aldatici yani var. Galatasaray takimi Fatih Terim'in özellikle birinci senesinde yasadigi gibi defans problemi yasayan bir takim görüntüsü veriyor, pek dogru degil. Manisaspor karsisinda 3 ve hatta 4-0 öne gecesiye kadar rakibin tek bir pozisyonu dahi yok. Ridvan Dilmen tuhaf yorumlar yapiyor, bäyle güzel bir macin ardindan bir ihtimal tek kusur "Kaleci" problemi idi ona da deginmiyor, Yilmaz Vural ile Kalli'yi ayni potada eritme cabasi ve "cag disi" sistem olarak yaftalama derdinde.. Ne alaka ?

Feldkamp Lincoln'u sokarmiy mis, hataymis da suymus buymus. Yahu Mac 5-1 iken Lincoln girdi. Manisaspor bastirmadi kirk yilda bir atacagi iki golü ayni macta atti.. Üstelik yine kurtaran Lincoln'un ortasi olmadi mi ? Beklenilen aksine Lincoln yorgun,antrenmansiz degil idmanli,eskisinden de fizik acidan daha iyi bir durumda döndü sahaya.. Macin 5-1 oldugu bir vakit yapilan degisiklik "hata, sacma" olarak yorumlamak da neyin nesidir.. Rakip üzerine gelse de zaten seni lincoln kurtaracaktir, baska birisi degil. Daha önceden de yazdim, gecen hafta Schalkede ayrintili analiz icerisinde Lincoln elestirisi vardi. O bu takima gelmeden önce herkesin seyrettigi asirtma golü vardir Bremen'e karsi.. Schalke 1-0 önde iken topu alip aynen dün gibi sahayi fisek gibi gecip golü atmisti ve takim rahatlamisti.. Schalke Bu sezon alti kez öne gecmesine ragmen galibiyeti kurtaramadi, o anlarda sazi eline alacak Lincolnleri yok ve simdi tekrardan yeni lincoln arama telasindalar.. Dün yine mac zora girer iken bir ortasi ile isi bitirmistir, böyle bir secimin neresi hatadir.. yorum soyledir efendim.

"Vestel maçı 5-1'den 5-3'e getirdi. Bunda birinci neden Feldkamp'tı. Lincoln değişikliğinde Serkan'ı çıkararak yanlış yaptı. Oyunda kalan oyunculara bakın; Hakan Şükür yorgun, Ümit Karan yorgun, Arda yorgun. Bir de uzun zamandır oynamayan, fizik olarak iyi olmayan Lincoln sahaya girince Manisa'nın golleri ve pozisyonları geldi. Gidin ülkedeki bütün kalecilere "Hangi takımın kalesine geçmek istemezsiniz?" diye sorun... Galatasaray ve Vestel'in kalesine geçmek istemezler. Bu anlayıştaki antrenörler varken... Çünkü rakip forvetlerle sürekli akraba oluyorsunuz.
Bünyamin Gezer gördüğünü çalan düzgün bir hakem. Küçük hataları olsa da iyi yönetti. "

Serkan da olsa Manisaspor ceza sahasina gelebilecek kadar top oynayabilir. Her sut böyle iceriye girerse on serkan, dokuz baris olsa bir sey yapamaz. Önemli olan son golde yapilan hatalardir, bu da mac boyunca cok fazla tekrar etmedigi icin aman aman problemi yoktur, en azindan Rize,Ankaragücü ve Manisaspor karisisinda fark atmasina ragmen yüregimiz agzimiza gelmedi. Aynen Ankaragücü macinda oldugu gibi fark acilasiya kadar rakiplerin tek bir pozisyonu yoktu..

Gözünü seveyim bu nedir, 5-1 den sonraki oyuncu degisikligi mi sorgulanir ki o oyuna soktugu oyuncu tüm baskilari eritmis iken.. ?


2 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Rıdvan'a yaptığın eleştiriye katılıyorum.

Birkaç kez deneyip de beceremediği antrenörlük ile ilgili nasıl bu kadar rahat ahkam kesiyor anlamış değilim. Fenerbahçe için de yapıyor bunu sürekli, hele yorumcu olduğu halde "biz antrenörler" diye lafa başlamasını aklım almıyor.

Yalnız Lincoln konusunda biraz fazla duygusal davranıyorsun gibime geliyor Devrim.

Bana kalırsa fizik olarak epey kötüydü. Rakibin biraz dişini gösterdiği anlarda sakatlığının da etkisiyle ürkek gözüktü ve ayakta kalamadı diye gözlemledim.

Borges dedi ki...

Lincoln konusunda hemen herkes ayni fikirde sanirim. o girdikten sonra takim düstü. ben pek ayni fikirde degilim. Macin skoru da ayni sekilde etkili oldu gibi.. Ayni zamanda o baskiyi doksan dakikaya yaymak cok da kolay degil. Onun takima adapte olmasi bir acidan her daim kurulan baskiyi biraz olsun azaltacaktir, velakin kimin yerine ? forvetlerden bir adamin eksiltilmesi ile -serkan calik haric herhangi bir forvet- eskisi gibi olacaktir..

Kondüsyonu ise elbette hazir bir oyuncu kadar degildi. Ama bekledigimden iyiydi diyebilirim. "diri" gördüm ben Lincoln'u. Nasil derler "kirilgan" degildi.. Kisa süre icerisinde cok fazla faula maruz kaldi, yine de "lincoln" un kendisine göre iyiydi diyebilirim.. Geriden iki kez topla beraber hizli bir sekilde ileriye dogru tam saha kosu yapti. Ilk macina göre "iyiydi" ama elbette "bana göre". zira hemen herkes fizik olarak iyi degil diyor, hakli da olabilirler..

Genelde Ridvan'i severim aslinda, önceden de belirttigim gibi.. Okudugum bir adam olmasindan kelli böyle bir mac sonrasi yaptigi yorum bana göre "sürpriz" idi. Taraftar olarak degil futbolsever olarak keyif veren bir mac sonrasi "cag disilik" tan dem vuruyor.. Bu ülkenin artik futbol oynatmamaya dayali salak düzeni sona ermesi gerekiyor, biraz olsun oynanan futbolun güzelliginden dem vurmak yerine asagilama girisimi.. Bunu anlamadim..