11 Şubat 2008

Gecen Hafta Bundesliga



Toplu Sonuclar:

Eintracht Frankfurt - Arminia Bielefeld 2:1
Bayer Leverkusen - Hamburger SV 1:1
VfB Stuttgart - Hertha BSC 1:3
VfL Bochum - Energie Cottbus 3:3
Hannover 96 - Karlsruher SC 2:2
1. FC Nürnberg - Hansa Rostock 1:1
VfL Wolfsburg - MSV Duisburg 2:1
Borussia Dortmund - FC Schalke 04 2:3
Bayern München - Werder Bremen 1:1

Ruhr Derbisi.

Güzel olan Asamoah'in macin adami olmasi. Yukaridaki top 11'de Koller'in yerine olmasi gerekendir aslinda. Gecen sene oynanilan derbide kendisine karsi "irkci" yaklasimi ile olay olmustu. Weidenfeller her ne kadar özür dilemis olsa da bir gerginligin baslangici olmustu soylemleri ile. Akabinde ucundan fasist olarak tanimlamakta sakinca görmedigim Dortmund taraftarinin da Asamoah'a olan yaklasimina dün en iyi cevabi sahada verdi. Önce Halil'in kaptigi topu kaleye gönderereki takimini öne gecirdi, akabinde kendisine yapilan faul sonrasi dortmund'un kendi kalesine gol atmasinda pasif de olsa bir rol oynadi ve en önemlisi 2-2 devam eder iken muhtesem bir calim ile Fabian Ernst'e galibiyet golü asistini verdi. Bu acidan sevindirici bir gelismeydi..

Dortmund ile Schalke arasinda bugun artik fark var. Son üc yilda Schalke buyuk asama kaydetti gelisim yolunda.. Tam aksi yönde Dortmund.. Bir zamanlar saga sola sactiklari paralarin/bedelini feci sekilde ödüyorlar, stadin ismi sigorta sirketinin ismi ile yer degistirdi, yetenekli futbolcularini satmak zorunda kaldilar ve her bakimdan bir düsüs gerceklesti.. Simdi toparlanma zamani, burada da istikrarsizlik basa bela oldu.


Maca gelirsek Kevin Kuranyi Stuttgart macinda attigi iki golden sonra da formasini cikarttigi icin gördügü karttan dolayi cezali duruma düstü. gerci burada kimse Dortmunddan korktugu icin boyle bir sey yaptigini dile getirmedi ama yine de pek anlamli degildi. Bu da Halil Altintop'un isine yaradi, ilk onbir basladi maca.. Ki basinda da topu kapti, asamoah'in golünün yaraticisi oldu.
macin genis özetini seyrettigim icin detayli yorum olmayacak belki ama sezon basindan beri olmasi gereken forvet ikilisi dortmundda yerini buldu. Takimin özüne inat her daim istikrarli oynamis ve oynayacak olan adam vardir orada, eski Karlsruhe'li Giovanni Federico.. ortalamasi hep aynidir, 14-15 gol.. Bunun yaninda ara ara yedek basliyordu velakin yavas yavas formunu buldu ve bana göre o takimin en tehlikeli adami, 10 numarasi Mladen Petric.. Gole cok yakin bir Orta Saha/Forvet. Teknigi, frikikleri ve asistleri ile güzel bir performans ciziyor..

Dortmund bu malubiyeti ile 13.siraya yerlesirken Schalke haftanin en karlisi olarak 3.siraya cikiyor.. Tüm rakipleri birbirleri ile oynadilar ve beraberlik sonucu hepsi iki puan biraktilar.. Schalke'nin toplamda bir maglubiyeti var. Eger ki Lincoln yerine yirmili yaslardaki yeteneklerin yani sira öne gectilerinde baskiya boyun egmeyecek tecrübeli bir isim alabilselerdi su an liderdi belki de.. Yine de güzel bir bir form yakaladilar..

Bayer Leverkusen - Hamburg Maci.

Iki zit karakterli takim. Birisi Galatasarayin simdiki rakibi, digeri de turu gecerse muhtemel rakibi.. Sikavü sov filan yapmazsa eger..

Leverkusen genc, dinamik bir takim. Atak futbolu seviyor. Hamburg 1-0 'a oynar. Her seyi olan gözde futbolcusu Van der Vaart'a baglidir. Van Der Vaart ve Olic atilan 26 golün 18inde imzasi olan isimler.. Diger yandan Leverkusen 36 gol atar iken en cok gol atan ismi Hamburg macinda yedek olan Gekas: 8 gol.. geri kalan 28 gol takim icerisine yayilmis durumda.. Birisi ne olursa olsun hucumdan yana, digeri her daim kontrollü oyun..

Macin en iyi oyunculari kalecileri idi.. Rost ve Adler alaman gazetelerinin de üzerinde durdugu gibi yaza uygun bir form gösterdiler macta.. Adler'den ziyade daha cok Rost'a is düstü macta.. Özellikle Barnetta'nin bir sutunu cikardi ki, gercekten görülmeye degerdi. Bir baska acidan ilk yari Hamburg daha üstün olan tarafti. Pek pozisyon olamasa da .. Ikinci beraberligi bulan ve bastiran, ve ayni zamanda galibiyeti kaciran Leverkusen di. Stefan Kiessling inanilmaz bir oyuncu. Defansa koysak siritmadan oynar kesinlikle. Oyle top aliyor ve baski kuruyor forvette iken.. Bu yüzden Servet Cetin'in biraz daha dikkatli olmasi gerekiyor carsamba günü. Barnetta iyi bir form tutmus bunun yaninda yasli kurtlari cosmus durumda.. Özellikle Schneider'in formu , takimi toplarlayisi, o yasina ragmen sahanin her alaninda kendisini göstermesi, isabetli paslari, oyunu kurmasi etmesi.. Schneider ve Barbarez'in kilitlenmesi sonucu bu genc takim dagilir aslinda.. Bu yüzden simdiye kadar olan bölümde buyuk takimlara karsi pek bir basari saglayamadilar.. Velakin digerlerini de evinde/deplasmanda dagittilar.. bu da takimin karakteri hakkinda yeterli bilgiyi veriyor aslinda..

Hamburg gercekten zor durumda. BU güzel takimi kurmus teknik adamlari, su takimda geldigi günden beri ortanin hep üzerinde oynayan, Bundesliganin sayili üc orta saha yildizindan birisi olan Van der Vaart yüksek ihtimal seneye yok.. Teknik adamlari hali hazirda anlasmis durumda, van der vaart'in isi arap sacina dönmüs durumda..

Velhasil yenisemediler..

Haftanin sürprizi Hertha Berlin'den geldi ama benim bekledigim bir sonuctu. Yeni transferleri rafael golünü de atti velakin bundesliga'ya adim attigi günden beri iyi bir grafik cizmis olan Pantelic ikiledi Stutgarti.. Schalke macinda Schalke cok iyi oynadigi icin degil Stutgart oynayamadigi icin galip gelmisti.. Keza formsuzluk devam ediyor. Mario Gomez tek basina kalmis durumda. Ayni sekilde sürpriz olmayan Wolfsburg galibiyeti. Magath isleri oturttu ve bir kac hafta daha Wolfsburg buyuk bir sürpriz yapmadan ilerleyecektir, Grafiteleri keza paranin bir kismini daha cikardi galbiyet golünü atarak.. Nürnberg hayati önem tasiyan macta Rostock'u yenemedi. Rostock düsecek diyorum ama bir yandan da tas gibi takim kimligine bürünmüs durumda ve hans Meyer'in sonunu hazirladi. Meyer.. Futbol bu iste Daha dün kalmasi icin baski yapilan Hans Meyer bugun klupten kovuldu. Tuhaf baska bir durum ise Nurnberglilerin düsmeye takmis durumda olmasi. Meyer'in sözlesmesi birinci Bundesliga icin gecerli ve bunu sorun ediyorlardi en son.. Velhasil Nurnbergin hocasi kovulmustur. Keza beklenilmeyen Bundesliganin Sivasspor'u Karlsruhe'nin formunun devam etmesi. Hannover son dakikalarda beraberligi yakaladi evinde oynadigi macta. Thomas Hajnal dortmund'a satildi ama sezon sonu. Sunu demisken besiktas'in teklif ettigi 11 milyon euro geldi aklima. Dehset bir rakam. Bu rakami teklif etmek bir cilginlik iken bir baska cilginlik bunu kabul etmeyen yönetim. Acik ve Net bir sekilde soyleyeyim, lincoln dahil Galatasarayin 11 milyon bonservisine verilmeyecek futbolcusu yoktur, keza türkiye liginde bir baska oyuncunun da.. Besiktas takimi da sapitmis durumda. Git o parayi Yassine Sikavü'ye ver.. Dört tane Mehmet Topuz alirim ben o paraya.. Abarti filan da degil. Hajnal, bu ufak macar adam feci isler yapiyor bu sene. Özellikle öldürücü paslari öldürüyor adami velakin satildi sonucta.. Kucuk takimlarin kaderi budur, basarisi da budur zaten. Satacaksin ve o parayi kendi gelisimine yatiracaksin. onda birine aynisini bulacaksin, ayni sekilde devam edeceksin Alacaksin, satacaksin.. Korkmayin Ajax, lyon salak olduklari ya da bu isi bilmedikleri icin elindeki butun futbolculari satiliga cikarmiyorlar, bu isin olmazsa olmazi. Madrid, Barcelona.Chelsea olmadiginiz takdirde bu böyle. Bu arada dortmund takimi cökertti Karlsruhe'yi. Federicolarini aldilar, Hajnal'ini aldilar, kaptanlarinda gözü, du bakalim. Bochum'da sestak tek basina oynuyor gibi. Cottbus'un formu da göz kamastirici. Isterim ki Cottbus ve pek de sevemedigim Rostock kalsinlar ama isleri gercekten zor.

Fenin yine costu. Attigi gol pek bir sey degildi de asisti gayet yerindeydi. Toplamda bir gol bir asist ile galibiyet geliyor ve öncesinde üc gol atmis olup toplamda iki mac oynamis iseniz "dogru" bir adam ve güzel bir futbolcu oldugunuzun en güzel göstergesidir. Transferlerde tuhaf bir degisim oldu. Fenin'in pesinde pek cok klup vardi ama Frankfurt'u tercih etti. Sadece Fenin degil pek coklari artik teklif almasina ragmen daha kucuk takimlarda oynamak istiyorlar ,yaslari oldukca genc olangiller.. Zira buyuk takimlarin kadrosu korkutuyor adami. Orada bu önemli "gelisim" caginda yokolma tehlikesi basgösterdi. Aralarindan siyrilmak mucize gibi. 20 milyona alinan bir oyuncu yer yer 8 ay bekleyebiliyor, siraya geciyor.. Velhasil dogru bir tercih bu. Su an Van der Vaart, Diego bütün büyük kluplerin gözdesi durumda. Burada sahneye cikarsan oradaki yerin de bir baska acidan garanti olur gibi..


Ikinci Bundesliga'da Hoffenheim Gladbach'i dagitti ki beklenilmeyen degildi. SAP'nin destegi ile 19 milyon euroluk transferleri sonucu 6600 kapasiteli stadlarinda sov yaptilar, 2-0 dan geldiler, eski frankfurtlu Copado'nun sonradan girip macin yildizi oldugu macta 4-2 lik skorla Gladbach'a ikinci yenilgilerini tattirdilar.. Fürth cikisini sürdürdü, deplasmanda Mainz karsisinda galip gelmek oyle her babayigidin isi degil. Thurk'u alarak atak yapan Augsburg kendi sahasinda galip geldi. 1860 Münih Kaiserslautern deplasmaninda galip ki tarihinin belki de en kötü dönemini yasiyor Halil'in eski takimi, bir kac sene evvelinin Bundesliga Sampiyonu. Teknik adam degisikligi Paderborn'a yaramis ve evinde zor da olsa Freiburg gibi bir takimi yendiler.. Wehen aynen ilk devre oldugu gibi iyi basladi ve devam ediyor, deplasmanda Osnabrück'ü yendiler.. St.Pauli ise deplasmanda yendigi jena karsisinda evinde son dakikalarda beraberligi kurtardi Brunns'un sol ayagi ile.. Aue evinde Suat Türker'in Kickers Offenbach'ini ücledi.. Bu takim, Kickers Offenbach.. Motivasyon takimi. Düsme tehlikesine karsi gecen sezon öyle bi oynadilar ki Mainz,Gladbach hikaye yaninda.. Yine onu bekliyor, potaya yaklastilar, her sene ayni durum..

Hiç yorum yok: