29 Nisan 2008

Baska Rekor ?



Efendim Ottmar Hitzfeld, Aarau'nun basinda teknik adam iken.. Yanindaki de dönemin Aarau baskani.


Almanyanin yasayan efsasenedir Hitzfeld. Nazarimda dünyanin en iyilerinden birisi. Moruinho'nun basarmak icin kicini yirttigi iki farkli takimla Sampiyonlar Ligini almayi coktan yan cebine koymus, her bakimdan hemen herkese uzak ara fark atmistir kariyer basamaklarinda. Dortmund gibi bir takima kazandirdigi basarilarin aynen bugunku gibi yapilan pahali transferlerden kaynaklandigini düsünenlerin sonucu dortmund gibi olmasi muhtemeldir. Iflasin esigine geldi transfer yapayim derken..

O bugün almanyanin en cok zirvede kalan ismi. 192 hafta liderlik koltugunda oturarak diger efsane isim Udo Lattek'in rekorunu tarihe gömdü. Ve hatta 200'ü de garantilemisti sanirim rekoru kirdiginda.. Basarmadigi nedir diye soruyor insan.. Üc kupayi ayni anda kaldirmak gibi uc basarilara gözünü dikmis durumda. Baska ne yapsin ? Sene basinda soylemisti, gerceklestiremedigi ve haliyle icine oturan bir tek üc kupayi da ayni anda almak.. Lig Sampiyonlugu, DFB kupasi ve Avrupa.. Ikisi cepte, ücüncüsünün pesinden gidiyor..

Hakettigini pek soyleyemesek de UEFA kupasini olurda alirsa eger Klinsmann'in ve haliyle Rummenige'nin isi pek kolay degil. Zira Bayern taraftarini tatmin edecek geriye bu adamin iki farkli takimla kaldirip -birisinde de talihsiz bir sekilde Manchester'e son dakikada iki gol yiyerek kaptirdi- Sampiyonlar Ligi kupasi kaliyor..

Klinsmann Sampiyon olursa, almanya kupasini alirsa "basari" olarak dahi görülmeyecektir. Hitzfeld gibi bir adamin arkasindan gelmek cok da kolay degildir.

Rummenige'nin talihsiz beyanatindan dolayi takimla ilisigini kesmistir daha cok.. "Futbol matematik degildir" dedi.. Yapilan rotasyonlara ve eski matematik ögretmeni olan Hitzfeld'a imali gönderme.. Stutgarti birisi mukemmel olmak üzere sonradan oyuna giren Ribery'nin iki golü ile dagitan takimin basarisini "Futbol matemetiktir" basliklariyla haber yapiyordu gazeteler.. Rummenige ile dalga gecercesine rotasyona sokuyor takimi Hitzfeld.. o kadari da hakkidir diyoruz..

Sonrasinda isvicre var.. Bir daha klup takimi calistirmak istemiyorum diyor karizmatik ve uzak asyada asklariyla da gündeme gelmis Hitzfeld.

Ben de bekliyorum, zira bu adamin dönüp dolasip gelecegi yer premire kanalinin yorumculugudur.. bekliyoruz efendim.

Suraya kariyerini sikistirayim dedim de.. Futbolculuk döneminde yasadigi sampiyonluklardan Gol kralliklarina, Zurich takimi ile Sampiyonluklarindan Dortmund, Bayern Munih gibi toplamda yediyi bulan Bundesliga Sampiyonluklarindan Sampiyonlar Ligi Sampiyonluklarina.. Oynayip kaybettigi o muhtesem finaline.. Kitalar arasi sampiyonluktan DFB Kupalarina.. Sigmaz yani.. Sigmaz. Ellide birine sahip olanlar bugün Süper teknik adam, su, bu.. Ben henüz su ömrümde daha iyisini görmedim.. gören varsa bildirsin.

Hiç yorum yok: