30 Nisan 2008

Man U - Barca



Macin iki adami. Scholes ezelden cok sevdigim bir oyuncudur, takimdan bagimsiz takdir etmisimdir her zaman. Hakkini verdi yerinin.. Messi ise.. Tanri onu sakatlik problemi ile basbasa birakip futbolu keyifli hale getirdi. baska türlü bu oyuncunun etkisiz hale getirilmesi mümkün müdür ? Futbolu futbol olmaktan cikaracaktir.. Her seyi bosverin de..

Cok keyif aldik mactan..

her bakimdan yari finale yakisir bir mücadele. üst düzeydi her sey. Barcelona, her iki macta da üstün oynayan tarafdi. Manchester sezon basi yakaladigi formundan düsüse dogru gidiyor. Iki Barca ve Chelsea maclari oldukca net ve ortada. Imdi, Barca tüm sezonunun acisini bu iki mactan cikarmak istedigi icin olsa gerek maca asildi, öyle asildi ki koparacak sandik, heyecanlandik bir an.. Belki bu iki mactaki futboluyla turu gecmeyi, diger tarafa dogru atlamayi Barcelona haketmistir ama toplamda Sampiyonlar Ligi/Lig performansi olarak Manchester United finali hak etti bu sene.

Messi-Ronaldo kiyaslamasi sikca yapiliyordu, bu mac da bir gösterge olarak alinacaktir. Bana göre her daim Messi Ronaldo'dan iyidir velakin takimin oynamadigi vakit oyuncusunun cok da mucizevi isler yapmasi beklenilemez. Dolayisla Ronaldo oynamayan bir takimin yildiziydi.. Messi ise her zamanki messi. Soyle ki Ronaldo'nun Messi'ye göre cok buyuk bir avantaji var. Sakatlanmiyor ya da Messi gibi sakatlanmiyor. Baska acidan bir insanoglunun Messi'yi tutabilmesi imkansiz. Son üc yildir bu boyle. Ama ne oluyor ? Sakatlaniyor.. Topa uzak dusuyor, iyilesiye, kendine gelesiye olan oluyor, ikinci sakatlik dönemine kadar da kimse onu durduramiyor. Digeri super, hizli, su bu olsa da "durdurulabilir" bir oyuncudur..

Aslinda ilk mac oldukca ilgincti. Ben bir ara maci biraktim, Manchester defansinin Messi'yi kontrol altina almak icin gelistirdikleri taktige baktim. Sürekli olarak kaldigi bolgeye üc dört adam ile degisimli olarak kontrol altina alindi. Kontrol edilebiliyor iken macin veya da Rijkard'in cok buyuk hatasi geldi, cikardi oyundan. Messi ve Iniesta bu iki macta da ölmedigi ve sahada kaldigi sürece hicbir zaman cikarilmamasi gereken iki oyuncudur. Ne oldu sonra ? o topluluk dagildi, Man U üzerindeki baskiyi atti, ayni bölgeden calimlarla gelmeye calisan ama gelemeyen Krkic iki top kaybi yapti, evinde cok da önemli son on bes dakika baskisini kaybetti.. Haliyle turu da.

Bu kadar iyi oynamasina ragmen turun kaybedilmesindeki en önemli neden Ettoo degil Deco. Scholes bir kere denedi, bitirdi, bizimkisi ha bire on metreden sut cekiyor.. de babam de.

Ya ben ne diyordum, ne demisim. Önemli degil aslinda icerigi cok, bunlari da hemen her baktiginiz yerde görürsünüz zaten. Ben suraya geldim cunku cok güzel macti.. tadi damagimda hala.. Gerisi hikaye. Bi daha olsa keske diyorum cocuk gibi. Hepsi bu, sonrasi yalan, dolan zaten.

Hiç yorum yok: