16 Mayıs 2008

Bir Zamanlarin Kaybedeni: Luca Toni




Bild röportaj yapmis, ben de utanmadan calip cirpip suraya koydum. Luca Toni röportaji oldukca keyifli ve iyiydi.. Özellikle Ribery ile olan iliskisinin mercek altina alindigi su kisa röportajinda cok sey söylemis.. buyrun.


Soru: Sinyor Toni, Hangisi daha iyi: Ask ya da Gol atmak ?

Luca Toni:(Biyik altindan gülüyor kerata) Ask ve Gol atma, her ikisi de inanilmaz bir heyecanin olmasini sagliyorlar. Benim icin Tanrinin bize verdigi en güzel seyler bunlar diye dusünüyorum.

Soru: Siz Gole Bagimli misiniz ?

Toni: Evet, öyle de söylenilebilir. Forvet olarak biz gol icin variz, onun icin yasariz. Eger uzun süre gol atamazsam kendimi kötü hissediyorum, bir seylerin eksikligini cekiyorum.

Soru: Bu sene inanilmaz iyi bir istatistige sahipsiniz.. seneye bunu daha da iyi yapabilecek misiniz ?


Toni: Gidip bir Ribery ile konusayim yarin bana bir kac asist daha verebilir mi diye.. belki vardir daha.. .! Benim bütün gollerim takim tarafindan kazanilmistir. O takimnin oynadigi oyunun bir sonucudur. Evet elbette genel olarak her zaman daha iyisi vardir.

Soru: Ceza saha icerisinde cellat gibisiniz. Bu yüzden de "bombaci" olarak aniliyor ve Gerd Müller ile kiyaslaniyorsunuz..

Toni: Böyle bir efsane ile kiyaslanmak gurur verici.. Ama o cok fazla gol atti geride kalan yillarda.. Ben kendimi ondan bir kac isik yili uzakta hissediyorum.

Soru: Ama sizin golleriniz olmadan Bayern duble yapamazdi. 2006'daki gibi tekrardan dövme yapmayi dusunuyormusunuz..?

Toni: (Dünya kupasi sonrasi bütün italyan takimi sol koluna "berlino 2006 dövmesi yaptirmisti) Ben aslinda dövmeleri pek sevmiyorum ama o zamanlar dünya kupasini kaldrirsak bunu yaptiracagiz diye yemin etmistik.. Yüksek ihtimal kimse böyle bir basariyi beklemiyordu. Belki böyle büyük bir basari sonrasi olabilir, belki bir Sampiyonlar Ligi Sampiyonlugu Sonrasi ?

Soru: Seneye Bayern Munih Jürgen Klinsmann ile beraber Sampiyonlar Ligini kazanabilir mi ?

Toni: Biz iyi bir takimiz. Belki yaniliyorum ve simdi bile kazanabiliriz. ama inancim odur ki bizim 16-17 kisilik ayni seviyede oynayan futbolculardan olusmus kadroya ihtiyacimiz var.


Soru: Neden ?

Toni: Bundesligayi her zaman kazanmaliyiz. Bu Bayernde siradan bir beklenti. Simdi Sampiyonlar Ligi geliyor. Klinsmann kime ve hangi bölgeye ihtiyaci oldugunu soylemeli.

Soru: Bayernin su an icin Kahn sonrasi bir Lidere ihtiyaci var bir kaptana.. Klinsmann italyanca sizi imlemis olabilir mi ? Buna kendinizi hazir hissediyor musunuz ?

Toni: Benden daha uzun süre klupte olan arkadaslarimin daha iyi bir bagi var Bayern Munih ile. Yine de takim ister ve teknik direktörümüz de gelip bana sorarsa, evet derim kesinlikle.

Soru: Rummenige ile siklikla italyanca görüsüyorsunuz. Sizden yardim istedigi oluyor mu ?

Toni: Biz daha cok italyan futbolu hakkinda konusuyoruz. Sonucta onun da bir bagi var. Ve elbette su futbolcu hakkinda ne düsünüyorsun diye de sorabiliyor bazen.

Soru: Su andaki durum nedir? Sizin Klubun almak istedigi oyuncu olan Gattuso ile sik sik telefonda görüstügünüzü biliyoruz..

Toni: (Gülüyor ve almanca soyluyor) : "Wer ist Gattuso" (Gattuso kim ?)

Soru: Siz de bir hatta iki italyan futbolcu istiyorsunuz, öyle degil mi ?

Toni: Bizi teknik ve taktik acidan güclendirecek muhtesem italyan oyuncular var. Ve elbette boyle bir transfer gerceklestigi takdirde benim icin daha derinlemesine konularin konusulacagi konusma ortami dogacaktir ana dilimin italyanca olmasi nedeniyle. Elbette almanca ögreniyorum ben ama oldukca zor bir dil. Ögrenesiye kadar biraz daha sabirli olmalarini istiyorum.

Soru: Her seye ragmen yine evinizde gibi hissediyor musunuz ?

Toni: Ben kendimi inanilmaz iyi hissediyorum. Almanlarin biz italyanlara cok iyi gelen inanilmaz güzel meziyetleri var. Özen, Dakiklik,Düzen.. Ben biraz daha alman olmaya raziyim. Almanlar bir kac noktada bizden cok cok iyiler..

Soru: Hangi noktalarda degiliz ?

Toni: Eglenmede.!! Siz bunu beceremiyorsunuz bir sekilde. Inanilmaz.! Bütün sezon boyunca boyle bir caba verdikten sonra biraz tadini cikarmalisiniz. Her sey bitti artik.. ve adam gibi.! Bunu siz bizden ögrenmelisiniz..

Soru: Bütün takimi cerviadaki sahile davet ettiginiz dogru mu ?

Toni: Evet, hepsi gelmeli. Uli Hoeness ucak parasini öderse, gerisini ben hallederim. Biz sahilde futboltenisi oynariz, sonra yemege gideriz, arkasindan disko. Pek cok italyan oyuncu ile Cerviada düzenli olarak bulusuruz.. Biz hepimiz arkadasiz. Boyle deniz kenarinda bir gün ve yasama hissi..

Soru: Bu sekilde hoslugu Frank Ribery ile paylasiyorsunuz cogu zaman. Ve siz müthis bir ikili oldunuz..

Toni: BIz gercekten iyi arkadasiz. Sürekli beraber vakit geciriyoruz, yemege gidiyoruz.. Ben onun cok güclü bir oyuncu oldugunu biliyordum ama hicbir zaman bu sekilde anlasacagimizi düsünmemistim. Bu arada cok güzel italyanca konusuyor ama cok garip bir aksan ile elbette..

Soru: Dünya kupasini kaldirmis italyan ile onun rakibi olmus fransizi birlestiren sey nedir ?

Toni: Gecmisimiz bizi birbirine bagliyor. Ben 27,28 de bu seviyede futbol oynamaya basladim. Benim gencligimde her sey berbatti. her seyi yoketmek istedim.Frank da ayni sekilde sokakta insaatta calismis bir dönem. Biz yasamin yer yer cok zorlu olabilecegini bilen/gören iki insaniz. belki bu yüzden sürekli olarak ayni seviyede kalma cabasi icerisindeyiz ikimiz de. ve biz bu güzel zamanlarin tadini cikartiyoruz. Bunun disinda aileye baglilimiz da bizi birarada tutan nedenlerin arasinda sanirim.

Soru: Ribery Müslüman ve siz Katolik. Siz de onun gibi mactan önce dua ediyor musunz ?

Toni: (Gülüyor)Ben daha cok Frank'a dua ediyorum bana topu atmasi icin. Saka bir yana inancli bir insanim. Mesleki nedenlerden dolayi kiliseye gidemesem de inancimin yasamimda önemli bir yeri var.

Soru: Hangi meslegi ögrenmistiniz normalde ?

Toni: Babamin boya firmasi vardi. Bir dönem beni ise cagirdi ve sonra birden evde kalmami istedi. bana sürekli zarar veriyorsun dedi. Yine de bana ödeme yapmaya devam etti

Soru: Ne icin ödeme ?

Toní: Goller icin.!Ben gencligimde her gol icin 10 000 lire alirdim, bugünün parasiyla 5 euro ediyor.Bunun üzerine aylik cep harcligi 25 euro. Eger bir sey almak istiyorsam bunun icin cok gol atmaliydim. o zamanlar sansliydim, cok az para harciyordum, bir seye ihtiyacim yoktu cunku sürekli abim ve arkadaslari ile disaridaydim. bana karsi cok iyiydiler.. Sadece o zamanlari bana sürekli hatirlatiyorlar ve bende sürekli geri ödemek zorunda kaliyorum.(gülüyor)

Soru: Nisanliniz Marta sizi 20 yasinda iken tanimis. Ondan bir alinti yapmak gerekirse "o zamanlar toni bir kaybedendi." Sizin basarinizdaki payi nedir Martanin ?

Toni: Cok cok cok önemli. Insanin arkasindan boyle güclü bir karakter olmadan kariyer yapmak mümkün degil.ONunla beraber iken ben ücüncü ligde yedek klubesinde oturuyordum. baska acidan biliyorum ki o beni seviyor, basarilarimi, sohretimi filan degil. Insan olarak beni seviyor.

Soru:Peki simdi kiskaniyor mu bütün kadinlarin ilgisinin size dogru yonelmesini ?

Toni: Biz ikimizde kiskanciz ama dozajinda.Bana bir kadin baktigi zaman cildirmiyor ve hatta üzerine espri bile yapiyoruz. Marta cokca zaman " bak su kadin sana bakiyor uzun zamandan beri, git onunla bir fotograf cektir" diye beni uyarir.. Aksine pek cok erkek ona bakiyor.Biz iki insanin beraber olmasinin yaninda diger insanlarin bize olan bakisindan/hayranligindan rahatsiz olmuyoruz.. Baska türlü her ikimizde birarada yasayamazdik.

Soru: Cocuk istiyor musunuz ?

Toni: Evet, aileyi kuracagiz ama kariyerimi sonladirdiktan sonra. Ben cocuklarimin nasil buyudugune sahit olmak istiyorum. Su anda bu mumkun degil sürekli yollardayiz..

Soru: Peki dügün ne zaman ? Marta kesin Munihde evlenmek istiyordur..

Toni: Bu önümüzdeki bir bucuk sene icerisinde olabilir.Ya da uc yil.. fakat munih de cok zor.

Soru: Neden peki ?

Toni: Ailem, Mara ve Giancarlo burada olamaz. Zira bizin köpegimiz kunaya bakacak kimseleri yok (gülüyor)

Hiç yorum yok: