28 Mayıs 2008

Cesur Löw.!



Cikacak olan üc kisi asagi yukari belliydi. Fazlaliklar ortadaydi. Defansif orta saha fazlaligi dedik, Jones ya da Trochowski.. Burada dogru bir secim. Trochowski akillica. Sonrasinda kanatlarda olusan fazlalik. Marin ya da Odonkor. Gerci birisi daha cok sag koridoru kullanan Marin, digeri sol acik oynayan Odonkor.. Marin tüm sene boyunca iyi oynadi, bu önemli bir veridir. Odonkor ise Betis'de kendisine gelemedi. Burada Marin tercih ettigim futbolcu olurdu ama sunu da eklemek gerekir. Cok fazla heyecanlandi, turnuvayi kaldirabilecek olgunluga erismemis de olabilir.. Digeri ise forvette olan fazlalikti. Neuville veya Helmes.. Helmes disari cikan isim oldu. Marin-Helmes-Jones.

Simdi kadro belli.Klinsmann'in kadrosundan farki nedir ? Odonkor,Lehmann o dönemde oldugu gibi formda degiller. Keza klose dahi..

Iyi bir taktisyendir, futbolculari rahat birakir, stresini alir üzerinden.. Güzel futbol oynatir ama bir üst tura dahi cikamayabilir bu takim. Sebebi de basli basina Löw'dür.. Birinci adamlik önemlidir. Bugün Klinsmann'a Liverpool hayvani bir kontrat önermisti, akabinide Bayern ile sözlesmesi olmasina ragmen Chelsea'nin isi bozmak üzere girisimleri oldugu yazilip ciziliyor ama herkes biliyor ki gecen DÜnya Kupasinin taktigi Löwden gelmedir. Velakin kimse bunun üzerinde durmuyor,Motivatör ariyorlar.. Gerekirse taktisyen de yanina koyariz diyor büyük klupler.. Löw Sampiyon dahi olsa Hansa Rostock'un basina gecer en fazla.. o da Sampiyon olursa.

3 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Neuville'de ne buluyor Almanlar da mal bulmus magribi gibi elde o kadar alternatif varken hala israr ediyorlar.

Anlamis degilim. Helmes'i izlemek istiyordum dogrusu...

tknycl dedi ki...

özellikle bundesliga ve euro 2008 hakkında bizime paylaştığın bilgi ve fikirler için teşekür ederim.bülent abi'nin blogunda linkini gördüğümden beri okuyorum.bu teşekkürü zaman ve emek ayırdığın için borç bildim ve şimdi yazıyorum saygılar..

Borges dedi ki...

Alper Öcal: Neuville, Klinsmann'in Tümeriydi zamaninda.. Bir bakima kendisini hakli cikartacak performans sergiledi, keza Lehmann da. Velakin su dönem icin her ikisi de anlamsiz.. Löw henüz kimligini ortaya koyacak tek bir secim yapabilmis degil.

Emitsiwon: Tesekkürler.. Biz de "aceto balsamico"ya tesekkür ediyoruz cokca zaman. Futbol icin her seyden önemlisi yeni bir kapi acmasi bir yana, pek cok kisiyi yaptigi isle özendirmesi bakimindan.. ben de bu bütünün bir parcasiyim. Tekrardan tesekkürler düsüncelerin icin..