28 Mayıs 2008

Lehmann Secimi ve Löw



Lehmann 38 yasinda bir adam. Tüm sene boyunca Arsenal klubesinde yedek bekledi. Yasi gelmis, kendi klubunde dahi oynayamayan adam Turnuvanin favori takimlarinin kalesini koruyacak. Üstelik, Kaleci bu.. Almanlarin her daim ellerinde birden fazla dünya capinda yetenekleri bulundurdugu mevki..

Futbol cok ilginc, geriye ya da bize dogru geliyor. Insanlar uzun süre Fatih Terim'i elestirdiler, sadece takimi motive ediyor, baska bir sey yapmiyor gibisinden.. Simdi buyuk klupler hem futbolcu hem de teknik adam bazinda "Motivator" ariyor kendisine.. Klinsmann bunun en iyi örnegi. Löw'ler, Lucescular kucumseniyor. Klubun imaji, disaridan görüntüsü ve yetenekler ile iyi gecinebilecek karakterli teknik adamlar revacta. Yani Fatih Terim turnuva sonu büyük bir klube giderse sasirmayacagiz..

Lehmann aslen Hildebrand'in hakkini yemistir. Diger genc yeteneklerin de efsane olma yönünde önüne engel teskil etmistir. Kendisi efsane olmadigi gibi efsanelerin de önüne tikiyor. Bu secim aslinda sadece Löw'ün birinci adam olamayacaginin basli basina göstergesidir sadece. Stutgart gibi bir takimda UEFA kupasi finali oynamis bir teknik adam, Keza pek de kucumsenemeyecek klup olan Fenerbahcede yurt disi deneyimi yasamis ve daha futbolu yeni birakmis, hicbir kariyeri olmayan Klinssmann'in arkasinda co-trainer olarak görev yapmayi olagan karsiliyor. Neden ? Birinci adam degil, en basta bunu kendisi biliyor. Kendisine ait tek bir karari dahi yok su takimda..

Hiç yorum yok: