16 Kasım 2008

Galatasaray - İstanbul.B.B: 2-0



Lincoln ve Kewell'in golleriyle Galatasaray kazasiz bir sekilde Belediye macini gecti.

Her seyden önce merak ediyorum sifreli bir kanalin reklam ugruna maci pic etme hakki olup olmadigi.. Bu kanal zaten "Parali". Üzerine bir de reklam sacmaligi mi eklenecektir ? Ilginc..

Kayserisporda yasanilan defansif zaafiyetin üzerine Emre yerine cekilip Mehmet Topal da klubeye gönderildi. En azindan anlasilmistir ki su zamanda Galatasarayin en iyi onbiri budur.

Takimin basindan sonuna kadar kötü oynayan oyuncusu Milan Baros. Bir ihtimal odur ki atacagi gol ile onu girdigi bunalimdan disari cikarmak istiyor Skibbe ama Erman o golü atsaydi cok pahaliya ödeyebilirdi.. Baros ikinci yari oyundan alinmaliydi keza bir seyler oldugu her halinden belli olan Arda'nin da cok önce cikmasi gerekliligi gibi.. Anlamadigim nokta mac öncesi Arda'nin kendisini iyi hissetmedigini belirtmesine ragmen neden ilkonbir'de sahaya sürüldügü.. Kewell solda Aydin sagda da oynayabilir, cok cok buyuk kaza riskini de minumuma indirirdik.. Ümit Özat'in durumundan sonra korktum ben isin acikcasi..

Galatasaray yeteri kadar iyi organize olamamasina ragmen savunmada oldukca "diri" göründü.. Macin elli bes ile sekseninci dakikalari arasinda cok ciddi bir düsüs yasandi ki ben bunu teknik adamin o andaki müdahele eksikligine bagliyorum. Arda-Baros her ikisi de cikmaliydi gibi.

Lincoln'ün kornerden kazandirdigi bilmem kacinci gol olmasi bir yana doksan dakika sahada basmasi, hafta ici oynamasina ragmen fizik olarak bu derece iyi olmasi aslinda sasirtici lakin ilk senenin cizdigi profil, yarattigi önyargiyi yikmak böyle böyle olacaktir saniyorum.

Sabri kac kez top kaptirdiysa arkasindan kosup ya o topu geri aldi ya da karsi tarafin kontra yapmasini mücadelesi ile engelledi. Belki iki hata yapiyor ama mücadelesi ile kendi hatasi dahil onlarca atagi engelleyici sekilde mücadelesini sürdürüyor ki daha genel bir tabir ile kolay olani yapamayip inanilmazi gerceklestirerek yürüyor bu yesil sahalarda.. Macin iyi oynayanlari arasindaydi.

Macin hakemi icin degil de türkiyedeki genel görüntü adina eklemeliyim ki Kornerlerde adam tutmayi, adami yaka paca asagi indirmek olarak anlayan bir kesim bunu futbolun normaline yerlestirme cabalari var. Kewell'a yapilan net bir penalti olmasi bir yana, bu cok sik oluyor maclarda. Hakemin degil genel görüntünün icerisinde kusur var..

Son olarak formalar muhtesem idi. Keske hep bu formalar olsa diyoruz..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

fenerden 4 yediğinden beri maçlarını izlemiyorum bizim takımın kısmet metalist maçına artık