7 Aralık 2008

Ankaragücü: 0 Galatasaray: 3




Eger ki haftaya deplasmandan takimi bir sekilde galip cikarabilirse resmini koydugumuz adam o zaman baslayacaktir Skibbe devri. O zamana kadar sansi yaninda olsun diyoruz..

Galatasaray bes dakika icerisinde maci cevirdi ve bu yüzden tehlikeli ve güclü bir takimdir baska acidan.. Bir gram nefes aldigi her alanda sovunu yapmaya hazir bir sekilde bekleyen bir kadrosu vardir..

Ilk yari boyunca göze carpan aksakliklar Mehmet Topal'in henüz eskisi gibi formda olmayisi, buna ilk onbes dakika icerisinde Ayhan'in da ayak uydurmasi, Kewell'in vasat bir performans göstermesi ve ayni zamanda Lincoln'ün adam markaji ile etkisizlestirilmesi olarak sayilabilir.. Etkili pres en baba takimi dahi durdurabilir ve fakat bunu doksan dakikaya yaymak da cok kolay degildir Ankaragücü ikinci yari ilk yarinin yorgunlugunu yasadi ve gol ile hepten disiplini koptu ki cok zor sartlar altinda oynadigini da belirtelim..

Baros, elinden geldiginde Hakan Sükürlük yapmaya gayret etse de aslinda o bölgenin disinda Iki forvetin kisasi olarak oynamasi gerekir ,su durumda eldeki en iyi secenek oldugunu kabul ediyorum ve fakat bes degil iki gol atmasinin ,cok top kaybetmesinin nedeni de zorunlu kilindigii pek de asina olamadigi tek forvet sistemidir.. Yine de golcülügünü, azmin ve caliskanligini göstermistir baska acidan Ayhan'a verdigi pasi da görünce yavas yavas yerinin adami olmaya da basladigini görüyoruz...

Ben Lincoln icin bir sey demiyorum, Stadyum'a baktim az önce.. Her seyden öte bir topuk, hakaret tartismasi vardi ki gülsem mi aglasam mi bilemedim.. Sükür'ü de ilk defa sonuna kadar dinledim. Gerek Ümit Davala olsun ve özellikle cok iyi bildigimiz cok cok yakin arkadasi Mehmet Topal yorumu olsun "arkadasca" oldugu cok net ve acik idi.

Demirkol abim hemen bir özür ile basladi.. Oynadigi toptan baska aldigi parayi yine gündeme getirdi.. Hayvani paraymis da suymus, buymus.. Artik zorunluluktan hakkini veriyorlar ve fakat biz daha önceden neler söyledik, ne abuk subuk aciklamalar yaptik demiyor kimse malasef.. Ömer Üründül dinlenilecek tek insan ki onu da konusturmuyor Hakan Sükür arkadas korumasi sevdasindan..

Lincoln'un benzerini Ro berto Carlos'un yapmasi tartismasinda Sükür'ün Carlos lehine "o cok cana yakin o yüzden su yüzden bu yüzden " gibi garip aciklamalari sonrasi biraktim artik bu absürdlükleri dinlemeyi..

Maca dönersek cok önceden söyledigimiz gibi Lincoln herkesin sandiginin aksine "istikrarli" bir oyuncudur. Bunun bir numarali nedeni sonuca etkiyen adimlarda cok fazla hata yapmamasi, yüzde yüz sonuc veren eylemleri olmasidir. Hic oynamasa dahi mutlaka ki gole giden yol onun ayaginin üzerinden gececektir. acik acik bir daha söylüyorum istikrarlidir derken Galatasaray ile tek gram iliskisi yok iken Klose taniminda kullanmisimdir, siz güvenin.. Sakatlanmadigi sürece sürekli katki saglayacaktir aynen bugün , dün ve bu sezonun ilk yarisi gibi..

De Sanchis.. Bana göre muhtesem bir kalecidir, cok hata yapacaktir ama sürekli oyunun icerisinde olan, azmi, hirsi ve ciddiyeti takdire sayandir, iyi ki almis Galatasaray böyle bir kaleci...

Meira, Orta sahadan daha iyi bir sekilde defanstan oyunu kurdu bugün.. Ve benim icin onun önemi cok fazladir, özellikle Servet'in bu konudaki eksiklikleri göz önüne alindiginda...

Skibbe'nin Baris Özbek'i neden degistirmedigini anlayamadim bizim gibi göremiyor mu ki saha icerisinde sakat sakat gezen adami ?

Velhasil önemli bir uc puan ve biraz da Skibbe gibi antrenörlerin rahat calisabilecegi düzen, sessizlik olmasi bakimindan güzel bir sürece girildi..

9 yorum:

ti esti to dedi ki...

artık sıktı bu yorumcuların skibbe ve lincoln eleştirileri. adamlardan birisi maç kazanan takımın teknik direktörü. takımı 3-0 alıyor maçı. diğeri de 3 golüm asistini yapıyor. ne bekliyoruz bu adamlarda her maçı 7-0 mı alacaz. 90 dakika top bizde mi kalacak. çözemedim ben. mehmet demirkol ve hakan ünsal ise ciddi anlamda takıntılı insanlarmış bunu da gördük artık. çok fena sövesim var ama ortam müsait değil.

Genç Arsenal dedi ki...

Skibbe gibi antrenörlerin rahat calisabilecegi düzen, sessizlik olmasi bakimindan güzel bir sürece girildi..

hocam tüm post'un yıldızını sona saklamışsın tebrik ederim. ihtiyacımız olan tek şey bu işte.

Murat Emre Kervancılar dedi ki...

önce barış devam ederim dedi, çıkmaya karar verince de top baya bi dışarı çıkmadı abi, o yüzden yapamadı değişikliği. yani ben öyle gördüm.

Borges dedi ki...

Murat Emre Kervancilar: Sagolasin.. Ben görememisim demek ki ama adam her bakimdan aci cekince kötü olduk ekran basinda..

Kapali Ust dedi ki...

Maçtan sonra da Barış'ın çok önemli bir sakatlığı olmadığını söyledi Skibbe, haftaya Ayhan'ın da sakat olduğunu düşünürsek güzel bir gelişme. Maç için ise sonucun oynanan oyundan kat kat önemli olduğu bir maçtı, zorlu Gençler deplasmanı ve BJK maçı öncesi. İhtiyacımız olanı göze hoş gelen 3 güzel golle kazandık ve Bayram öncesi takımın/teknik heyetin ihtyacı huzuru sağladık.

barış dedi ki...

normalde pek izlemem televizyondaki ucuz futbol yorumu yapılan programları.ama dün tatil nedeniyle stadyuma bir göz attım.o nasıl bir programdır öyle, her yorumcu kendi kafasına göre bir şeyler söylüyor, birbirleriyle alakaları yok, saygılı olmak adına birbirlerine katılmasalar da gıklarını çıkartamıyorlar, hatta çoğunlukla kendileriyle bile çelişiyorlar.hele hakanla mehmet demirkolun belli adamları övmeleri, belli adamları hiç beğenmemeleri var ki sorma gitsin.

neyse, maça gelirsek bence dün sezonun en iyi deplasman oyunlarından birini oynadık.çok isabetli pas yüzdesiyle oynadık ve aslında sıkıcı görünse de ilk yarı bile çok iyiydik.aslında sıkıcı görünmesinin de nedeni pozisyon üretmedeki sıkıntılarımız.takım artık o kadar alışmış ki sakin oynamaya, ayağa pas yapmaya, sonuca gidecek bölgelerde bile pas yapmaya çalışıyor.oralarda biraz daha agresif olmak, daha çok kaleyi düşünmek gerekli diye düşünüyorum.bir de biz iyi sonuçlar almaya başlayınca tüm medya topalın dönüşünden dem vurmuş ama bence hala hazır değil.hazır olmasını geçtim takımın ayağa pas yapan düzenini bozuyor, biraz daha tekniğini geliştirip insiyatif almayı öğrenebilmesi lazım.onun dışında orta sahaya getirdiği agresifliğe sözüm yok.ah bir de linderothla uğur dönebilse, ikinci yarı bu takım tadından yenmez.

Flying Dutchman dedi ki...

Şu Hakan'ın yerli futbolcu ruhu, yerli futbolcunun garibanlığı muhabbetinden bana gına geldi cidden. Giderek sevimsizleşiyor program. Demirkol her programda Hakan'ı kolluyor bazen yağ çekmeye bile getirdi. Üründül de böyle kavgacı bir tip olmadığından ikisinin karşsında genelde onların konuşmadıklarını konuşuyor. Azınlıkta kaldı. Hakan yokken Demirkol'la tartışıyordu birebirde.

Oraya Üründül tipi bir adam lazım. Yiğiter Uluğ gibi mesela.

Hoş hepsini arkaya atıp Bilgin Gökberk'i koysalar sabaha kadar izlerim o ayrı mesele :))

Borges dedi ki...

Flying Dutchman: Bilgin Gökberk fantezisi iyiydi:))) Ama sunu unutuyorlar, birbirlerinin kararlarini benimseyecek ölcüde kendisine güvenen insanlara ihtiyac var.. Hakan Sükür pek cok bölümde tuhaflasti belki ama Demirkol'e yer yer icimden gecen cevabi vermistir.. Sürekli olarak dile getirdigi dört tane teknik kosmayan oyuncu ve defansif zaafiyeti, sürekli topu ayaginda tutarak defansin rahatlatilmasi secenegini koydu mesela.. Ya da Skibbe-Kalli konusunda da baska türlü olabilecegini de dile getirdi.. Bu minvalde hareket edilmesi gerekir.. Bu yüzden ben oraya bir Osman Tanburaci koyuyorum:)

ti esti to dedi ki...

madem öyle herkes programa yerleştirdi birilerini benim adayım da ziya şengül ve turgay şerendir. tadından yenmez vallaha.