12 Aralık 2008

Genclerbirligi:1 Galatasaray: 3



Birbirlerinin benzeri iki deplasman, iki ankara maci desek pek de yanlis olmayacak sanirim.

Iki deplasman, her iki macta kisa sürelerde atilan üc gol ve her iki macin da 65.dakikasindan sonra düsen bir takim, bastiran rakip takim verilen sayisiz pozisyon. Ben bunu ciddiyetsizlige, konsantre eksikligine bagliyorum daha cok.. Ankara takimlarinin forvetlerinin beceriksizlik ve sansizliginin üzerine kaleci De Santchis'in güzelligi ile bu ciddiyetsizligin bedeli henüz ödenmedi velakin buna bir care bulmak durumunda kenar yönetimi..

Ilk yari boyunca aslinda aksayan Baris Özbek idi. Sag bek oldugunu icten ice reddeden bir görüntüsü vardi sahada. Sag kanada kosuyor, geri gelmiyor o bölge sürekli acikta ve oradan baslayan ataklar bir türlü kolay bir sekilde sonlandirilamadi, geri dönüste sahaya dizilimi son derece iyi olan Genclerbirligi futbolculari topu kapti ki bu kapislarin sonunda gol de bir sekilde geldi..

Golün gelmesi Lincoln'u yine kizdirmis olacak ki Baros'un ve Mehmet Topal'in o muhtesem paslarini sayiya cevirdi ya da cevirtti. Akabinde son günlerin en formsuz adami Arda Turan tamamen sistem ürünü olan bir noktada son vuruscu olarak ortaya cikip maci kopartti. Su noktadan sonra ikinci yarinin basini da saymazsak top filan oynamadi, sahada gezindi Galatasaraylilar..

Mehmet Güven secimi hepiniz gibi beni de tedirgin etti ve fakat gördük ki teknik ekip idman performansini begenmis olacak ki sahaya sürdü ve hakli cikti. Belki mücadele gücü olarak Ayhan olamadi ama ondan daha akilli top kullandi ki ilk yari oldukca etkiliydi ve aslinda onun pasiyla mac daha baslamadan bitebilirdi Baros biraz daha becerikli olsaydi eger..

Mehmet Topal bugün cok iyiydi.. Baris Özbek, öncelikle Topal gibi görev adami olmalidir o sinirli yetenegiyle.. Topal gercekten iyiydi, top kapmasi sahanin her yerinde olmasi ve gün gectikce ileriye dogru daha iyi hamleler yapmasi bakimindan son derece güzel bir gelisim icerisinde.. Ve aslinda Servet Cetin ile beraber bu takimin 65'den sonra dagilmayan iki oyuncusundan birisidir.. Bu da ciddiyetsizligi, lakayitligi cok agir bir sekilde ödenmemesinin en önemli nedenlerinden birisiydi..

Takim iki forvet oynuyor.. Peki oynasin. Ama simdi Nonda ve hatta Baros dahil forvetten ziyade orta sahaya kadar gelip top kapip pas verdikten sonra ne anliyoruz bu iki forvetten ? Söyle bir ikilem söz konusu. Orta sahada adaminizi rakip takimdan bir fazla yaptiginiz zaman baskiyi kuruyorsunuz.. Ve fakat kurulan bu baski sonucu daha ileriye dogru forvet eksikliginden gidilemiyor yer yer.. Forvetleri ikilediginiz vakit bu baski olusmuyor ve iki forvetten birisi bazen ikisi ortasahaya gelip orada bitiriyorlar maci.. Nonda bugün forvet olarak ne yapmistir ?

Baska acidan dikkatinizi cekiyor mu bilmiyorum ama bu takim hicbir sekilde gecen bes yilda oldugu gibi bir sekilde kanatlara inip bosluga orta yapmiyor.. Inatla ve israrla ortadan tek paslarla atak gelistiriyor.. Bu zamanla cok daha iyi olacaktir ve bir zaman sonra bunun meyvesini daha cok yiyecektir Galatasaray.. Yillarin verdigi aliskanligi söküp atmak kolay olmuyor ama Lincoln ile beraber degisen Galatasaray hucum hatti yeni haline alistikca goller ücün de üzerine cikacaktir..

bir ekleme de söyle yapayim: Üc golden sonra oynanan oyun icin konsantre eksikligi ,ciddiyetsizlik gibi ölcütler söz konusu olabilir iken sanki bu üc gol atilmamis da, bu üc golün rehaveti olmamiscasina ataklari sayip aslinda iyi oynamadi demek en alasindan kötü niyettir.. Bes sifir sonrasi milyon tane pozisyon da verebilirsiniz.. Ve fakat skor, kosullar ve bununla birlikte gelisen sartlarin getirisi altinda degerlendirilmelidir toplam sonuc..

5 yorum:

barış dedi ki...

3. goldeki arka arkaya yapılan tek pasları izlerken arsenali izliyor gibi hissettim.mutluluktan ağlamak istiyorum, türkiye liginde hem de kendi takımımın ayağa böyle pas yapılabildiğini görmek...

3. golü bir yana bırakırsak, nonda ve ardanın performansında belirgin bir düşüş olduğunu gördüm ben.hadi arda birkaç haftalık geçici bir düşüş yaşıyor diyelim de, nondanın isteksizliği açık seçik belli, emin olmamakla beraber yedekliğini sorun etmiş olabilir diye düşünüyorum.

bir de merak ettiğim konu haftaya hangi taktikle hangi oyuncularla oynayacağımız.mehmet güvenin yerine ayhan gelir muhtemelen de, nondanın oynamasını pek istemiyorum ben.diğer taraftan aydının da ilk 11de oynaması içime sinmeyecek.bir de barış meselesi var nerede oynadığı belli değil adamın(sabriyi eleştiriyorduk kademesi yok defansa dönmüyor diye, meğerse sabri bayağı defansa dönüyormuş, bugün bunu anladık).kimisi de 3lü savunmanın önünde kanatta oynadı diyor bence 4lü savunmada geri dönmediği için öyle göründü.neyse beşiktaş maçını merakla bekliyoruz bakalım ne olacak.

Borges dedi ki...

Baris sag bek olarak cikmistir ve bana göre ilk yari kötü oynamistir, görevini algilayamamis görüntüsü vardi ki hucuma dair katkisi olsa da..

Iki forvet oynamayacaktir tahminim ama inan ben de bilmiyorum hangi kadro ile cikacagi.. Ayhan'in girecegi kesin.. Ayhan topal.. geri dörtlü sabri olmazsa eger yine barisin baska alternatif yok.. Sabri geldiginde bir ihtimal barisi ortaya, gercek yerine kaydirip ayhani saga alabilir ama hemen herkes korkak diye yukleneceginden bilemiyorum... Bekleyelim ve görelim sevgili Baris :)

Adsız dedi ki...

garip bir diziliş vardı bu maçta. sağ kanatta kim vardı söylemek zor. barış çok yalnız kaldı orada. zaten sağ bek oynamayı bilmediğinden ve beceremediğinden yalnızlığıyla beraber çok sırıttı orada. artık şu sağ tarafa ciddi bir transfer yapılmalı. prates yollandığından beri hala gerçek bir sağ bek görmedi bu takım.

arda'nın düşüşü önceki haftalarda gösterdiği performanstan ötürü anlaşılabilir. en nihayetinde her form yükselişinin bir düşüşü olmak zorunda. devre sonuna gelmesi bunun oldukça normal. fakat nonda'yı anlamak mümkün değil. kontratı aldığından beri zerre futbolla alakası yok. şu haliyle 18e alınması bile hata.

arda'yla beraber tüm takımdaki kondisyon düşüşü ise aslında sezon başından beri varolan birşeydi. fakat 55-60 arasında değil 70-75 arası göstermeye başlıyordu kendisini. yani sezon başında da aslında 90 dakikayı çıkaracak fitlikte değildi takım. artık devrenin de gelmesi 3günde bir maç trafiği tamamen fiziksel olarak tüketti takımı. beşiktaş maçı için ciddi bir handikap bu durum.

şu iki ankara deplasmanında 20 dakikalık ta olsa oynanan top çok umut verici. en azından ankara-metalist haftasındaki uyutan takım silkindi ve keyif vermeye başladı. lincoln ise apayrı gidiyor şu an için. alkışın büyüğü de ona gidiyor haliyle...

Sacit Tekin dedi ki...

Takım bariz 3-5-2 ile çıktı sahaya.Barış ın defansta çok fazla görünmemesinin nedeni buydu. Daha başlama vuruşlu yapılırken bile sahaya yayılış bunu gösteriyordu

Unknown dedi ki...

Skibbe Mehmet Güven'i sağ kanatta oynatmıstı daha önce. Gerci kötü oynamıştı ama haftaya Ayhanı ortaya alıp bu günkü performansının hatırına Mehmet Güven'i sağda başlatabilir. Tabii tek forvet doğal olarak.