11 Aralık 2008

Ivica Olic : Kime gitsem.. kime gitsem ?




Ivica Olic, Bundesliganin en güzel oyuncularindan birisidir benim icin. Sessiz,sakin bir yapisi olmasina ragmen saha icerisinde azimli, enerjik ve her daim istikrarli görüntüsü ile basariya dogru kosmustur. Özellikle gecen sene takimin gol yükününün büyük bir kismini iki oyuncu cekmisti: Olic ve Van der Vaart.. Digeri cok konusuldu da üzerinde cok durulmadi bu basarinin bir baska ifadesi olan futbolcunun..

Kime gidecek ? Bana göre Bayern Münih. Cok akillidir Hoeness.. Inanin bana bu isi o birakasiya kadar her sene Sampiyon Bayern Munih. Neden oraya gidecek ? Yilligina 4,5 5 milyon euro'ya basacak.. Hamburg tas catlasa iki bucugu bulur ona verdigi ama bu sekilde adam iki katini kazanacak. Yasi da gelmis, bu yastan sonra baska bir ligde macera pesinde kosmaz, Bayerne gözü kapali gidecektir. Bayern neden bu oyuncuyu alacaktir ? Ribery'nin yoklugunu en güzel bu adam doldurur, bu capta bir adam icin eline verdigi bu para haric en az bir on kagit cikmak durumunda kalacak ve basari sansi mechul olacak... oysa Olic'in oldugu yerde basarisizlik var midir ki ?

17 Yasinda NK Marsonia'da ortalama 0,89 gol ile parlamis, hertha Berlin aliyor ama tutmuyor ve ülkeisne geri dönüyor. NK Zagrep.. Ki Hertha Berlin almadan önce Inter ile ön sözlesme filan da imzaliyor ama secimi bu yönde oluyor, kaderinde varmis onun Bundesliga.. Zagrep'e döndükten sonra atiyor da atiyor hoop sonra Dinamo Zagrep.. efendim hemen sonra da CSKA Moskova.. 17 ayda üc klup gezen oLic efendi üc sampiyonluk, iki gol kralligi bir UEFA kupasi kaldiriyor ki ne diyim daha ben.. Akabinde Hamburg'a geliyor ve burada yaptiklari da ortadadir..

Basari ve Olic ayrilmaz bir ikili olmus bugüne kadar.. Hamburg nasil ki Van Buyten'i kaybettiyse Olic'i de kaybedecektir. Bayernin en buyuk kozudur bu. Deisler örneginde görüdügünüz gibi gerekirse bes on milyon euro kontosuna ativerir futbolcunun sözlesmesini uzattirmaz.. Sözlesmeye fazla para vermez, oyuncuya verir.. Normalde vereceginin dörtde biri. Fenerbahce ise bunun tam tersi. BIr milyon Aurelio'ya vermez, onlarca milyon Bonservise verir.. Versin tabi..

1 yorum:

dchetin dedi ki...

sonu rizzitelli'ye benzemesin de...