7 Şubat 2009

Mr.Bielefeld.!



Hicbir klup bir oyuncudan bu kadar faydalanmamis, bu kadar bir oyuncuya bagli kalmamistir sanirim. Yine atti Berlin karsisinda takimina bir puani getirdi. O Bielefeld'in bugüne kadar 1.Bundesligada en cok gol atmis futbolcusu. Onu bosverin bu sezon Bundesligada Armina Bielefeld 18 gol atti, 12'si Wisniyarek'den.. Yani takimin 66,6 oraninda golünü bir adam atiyor ki yaklasik 40 yildan bu yana böyle bir orani bir devre sonunda kimse yakalamamistir Bundesligada. 40 yil önce Klaus Fischer 13 golün 10'ununu 1860 Münih adina atar iken bir devre sonunda yüzde 77 ile rekoru elinde bulunduruyor.. ve fakat tüm sezonu baz alirsak elbette rekorun sahibi her yerde her rekoru kiran adama ait: Bombaci.. Gerd Müller. 1969/70 sezonunda 61 Bayern Münih golünün 30'una imza koyarak yüzde 49 ile basi cekiyor, Wisniyarek ise buna cok yakin..

2001 ve 2002 yillarinin ikinci Bundesligasinin gol krali olan adam yine golü attiktan sonra elleri yukariya dogru kaybettigi annesine dikiyor ve daha önceden de belirttigimiz üzre onun ölümü cok seyi hayatinda degisime soktu.. Futbol sadece futboldu artik ve Bielefeld demek Arthur Wichniarek demek idi..

5 yorum:

firat selcuk dedi ki...

http://artemiofranchi.blogspot.com/2008/09/underrated-players-4-artur-wichniarek.html

şöyle de bir yazım vardı kendisi hakkında.. şu adam bielefeld ile sınırlı kalmasa daha büyük yerlere gitse yine aynı şeyleri yapardı da, böylesi daha güzel belki de..

Adsız dedi ki...

Erhan Albayrak'la soyunma odasinda ilginc bir sevinc gosterisiyle gundeme geldigini de hatirliyorum.

hatta haberi burda...

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=44935

acaba bu sadece bir sevincin kontrolsuz disa vurumumuydu yoksa hakikaten bir anlami var mi takip etmedim sonra. Ama eger 2. secenek ise genelde cok iyi oyuncu olsada daha iyi bir takima gitmesine bu resmin anlattigi engel olmus olabilir belkide.

Borges dedi ki...

Wisniyarek'in karisi, cocugu var escinsel oldugunu düsünmüyorum ama ihtimal biseksüalite de burada büyük takimlarda dahi bu gibi durumlarin sorun olabilecegini düsünmüyorum sevgili degajman..

cikkoleite dedi ki...

Ilginc hakikatten Berlin´de oynarken o kadar kötüydü ki gitmesine kimse itiraz etmedi.Her Hertha macinda atar golünü Arthur öc aliyor herhalde.Ya bir de bu Gerd Müller ne zaman silinicek tarihten,istatistiklerden cok merak ediyorum heryerde bu arkadas cikiyor karsimiza.

Borges dedi ki...

Gerd Müller'in misal Milli takim gol orani sanirim kimse tarafindan gecilemez. MAc basina bir golün de üzeri. Biraz da o dönemin futbolundan da kaynaklaniyor.. günümüz futbolunda daha yetenekli fubtolcular ciksa da bazi rekorlar artik kirilamaz sanirim..