5 Nisan 2009

24.Hafta Bundesliga: Top 11.!



Fantastik dörtlü is basinda.. Misimovic-Gentner-Dzeko-Grafite.

Klup rekorlarini alt üst ettiler.. Üst üste alinan galibiyet serilerinden atilan gollerden ve muhtemelen sezon sonu elde edilecek basarilara kadar.. Wolfsburg klubu kendi tarihini bir daha yaziyor bu sene ve hepsi icin bir post gerek.. Bayern macinin seyredemedigim ikinci yarisina damga vurmus dört futbolcu. Grafite'nin attigi gol Play stationvariydi resmen, ben atmisimdir öyle cok.. Dzeko, ikinci devre onuncu golüne ulasti ki tüm sezon bunu basarana milyon eurodan basliyor ödeme.. Misimovic Korneri de asist'den sayarsak 16'ya ulasti ve durdurulamiyor(lar).!

Rost mu günündeydi Hoffenheimlilar da mi bir sorun var orasini cok cözemedim ben.. Su cümleyi yazacagimi hic düsünmezdim ama iste gercek bu, kacinilmaz.. Ibisevic hic bu kadar yoklugunu hissetirmemisti.! Kehl, sakatliklar sonrasi cikip muhtesem bir sicrayis ile güzel bir gol atti ki bu defansif orta sahanin asistleri her daim Bundesliga rekorudur.. Iyi oyununa ara vermeden devam etmesi dilegiyle.. Pizzaro eski karisinin sacmaliklari ile ugrasmaktan bitkin düsmüstü ve kendisine geldi.. Hattrick.!

Grafite'nin golü ve Lehmann'in yedigi gol görülmeye degerdi..

10 yorum:

dchetin dedi ki...

Bordon Bundesliga'da çok iyi yer etmesine karşın, Brezilya Milli Takımını geçtim, Avrupa futbol pazarında bile çok tanınmadı hiç bir zaman. Fenerbahçe bile istemedi yani, o kadar.

33 yaşında bu kadar tempolu bir ligde böyle hafta karmalarına seçilmesi büyük başarı bence.

Borges dedi ki...

dchetin: Kaptanligi birakti, futbolumu etkiliyor diye.. Isin acikcasi burada degeri bilinir biraz.. Kendisi transfer olmadi daha cok ama avrupa piyasasinda dedigin gibi kiymeti pek bilinmedi..

Sheed dedi ki...

kıyılar yeşile boyanmış, wolfsburg halkın güvenoyunu almayı başardı.. bağımsız aday delpierre'e de helal olsun.. bu hafta cidden güzel top oynadı..

Borges dedi ki...

Sheed: Evet, asisti de yapti, ikili mücadele kazanma orani da yüzde yetmisbese yaklasiyormus ki inanilmaz bir oran.. Wolfsburg ise istikrari ile gönüllere tahti kurmustur ayni zamanda muhtesem futbolu, golleri..

varol döken dedi ki...

ya ne kadar güzel bir ligmiş bu ya, ne çok el değiştirdi şampiyonluk adaylığı...

borges var mıydı senin aklında hiç wolfsburg şampiyonluğu ve daha önemlisi kim var şu an aklında?

Borges dedi ki...

Su an herkesin aklinda Wolfsburg vardir benim de öyle. Ama dünya tersine dönmedigi sürece Bayern en güclü adaydir yine.. Eskiden Hambug derdim de.. Yalniz ben kimin sampiyon olamayacagini biliyorum. Hertha Berlin. Hep söyledim yine söylüyorum ligi en iyi besinci bitirecektir..

Ligin ilk devresinde Hoffenheim,Leverkusen vardi ve cok ilginc her bakimdan birbirlerine benzeyen bu takimlar, ikinci devre ile beraber cöküsünü de benzettiler.. Wolfsburg cok saglam kaldi.. Simdilik 1.Aday..

dark knight dedi ki...

borges izninle bi şey sormak istiyorum. konuyla alakasız ama..
kendisi bu kadar başarısız olup (başarısızdan kastım alt liglerde olması) stadı bu kadar mükemmel olan başka bir takım var mı? fortuna dusseldorf dünyada tek diyebilir miyiz? :) ayrıca o stad nasıl 5 yıldız almamış anlamadım.

Borges dedi ki...

Fortuna Düsseldorg, 70'lerde iyiydi.. Özellikle alman kupasi ve burdan gectigi kupa galipleri kupasinda.. 1979'da Barca ile oynadigi final maci vardir mesela.. uzatmalarda yenildigi.. Rehhagel'i rehhagel yapandir, Derwall filan vardi zamaninda basinda.. Gecmisi parlaktir bu klubun dolayisla stadi da öyle..

dark knight dedi ki...

yok onu biliyorum. ama stadın inşası ve açılışı fortuna nın kötü yıllarına denk gelmekte. takım bugünlerde de aynı seviyede.. bir takım düşünelim, geçmişi parlak.. sonra büyük düşüş yaşıyor.. ve 2000lerde 3. liglerde mücadele ederken, yükseleceği de pek yokken böyle bir stada sahip oluyor.. bu ilginç geldi de bana.. hoş bi detay.. başka örnek olmayabilir.
normal bir yerde takılsınlar işte ne gerek var :P ltu seyrantepe ye yapsaydı o stadı esas :)

Borges dedi ki...

Dark Knight: Söyle bir göz gezdirdim sayende.. Dedigin gibi anlamsiz bir stad yapilis. Biraz önce okudum bende.. Zira 2002 yilinda yapilmis stat. Üstelik 2006 Alman Dünya Kupasi da bir neden olarak gösterilmis fakat burada mac yapilmamistir.. Keza olimpiyatlar icin da pek bir faydasi olmadi. Bunun üzerine pek cok elestiri gelmis zaten.. Stadin özelliklerine baktim "oha" dedim.. 218 milyon euro'ya patlamis en azindan sene Leverkusen kendi stadinin insasi bitesiye kadar maclarini orada oynayacak da bir anlam kazanacaktir..

Tesekkürler, iyi seyler ögrendik sayende ;)