8 Nisan 2009

Avrupanin En Sevilen 20 Futbol Klubü.!



Avrupanin en sevilen 20 futbol klubü. Imdi, cok sevilenin acilimi en cok taraftari olan klup olarak ifade ediliyor ve haliyle de klupleri ve taraftarlarini listelemisler. Ben de bunu buraya aktariyorum. Bu listeyi ben yapmadim. Bunu önce bir acikliga kavusturalim. Kaynak Sport+Markt olarak verilmis ve cesitli web sitelerinde vardir bu top 20.. Dogrulugu da ayri bir tartisma konusu. Baska acidan ülkemizin Avrupaya dahil edilmediginin resmi kanitidir yoksa her büyük klubumuz en az 25 en cok 65 milyon taraftariyla listede ilk ücte olurdu ama öyle degil.. Bakin bakalim Avrupada durum nasilmis..



1- Barcelona

44,2 Milyon taraftar..

Sasirdim mi ? Hayir.. 44.2 milyondan birisi olarak gurur duydum. Bu takimi seviyorum ki sempati toplamasi cok da zor degil.. Dünya üzerinde bir sonraki siradaki ezeli rakibi muhtemelen daha cok seviliyordur ama bu arastirmada durum bu.



2- Real Madrid

41 Milyon..

E haliyle..



3- Manchester United

37,6 Milyon..



4- Chelsea

25,6 Milyon..




5- Zenit St. Petersburg

23,9 Milyon..

Listenin sürprizi benim icin buydu..



6- Liverpool

23 Milyon..




7- Arsenal

21,3 Milyon..



8- Milan

21 Milyon..



9 - Bayern München

19,8 Milyon..



10 - Juventus

17,5 Milyon..



11- CSKA Moskova

11,1 Milyon..



12- Inter Milan

10,3 Milyon..





13- Olympic Lyon

9,4 Milyon




14-Olmypic Marsilya

9,4 Milyon



15- Galatasaray

9 Milyon..



16- Spartak Moskova

8,1 Milyon..



17- Fenerbahce

7,3 Milyon..

Suraya bir ekleme yapmak istiyorum ki yorumsuz fotolarin kapladigi alan canimi sikmaktaydi zaten.. Bu listenin su konumundaki Fenerbahce beni sasirtti aslinda. Bu bir basaridir. ülke disindaki popülerligin yarattigi taraftar sayisi söz konusu ve Fenerbahce'nin son yillardaki basarisi, yildiz transferleri ile arayi kapattiginin bir baska göstergesi. Son bes yildir sürekli yabancilarla iliskide olan bir insan olarak diyebilirim ki bes yil önce Fenerbahce'nin adi pek gecmezdi, Zenit gibi.. Ve fakat bu yolda gerek yildiz transferleri gerekse de Sampiyonlar Ligi basarisi nedeniyle mesafe kat edip popülerligini arttirip ilk yirmiye girdi.. Eskiden bu fark cok büyük idi.. 2000'li yillarda özellikle.. Ilk 40'da dahi göremeyebilirdiniz gurbetciler olmasaydi..



18- Wisla Krakow

6,5 Milyon..



19 Ajax

6,5 Milyon..



20- Dinamo Moskova

5,7 Milyon..

9 yorum:

Anıl dedi ki...

44,2'nin içinde yer alan gururlulardan biri de burada :)

barış dedi ki...

avrupa derken takımların kendi ülkesini saymamışlar herhalde, bizim takımlara bakınca.

chelseanin ve zenithin, liverpool ve arsenalden fazla taraftarı olması da ilginçmiş.

varol döken dedi ki...

listeyi bloglardan oluşturmuşlarsa yandılar çünkü bir sürü çakma liverpoollu barcelonalı ıvırlı zıvırlı kaynıyor:)

bence araştırmayı zengin rus oligarklarından biri yaptırmıştır, ilk 20'deki 4 rus bana çok abartılı geldi...

bir de sadece biz 35 milyonuz, inanmayan çıksın saysın yahu:)

cikkoleite dedi ki...

Liverpool azmis bayagi.Önemli olan sayisi degil kalitesi deyip kacayim ben o zaman :)

Erdal Güngör dedi ki...

Koftiden bir araştırma daha,9X2 milyondan birisi olduğum için çok mutluyum !!!

seanpenn dedi ki...

zenit in 3 moscow takımının toplamı kadar taraftarı olması beni daha çok şaşırttı

Borges dedi ki...

Ultranil: Eyw;)

Baris & Seanpenn: Ölcülen yüksek ihtimalle popülerlik.. Ve haliyle bu popülerligin yarattigi ilgi. Zenit'in digerlerinden farki da UEFA kupasini alip kendi ülkesi disinda adini duyurmasi.. Keza Chelsea da gelisimi ile dikkat cekmesi.. Misal Almanya disinda su sene baz alinsa Bayern'in arkasindan en cok taraftari olan Hoffenheim olurdu gibi. Zira farkli bir gelisim cizgisina sahiptiler bu da bir sekilde popülerligi doguruyor.. Almanya ici dahi böyle diyebiliriz.. Gecenlerde cok baska bir almanya ici arastirmasi vardi, yüzbini bulmayan St.Pauli'nin nüfusu ücüncü ligdeyken Almanya ici 10 milyon seyirciye denk geliyordu zira farklilik vesaire..

Varol Döken: Madrid'li sayisi da az degil diye görüyorum ben:) Keza Everton filan dahi var bayaa.. Ama ben daha cok blogun, kisinin tuttugu takima bakmiyorum onu nasil sevdigi ile daha cok ilgileniyorum. Eger ki Real Madrid'i "cok buyuk takim hocaa yaa" diye severse baska, cocukluktan gelen bir sevginin cok baska bir tezahüprü olursa bloglarda cok baska gibi..

Erdal Güngör: Galatasaray adina konusmak gerekirse aslinda Fenerbahce'nin durdugu sira bir basaridir.. Zira eskiden bu fark cok daha buyuktu.. Popülerlik olarak türkiye disinda Galatasaray farki cok fazla acmisti ama Fenerbahce son dönem yildiz transferleri, Sampiyonlar Ligi basarisi ile bu listeye girdi diyebilirim..

varol döken dedi ki...

fenerbahçe kaçırdığı trene yansın... bizim nesilden sonra bir nesil daha zico sevgisi ve hayranlığıyla büyüyecekti... artık avrupalı sivaslı mı olur trabzonlu mu bilemem ama ne fenerbahçe ne de galatasaray bir daha o eski oligarklarını kuramaz...

gönlümüzün takımıysa mesele, portakallar ve o portakalların sürüklediği milan kadar kalbimizi sürüklemedi hiçbir takım... bu tür çakma taraftarlıklara kıl olur ve pek inanmazdım ta ki 98 dünya kupasında brezilya ya son dakikada beraberlik golünü atan davids ile birlikte havalara sıçradığım güne kadar... aynı şey 94 kupasında bergkamp'ın arjantin e attığı gol için de geçerliydi... hiçbir zaman maradonacı olmadım, varsa yoksa gullit, van basten, koeman dı hayatım...

biraz daha, azıcık daha erken doğsam socrates, eder ve zico dan başkasını tanımazdım...

şimdi sempatim var arsenal e ama yense ne yenilse ne... canımın istediği an maçını izleyebilme özgürlüğü beni ısıtacağına soğuttu bu 2. taraftarlık işinden:)

blogu karıştıralım biraz bari kapatırken, fenerbahçe ile galatarasay arasındaki taraftar farkı öyle avrupa'daki 3-5 milyonla kapanacak değildir, benim iddiam 35'e 25 milyon! bence bunun en sağlam göstergesi de forma satışlarıdır ki bu apayrı bir olgu, yeteri kadar karıştırdım post'u:)

Engin dedi ki...

Fb nin durumu başarı imişmis Ben gs nin taninma durumunu hep abartılı buldum.uefa yi Kazanan 50 takım var.millet herkesi unutup bir tek gs yi mi hatırlayacak. Andarlehtin 3 kupası var listede yok.gs nin fb den önde olması sadece genç taraftarı daha fazla o yüzden.fb türkiyenin en popüler kulübü. Avrupada da gs ile ayni.zaten gs unutulmaya yüz tutmuştu. Şike süreci kumpasiyla bedava avrupa ya giderek hatirlandi