6 Nisan 2009

Gaziantepspor - Galatasaray: 0 - 1



Benim icin bu macin tek bir önemli noktasi vardi o da alinacak 3 puan. Bu da alindigina göre son saniyelerde biraz sinirleri yipratmis olsak da hedefe varildi. Zira buradan nasil bir futbol cikarsa ciksin haftaya oynanilacak olan derbinin ardindan her sey o maca göre sekillenecek idi. Bu yüzden sadece üc puan..

Her ne kadar Bursa-Konyaspor-Eskisehirspor maclarina oranla biraz daha iyi bir futbol sahada olsa da basit bir teknik adam degisikligi ile her seyin silbastan oldugunu görebiliyoruz. Misal, Skibbe döneminde galip geldigi bütün maclari iki farkla alan takim simdi her macin son saniyesine kadar galibiyeti koruma güdüsüyle sinirlerimize oynuyor. Baska acidan Skibbe ile iki farkli önde olsak dahi oturmayan defansindan dolayi her an iki gol birden yiyebilecek durumda olur iken Balta-Emre ile beraber daha güvenli bir defansa sahip oldu takim. Toplamda ofansif anlayisdan defansif futbola dogru bir gecis yapti ki bu kadar kisa sürede bunu basarmasi da takdire sayan..

Emre-Balta ikilisinin uyumu bir yana bu defans ikilisi orta sahada biraz daha geriye cekilen Ayhan ve diger defansif orta saha Baris'a yakin oynayarak aslinda Antep'i bugün cok fazla oynama sansi vermedi.. Her iki yarinin basinda da özellikle macin Ümit Karan ile en kötü ismi olan Volkan Yaman kanadindan sürekli olarak antepin ataklari geldi. Devrelerin basindan on bes dakika Antep'e izin veren Galatasaray, devre ortalari hucum ederek en iyi savunmasini yapti.

Baros'un golü güzel ve bunun disinda Volkan'in yine ileriye cikip kanadini bosalttigi bir anda arkadan hizli bir sekilde o kanadi kapatmasinin yani sira ilk defa anlamli bir sari kart görmesi her seyi tamamliyordu.. Takimin bu gece en güzel adamiydi..

Ayni zamanda Arda Turan yorgunlugu ve gelecek hafta derbi macini nedeniyle cok daha erken saha kenarina alinmaliydi.. Kart tehlikesi sorun olmadi ama yorgunlugunun sonucu bir sakatlik söz konusu oldu. Ciddi degildir diye umuyorum.

Beklentiyi o kadar düsürmüsüz gibi bu kadar kolay bir galibiyet beklemiyorduk kesinlikle.. Her ne kadar son saniyeler stres altinda gecse de Trabzonspor macinda seyrettigim müthis takim Gaziantep karisisinda her seye ragmen iyi ve beklenilenden daha az stresli bir mac cikartti.

Bülent Korkmaz'in kararlarini tasvip etmiyorum. Oynattigi futbol da beni cileden cikaracak nitelikte. Ve fakat daha yolun basinda. Sezon sonuna kadar bir yil daha takimin basinda kalacak krediyi saglamak durumunda ve sonrasinda gelecek sezon nasil bir teknik adam olup hangi futbolu sahaya koydugunu görecegiz hep beraber.. Bugüne kadar olan elestiriler su zamana kadar yaptigi eylemler ile sinirlidir. Ve gördügünüz üzere istifa, kovmak gibi kelimeleri barindirmiyor.. Üstelik benim icin Lincoln gibi cok önemli bir mac seyretme motivasyonumu elimden almis ve bunun da takima olumsuz anlamda etkisini yasatmis iken..

Haftaya sonucu ne olursa olsun iyi ki böyle bir tutkumuz var diye futbolu bir kez daha icten sevdirecek bir mac var.. Buradaki üc puanin olmasi bu derbiyi cok daha güzel hale getirdi. Simdiden basladi heyecan..

Korkmaz'in Lincoln aciklamasi:

"Sürekli yazilip,ciziliyor. Ben Lincoln ile konustum, bana burda kalip kendimi hazirlarsam daha rahat olurum dedi. Biz de onu istanbulda biraktik cunku biz her zaman hazir oyuncu isteriz"

demis.

Bugüne kadar yaptigi bütün aciklamalar oyuncuyu seyirciye yem etme üzerine kuruludur. Bir sekilde Lincoln'süz kazandi ve artik "tamam" demesini, durmasini temenni ediyorum ben. Baska acidan ne kadar yem olmus onu da bu hafta görecegiz..

2 yorum:

rustedsoul dedi ki...

Maçın skoru görünen o ki bizim değil, rakiplerin elinde olucak lig sonuna kadar. Onların maça yaklaşımı, saha içi performansları, bireysel hataları maçın sonucunu belirleyecek.

Sene sonunda ligdeki sıramızı belirleyecek olan bu. Oda şu anda en iyi ihtimalle intertoto gözüküyor...

Bu oyun anlayışıyla, eğer önümüzdeki sene Avrupa'ya gidebilirsek, yapabileceğimiz en iyi şey Sami Yen'de Helsinborg'a yenilmemek olur.

varol döken dedi ki...

mustafa kamil abitoğlu eyyamcıdır! kıl olduğum bu lafı da kullandırttı ya bana helal olsun... ayhan'ın yozgatlı'ya yaptığı bariz penaltı değil bunu bana söyleten, bakış açısından ve bakış şeklinden pozisyonu gördüğünü anladım hakemin ve vermedi, veremedi... hiçbir şeyden anlamasa insan ayhan'ın tipik haksız isyanından anlaşılır, sesinin neden yüksek çıktığını biliyorum der gibi:)

galatasarayla ilgili değil insani bir yorum bu, yoksa puan aldılar almadılar benim için fark etmez...