26 Nisan 2009

Grafite'ye Dair.!



Arkadaslari ona "graffa" der, Dzeko "Maschin" karisi Grace Kelly de "Neginho". Dzeko ile iyi anlastigini belirtirken eklemis"biz cok rahat adamlariz, kasmiyoruz fazla" diye.. Ve fakat yasam ona her daim rahatlik sunmamistir, Annesi 2005'de Brezilyada kacirildi lakin bir gün sonra kaciranlar yakalandi.. Fidye istemek üzere böyle bir eylemde bulunmuslar..



Bayern'e attigi gol yüksek ihtimal yilin golü secilecektir ve onu biraz da öne cikaran bu golün cizimini su sekilde yapmistir.. Magath, onu hicbir sekilde izlemeden transferin son günü 8 milyon euro gibi yüksek bir bonservis bedeli karsiligi takima katmistir. Brezilyali Joshue'ye bildigin iyi bir golcü var mi diye sorunca bir dönem brezilyada beraber oynadigi Grafite'yi söylemis ve takip bu sekilde baslamistir.. Bu arada 2003 yilinda Seoul takimina transfer olup 9 mac oynar sadece ve hicbir sekilde gol atamadan ülkesine geri döner.. Akabinde Fransa ve simdi de burasi.. Öncesinde böyle bir performansi hicbir yerde sergilememistir..


19 Ekim 2008'de 61 yasindaki babasini kanserden dolayi kaybetmistir. Ve o günden sonra attigi her golü ona adar.. Gollerden sonra kosar ve elleri yukariya dogru diker.. Maclara cikmadan önce üc kere sag ayagina zemine vurur, bu onun batil inancidir.. Inancli bir adamdir, geldiginde ilk aciklamasi "ben buraya sampiyon olmak icin geldim" demistir, daha gelirken inanmis ve o hedef simdi ona cok da uzak degildir..


Ilk Antrenman günlerinden bir gün idmanda bayildi.. Magath iskencesine alismasi cok da kolay olmadi ama geldigi günden beri oynadigi her 71 dakikaya bir gol sigdirmis durumda. Bu sezon attigi 22 gole ulasmak icin kaleye 57 kez sut cekmistir. 3 suttan bile daha az bir ortalamasi gol ile sonuclanmistir, inanilmaz bir oran..


Audi Q7 arabasinin markasi.. Burada asiri hizdan dolayi polis tarafindan durdurulmus durumda.. Haliyle burasi Almanya, polis durduruyor böyle durumlarda.. Arabada Audi iken giyimde de vazgecemedigi Dolce&Gabana'dir..



"Sonsuza kadar Grace" dövmesi kolunda karisi icin.. Bir de sirtinda "Tesekkürler Baba" yazisi ile incilden bir kesit.. Inancli bir Brezilyali.. O Kelly ise



burada.. Santa Cruz'da oynadigi zamanda tanisiyor ama görüsmek o kadar kolay olmadi diyor.. Grace Kelly'nin annesi Santa Cruz taraftari olmasina ragmen kizinin futbolcu ile iliskisi olmasini istemiyormus.. Ne zaman ki yerel derbi olan Santa Cruz - Esporte macinin tek golünü Grafite atar, o zaman annesi artik kiziyla Grafite'nin gezmesine izin vermis..



Iki tane ugur kolyesi var. Birisi sirt numarasi 23 amblemi olan.. digeri de resimde görülen Babasinin fotografini oldugu kolye.. sirt numarasinin 23 olmasinin nedeni Michael Jordan'dan gelmiyor.. Wolfsburg'a geldiginde sirt numarasi olarak 10 numayi olmadi Brezilyadaki gibi 13'ü giymek istemis, ikisi de bosta degildi o geldiginde.. Haliyle o da ikisini toplayip kendisine sirt numarasi yapmis..

8 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Sağ ayak uğuru Fenerbahçelilerin Brezilyalılarında yıllardır var. Sonradan gökhan filan da benimsedi.

Nedir esprisi çok merak ediyorum Brezilyalıların arasında.

Borges dedi ki...

1920'li yillarda brezilyanin o dönem ünlü futbolcusu 231 mac gol atamamis.. 232.macinda sahaya cikarken düseyazmis ve üc kere sag ayagini cimlere vurmus.. o gün gol atan oyuncu sonrasinda bunu hep tekrar ederek 200 gol atmis.. Elbette bu tüm brezilyaya yayilir ve haliyle ritüel haline filan.. böyle bir seydir herhalde.

Genelde ama bir basari yakalandigi zaman insan kaynagina inmek ister. Bunun nedenini algilayamadigi zaman o basari ile ayni zaman diliminde gerceklesmis herhangi bir hareketi kendisine neden olarak alir ve bazen bu nesilden nesile bile gecer.. kesin vardir hikayesi ve kesfettigim anda haber ederim kesinlikle..

twilost dedi ki...

bir an gerçek sandım=D muazzam bi yazı olmuş tebrik ederim=) josue-misimovis-grafite-dzeko bu 4lünün kendi takımımda oynadığını hayal bile edemiyorum. ( zaten hayal bile edilemeyecek durumda artık=D) bizimkiler bunların bir alt versiyonunu bile bulamadığı için bize selçukları uğurları kazımları izlemekten başka çıkar yol kalmıyor=(

Alper Öcal dedi ki...

Ben de araştıracağım Orhan.

Hadi bakalım :)

varol döken dedi ki...

uğur için değil o cebindeki kumları sahaya boşaltıyor, sezon sonunda real madrid'e kaçacak çünkü (shawshank redemption grafite version:)

Borges dedi ki...

Yasi 30'a geldi be sevgili Varol, daha cok Dzeko iyi bir yere kacacak gibi, premiere lig yolu göründü Dzeko'ya gibi:)

varol döken dedi ki...

bizimkisi konuya başka bir bakış açısı sadece, yoksa ben ne anlarım real madrid in transfer listesinden, bana o kadar para verseler, butragenuo yu yeniden futbola başlatır, van basten i tıp mucizesiyle sahalara döndürür, kaleye de lev yaşin i dikerim:)

grafite kalır herhalde magath ile...

Adem dedi ki...

Forma numarasini keske 55 falan yapsaymis. Bir ara hakan Inter'de 54'u giyiyordu. "toplami dokuz ediyor" geyigi donmustu uzun uzun..
Kendisini ilk kez Robinho ile birlikte Sao Paolo'da izlemistim. Robinho'yla birlikte rakibi suzgece cevirmislerdi.TV8 veriyordu o donem maclari, aradan bir sezon gecmedi Besiktasla ismi anilmaya basladi. Sonra cok agir bir sakatlik gecirdi yanilmiyorsam. O donem Besiktasa gelmesini cok istemistim.