6 Nisan 2009

Serdar Tasci Milan'a Dogru ?



Asparagas haber olsa suraya almam ama Stuttgart takiminin spor direktörü Horst Heldt Milan'in ilgisini onayladi ve haftalardir milan tarafindan izlendigini belirtti. 2010'da kontrati sona eriyor ve simdi Stuttgart ile masa basinda..

Henüz 21 yasinda oldugunu ve en azindan su an icin Mertesacker'in yaninda ikinci tercih oldugunu da ekleyelim milli takim icin. Ve fakat Milan ayarinda bir yetenek midir ? Orasini da ilerleyen haftalarda görecegiz.. Gercekligi konusunda sunu da eklemek isterim ki Heldt bu aciklamayi sözlesme imzalayacagi zaman diliminde yapmaz, durduk yere bir degil de oyuncuya bir bucuk milyon euro yilligina para vermek istemez ama o da biliyor ki Milan izliyorsa simdiden Tasci ile kontratini uzatmamasi icin görüsmelere baslamistir..

Ister Milan'a transfer olsun ya da olmasin benim hep söyledigimi bir daha tekrar etme ihtiyaci duyuyorum. Bu adam bize Mesut Özil'den cok daha fazla lazimdi.. En azindan Ömer Toprak takip altindadir diye umut ediyoruz artik milli takim icin..

7 yorum:

LeFoot dedi ki...

Serdar Taşcı şu an itibariyle Milan seviyesinde değil gibi görünse de, böyle bir transfer onun futbol seviyesini yükseltmesine neden olabilir.
Ve eğer İtalya liginde oynayabilirse, Alman milli takımında da ilk onbirde oynamaya başlayabilir.
Belki o zaman bizlerde kayıbın Mesut Özil değilde, Serdar Taşcı olduğunu anlarız. İspanya karşısında oynayan milli takımın savunma hattı bile, bazılarına henüz birşey anlatamamış görünüyor!

Hatırlatmak isterim, Uğur Yıldırım Hollanda milli takımını seçtiğinde birçok kişi yıkılmıştı.Mesut Özil de de aynı tablo yaşandı. Ancak Serdar'ın Almanya milli takımını seçmesi hiç konuşulmadı...

Borges dedi ki...

"İspanya karşısında oynayan milli takımın savunma hattı bile, bazılarına henüz birşey anlatamamış görünüyor!"

Bazen diyorum sadece bana mi batiyor defansin iki top yapamayacak ölcüde basiretsiz olusu..

Inatla bu noktada devrim olmasi gerektigini savunuyorum. BU daha cok altyapi ile ilgili bir durumdur bana göre ve uzun yillar sonrasi meyvelerini ancak alabilir milli takim.. Bu yüzden Almancilara tam da bu konuda ihtiyaci var..

Bir zaman akillanacaklar ama ne zaman onu bilmiyorum ben sevgili LeFoot..

Her Yol Roma dedi ki...

aynen öyle, bize lazım olan serdar'dı. şimdi ömer toprak var;

http://heryolroma.blogspot.com/2009/02/semih-aydilek.html

ama o da tercih etmeyecek gibi görünüyor.

Borges dedi ki...

Her Yol Roma: Su sekilde bizi secmeyecegi kesindir.. Ilgi, alaka ve üzerinde durma gibi durumlar ve daha cok ayrinti söz konusu..

Her Yol Roma dedi ki...

yukarıdaki linkte belirttiğim gibi

- semih aydilek
- deniz (dennis) naki
- ömer toprak

bu üçüne en son serkan şahin de eklendi.

bunların farkı şu ki, bu 4 adam daha alt yaş gruplarında ülkemiz adına oynarken, büyüdükçe almanya/isviçre'yi seçtiler.

mesut ve serdar gibi doğrudan oraları seçenler yanında, bu dörtlü gibi elimizdekileri de kaptırmaya başladık. bu işin bir başka boyutu da o. üzücü gerçekten.

saygılar

Borges dedi ki...

Her Yol Roma: Gecenlerde bunun üzerine yine bir tartisma olmustu. BIr baska etkenin de "para" oldugunu söylediler.. Belki milli takim en az Almanya ve hatta fazlasini Avrupa Sampiyonasi elemelerine, Dünya Kupasina filan veriyor ama Alman milli takiminin oyuncularinin sponsorlardan ve ordan burdan aldigi para toplamda cok buyuk bir farki olusturuyor. Primlerin de bir sekilde her turnuvaya katilimdan dolayi cepte oldugunu düsünürseniz alti yedi yillik bir Alman Milli takim futbolcusu olmanin maddi yani da inanilmaz.. Bu da artik bir etken, bunu biliyorum..

varol döken dedi ki...

inanın ben iki milli takım arasında kalmış olsam ve çarşamba günü o ruhsuz seyircinin arasında olsam es keza, türk milli takımını değil bu anlayışı asla seçmezdim...

öyle bir labarba içinde boğuyoruz ki her şeyi, herkes öyle mükemmel, hatasız ve kusursuz ki serdar taşçı olsam kusurlarımın gözükeceği türk milli takımı yerine hatalarımla da kabul edileceğim başka bir takım arayışında olurdum...

hoş ben bu tarafta olduğum için inadına değiştirmek için, maç sonunda seyirci bu maç için ne yaptı da bizden bir şey bekliyor u demek için, bülent uygun a sen sadece saha içindeki benden sorumlusun, saha dışındaki ben bana aittir demek için, fatih terim e sesinin yüksek çıkmasının sebebini biliyorum demek için inadına türk milli takımı derdim...

ama demeyene asla bir şey demem!