9 Nisan 2009

Tebrikler.!




Milliyet bu sekilde takdim etmis, dokunmadik biz de.. Helal.!

9 yorum:

Noat Samisa dedi ki...

Galatasaray yönetimi eğer 50 lira yapmasaydı biletleri ben de gidecektim.Normal sezonda bu Young, Şaziye vs.'nin yeni geldiği maçı Akatlar'da izlemiştim.Tam da transferlerin bizim maça geleceği tuttu, kaybettik.O güne göre çok büyük gelişme var, Esra Şencebe kendini 4'e 5'e katladı şu seride.Bizim eski kaptan Yasemin'i her görüşümde içim cız ediyor, lakin yapacak bir şey yok.Işıl Alben GS için neyse Yasemin de bizim için oydu.Ama bazen müdahele edemiyorsunuz bazı şeylere.Maç sonu konuşmalarından da bu anlaşılabilir.Işıl ne dedi, Fenerbahçe'den gelen Esra ne dedi, Yasemin ne dedi; bakılırsa fark görülecektir.İyi yerli oyuncular, iyi yabancı uzunlar ve Augustus...Fenerbahçe'nin benzer harmanı geçtiğimiz yıllarda kurduğunu görmüştük, lakin uzun soluklu olmadı.Biz ise bir Augustus, Pondexter, Powell bulamadık.Yönetici abilerin at koşturduğu bir ortam olsa da bayan basketbol şubeleri, kendine has kemik seyircisi, kendine has oyun dinamikleri ile tribününde olmaktan her zaman zevk alacağım organizasyonlardır.Bayanları forma altında daha sadık buluyorum, Nilay Yiğit Beşiktaş'ş küfretmesine rağmen bir sezon sonra siyah-beyaz forma giydiğinde bile çok tepkili olamamıştım.

Neyse çok uzattım, bayan basketbolun UEFA Kupası hayırlı olsun.Şampiyonu ayın 17'sinde Akatlar'a bekliyoruz, ligde süren 2-0'lık seride belki son olarak söyleyecek bir sözümüz olabilir.

Borges dedi ki...

Sevgili Noat, ben Basketbola uzak kaldim. Sik sik takip ettigim zaman dilimlerinde Galatasaray Bayan basketbolu Stefi graf gibiydi, on yil filan üst üste sampiyon oluyorlardi. ama simdi.. Degil bayanlar basketbolunu, erkeklerine dahi ayirdigim süre son derece sinirlidir. Sonuclari takip ediyoruz ama sunu cok iyi biliyorum ki eger ülkede olsaydim hem Basketbola ve ayni zamanda bu maca ilgi cok baska olacakti ve belki de beraberce su maca gidecektik, mevzubahis konu böyle bir final olunca su bileti de sana ismarlamaktan kesinlikle cekinmezdik..

Velhasil dedigin gibi muthesem bir basari sonucta..

Noat Samisa dedi ki...

Bu sezon Fenerbahçe'nin 3 Euroleague maçına gittim, verdiğim paradan hiçbir zaman gocunmadım.Burada sorun olan şudur ki, bayan basketbolu zaten seyircisi olmayan bir spor.Standart maçlarda 50 kişiyi zor bulursun salonlarda.Lakin maç final olunca fırsatçılık yapılmış ve çok sınırlı kapasitedeki bir salona fahiş fiyat çekilmiş.Beşiktaş oynasa finali feda olsun 50 lira da, şimdi ben oraya gidip verdiğim paraya hayıflanacağıma bir Galatasaraylı verdiği 50 liranın karşılığını fazlasıyla alsındır, almıştır da zaten.Biraz da bundandır.

Bayanlarda son 5 yıldır bariz bir Bjk-Fb çekişmesi vardı, daha doğrusu Fb üstünlüğü.Galatasaray buna 2 yıldır dahil olmasına rağmen kısa zamanda çok iyi bir kadro kurdu ve harika maçlar oynayarak bir Avrupa Kupası getirdi.Dediğim gibi, şampiyonu ayın 17'sinde Akatlar'da göreceğiz. :)

Borges dedi ki...

Bence 50 Liranin acilimi tamamen belirttigin gibi. Bir besiktasli icin kesinlikle ucuk bir rakam, Galatasarayli icin ise gayet makul.. Ama su kesindir ki baska acidan sürekli Bayan Basketbol maclarina giden insanlara da ufak bir haksizlik edilmis olacaktir..

internetten takip edebilirsem 17'sindeki bu maci izlemek isterim, bakalim ;)

lahoooov dedi ki...

Bilet fiyatlarıyla ilgili söylediklerinde haklısın. Bu maç biletinin bir Galatasaray'lı için marjinal faydası, tabi ki basketbolsever olup Galatasaray'ı tutmayan, ama bir şekilde burada yer almak isteyen birine göre daha fazla. Bu durumda Avrupa'da bir kupa finali izlemek isteyen basketbolseverlerden ziyade, taraftarlarla dolmuştu salon. Bence de fırsatçılık değil. Final maçları bu, her zaman daha çok ilgi çeker, ve bu şekilde belirlenmesini asla yanlış görmedim. Belki de doğru kitleyi salona çekmek içindi.
Aslında garip olan şu ki, 2 tip bilet vardı, 50 ve 20 TL'lik ama herkes istediği yere oturdu. Vallahi anlamadım nasıl bir mantıkla biletleri sınıflandırdılar.

Herneyse, maça gelirsek, salon inanılmazdı, basketçiler kadar seyirciler de çok motiveydi. Sanki salonların, stadyumlardakinin aksine sesi çok da kaybetmemesi, çıkarılan her gürültünün, bağrılan her tezahüratın çok etkili olduğunu görmeleri, herkesi daha çok bağırmaya sevkediyor gibi. Üçüncü çeyreğin başıyla beraber taraftardaki konsantrasyon kaybı, takıma da yansıdı, neyse ki herkes olayın çabuk farkına vardı.SA23 maçın sonlarına doğru attığı onca sayıya rağmen, üstüste yaptığı 2 blokla bu kupyı ne kadar istediğini gösterdi. Young inanılmazdı, IA10'un saçları bile yeter..Esra'sı Yasemin'i, Kress'i herkes bir döpiyes fazla oynadı..

Bülent Korkmaz'ın Cevat Hoca ile maçı beraber seyretmesi, "taktik mi çalışıyor?" "takımın başına gelse Augustus'u oynatmazdı", geyiklerine konu oldu. Arda'nın her tezahürata eşlik etmesi, Ümit'in biraz daha sessiz kalması, sanki sahadaki oyunlarının da yansıması gibiydi. Bundan başka Faruk Süren'in karizmasının da öyle böyle olmadığı da bir kere daha belli oldu.

Maç sonrası ise havasızlık, yakılan meşaleler, tezahüratalar için hoplamalar zıplamlarla tam bir hamam atmosferi oldu, çıkışta peştamal dağıtacaklarını sandım.

Bu arada Fotmoaç tabiriyle, Beşiktaş'tan olaylı şekilde ayrılan Dabovic de yine tribündeydi, yine ortalığı yaktı. Seneye Galatasaray'da olacağı yönündeki duyumlar artık ciddileşmeye başladı sanırım.

seanpenn dedi ki...

yine uzatma dakikaları ve ardından gelen müthiş zafer bravo size kızlar müzemize bir avrupa kupası daha getirdiniz
malum türkler adrenalin sever :)

varol döken dedi ki...

çeyrek finale kalınan bir futbol maçı sonrası yeri göğü inleten insanların dünkü bu maçtan haberinin olmaması sadece bizim ülkemizin bir paradoksu mudur?

goran ivanisevic krallar gibi karşılanmıştı wimbledon'da şampiyon olduğu zaman, sizce mesela bizde es keza şampiyon olsa biri teniste havaalanına kaç kişi gider?

şampiyonluk bu yahu, koskoca avrupa şampiyonluğu, dün o salonun dışında nerede kutlanmıştır acaba?

bunları bir yandan kendime de söylüyorum tabi, hoş galatasaraylı değiliz ama fenerbahçe bayan takımı da şampiyon olsa sokağa çıkıp bağıracak değildik...

neden ama bunu çok merak ediyorum:)

ve bu arada pek tabi çok tebrik ediyorum, merak ediyorum bir yandan da bu işin sırrını, biz milyon dolarlar harcayıp ancak yarı finale çıkabilmiştik:)

seanpenn dedi ki...

Elle Kolla Değil Bilekle, Parayla Pulla Değil Yürekle!

twilost dedi ki...

galatasarayı tebrik ediyorum.. bizim 4-5 sene önce 2kez final four yapıp kaçırdığımız kupayı kazandılar.. yalnız şu avrupanın kraliçeleri avrupanın en büyüğü söylemleri ve yaratılan en iyi türk bayan takımı imajı hiç hoş değil.. bunu başarınızı küçümsemek için söylemiyorum ama sonuçta bu kupa 2. kupa ve bu kupanın takımları 1. kupanın takımları ile boy ölçüşemiyor.. biz 3 senedir üst üste 1.kupada final fourun kıyısından dönüyoruz ama şimdi basın sağolsun başarısız takım yerine konduk. 1.kupayı alabilmemiz için en azından 5 milyon dolarlık bir atılım yapmamız lazım ki onu da şu an yapmazlar hayatta.. neyse galatasaray ile ligde eşleştiğimizde olur da bu takım bize karşı 0 çekerse basınımız ne diyecek çok da merak ediyorum..