7 Nisan 2009

Van Buyten'in Yoklugu.!



Beni cok düsündürüyor bu yokluk.. Onun yoklugunda Bayern'in hangi oyuncuyu cikaracagi ya da macin sonucuna etki edip etmemesi degil, Bayernli degilim her seyden önce. Ve fakat neden yok?

Barca karsisinda Lucio'nun yoklugunda oynamayacak Van Buyten.. Keza Wolfsburg karsisinda da oynamadi ve yerine bu sene ilkonbir baslamamis olan genc yetenek Breno oynadi ve kim ne derse dersin 5-1 gibi hezimetin aslinda bir nedeni de Van Buyten'in yoklugudur.. Peki neden yok bu oyuncu ?

Ailevi sorunlar..

Klinsmann diyor ki Aile her zaman futboldan önce gelir. Daha düne kadar karari kendisinin verebilecegi ve isterse kadroya girebilecegini ve fakat asla baskinin olmadigini cünkü Ailenin futboldan öncelige sahip oldugunu dile getiriyor.. Bugün de karar kesinlesti ve Van Buyten Barcelona karsisinda yok..

Düsünün ki Bayer, Sampiyonlar Ligi Ceyrek Final müsabakasina Holger Badstuber gibi amatörden adam cikarmak durumunda kaliyor, Wolfsburg karsisinda hezimete ugruyor üstelik üzerine bir de Lucio sakatlaniyor ve ben bu adamin hangi ailevi nedenden dolayi gittigini ögrenmek istesem de bu konu hakkinda tek bir haber yok.. Van Buyten, Belcikaya ailesinin yanina gitti.. Hicbir yerde buna dair bir baski, neden, nicin gibi sacmaliklar da yok.. Nedense bu yaklasim cok güzel geldi bana..

8 yorum:

Arkhe dedi ki...

Okudum, okudum ve tam itiraz edecek bir şeyler yazmak üzereyken son cümlen geldi. İtirazımı da herhalde ona çok benzer bir cümle ile yapacaktım. :)

Bence de muhteşem.

Borges dedi ki...

;)

Sevgli Arkha, böyle güzel bir davranis bicimini baska türlü öne cikarabilir miyim ?;)

varol döken dedi ki...

çok ama çok zor bir karar... yıllarca şov devam ediyor klişesinden öyle gına gelmiş ki... çünkü aslında o sahte cümlenin altında yatan şovun değil insanın bitmek tükenmek bilmeyen hırsının devam etmesi... seyirciye saygıdan söz ediliyor ama seyirci aynı saygıyı karşısındaki adama göstermiyor... neden, daha kalabalık oldukları için mi?

mesela ben de ilk olarak tüh dedim, akşam seyir zevkimiz bozulacak... sonra kendi tüh'üme tuuuu dedim, adamın babası, kim bilir ne anıları vardır kim bilir neler neler...

bir kez daha anlıyorum ki herkesin hayat mücadelesi farklı, kimi kaçarak, kimi üstüne giderek...

ben aynı durumda olsam çıkardım o maça (benzer bir durum hatta ötesini yaşadım o yüzden böyle kesin konuşuyorum) ama sevinmek, gol atmak, seyirciye hoş gözükmek için değil, sadece inadına yaşamak için, sadece inadına...

Adsız dedi ki...

Van buytenin babasi eski bi boksör ve belcikada hastanedeymis cok ciddiymis durumu bunun icin yok macta

Borges dedi ki...

Sevgili Varol Döken: Web sitesinde yazilanlara bakarsak babasina cok bagli bir futbolcu.

"Ailem beni cok destekledi özellikle babam.. Antrenmanlaragetirip götürdü ve her mac sonrasi arar. Futbolu birakinca daha cok vakit ayirmayi dusunuyorum ve hatta simdiden bile planim var sahilde..."

Diye gidiyor..

Benim icin böyle bir durumda zor bir karar olmazdi, futbolu hemen ikinci plana atardim.. Insan hayati, sagligi ve benzeri her konuda her daim yaptigimiz gibi..

varol döken dedi ki...

benim demek istediğim yapılacak bir şey olmadığı bir an içindi, bir nevi ölüme meydan okumak... doktor olup kurtaramayacaksam, deli gibi koşup enerji yaratırdım...

sen gel bi bak berlin e ne enerjiler yaratacağım ben:)

Borges dedi ki...

;) Umuyoruz ki o dönemde yakinlarda bir yere geliriz de gecis yapariz olmadi vakit oLsun da mucizeler yaratalim diyoruz..

Burada ise Klinsmann dogruyu yapiyordu. Karari kisinin kendisine birakiyor, bazen öyle bazen de böyle gecistirilir bu zamanlar ama o zamanin tek hakimi o SIKINTININ sahibi insandir, mesele budur bana göre. Ister oynar isterse gider karanlikta oturur saatlerce gibi..

varol döken dedi ki...

yok o kısmına hayran kalmamak için ya kör olmak ya da burada yaşamak lazım:) zaten konuyu oralara çekersek ne kahve biter ne yorumlar:)

en iyisi van buyten'in babasına içten geçmiş olsun ve onsuz bayern defansına kolay gelsin dileklerimizle kapatalım bu sayfayı...